Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1626 návštěvníků)

Pizza z pizzerie v Severní Itálii

5.0
Pizza z pizzerie v Severní Itálii

Potřebné ingredience

Těsto na 2 plechy:3 hrnky hl. mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje +
Kvásek: 42g kvasnic
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
Ostatní suroviny:olej, protlak Bazilico,sůl/málo/ , bazalka, mozzarella / v nálevu 1ks nebo 20dkg nastrohané na plátky /, pak např. olivy, houby... , 30dkg šunky na nudličky nebo natrhanou, oregáno, ementál na hrubo15dkg a asi 30dkg anglické slaniny na tenko.

Postup přípravy

Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly.Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme -jemně, posypeme bazalkou-výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být tmavá/.
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mikky.h 13. 5. 2007, 6:14
Pizzu moc nemusím,ale při čtení tohoto receptu mám tričko mokré od slin,jak mi tečou z papule.. :-# :-) :-P
Annita 15. 5. 2007, 17:55
@mikky.h Vyzkoušejte Míšo a uvidíte sama. :-$ A pak dejte vědět (D).Snad Vás můj recept nezklame.Ahojky Pavla (wash)
fialinka 9. 5. 2007, 19:45
Pavlínko pizza je fakt super manžel si nemohl vynachválit (clamp) (clamp) naše 2,5 letá dcera snědla skoro půl plechu tak jsem ji ještě neviděla baštit. Uš nebudeme dělat jinou fakt pizza na 1 a k tomu milion hvězdiček. Díky Hanka a Kristínka (Y) (child9)
Annita 12. 5. 2007, 23:05
@fialinka Ahoj holky.Děkuji [A].Jsem moc ráda,že chutnalo (PL).Pozdravujte zbytek rodiny a přeji pro příště Dobrou chuť (D) (Y) (Y) (Y)
Zituska1 8. 5. 2007, 19:16
Pavlo, Váš recept na pizzu je úžasný. Syn mě domácí pizzu nikdy nechtěl jíst, pouze mu chutnala z pizzerie.Včera jsem ji zkusila udělat a syn se olizoval až za ušima, že prý je jak z pizzerky.Perfektní, jinou už nikdy nebudu dělat, všem doporučuji!!!!
Annita 12. 5. 2007, 23:03
@Zituska1 Zituško moc děkuji :-$a pozdravujte doma (clamp) (L).
Klekypetra 18. 4. 2007, 10:13
;-) :-D Dlouho jsem hledala těsto na pizzu, které by zůstalo po upečení v normální troubě měkké a nevysušené. A tohle bylo naprosto perfektní!!! |:o) Takže díky moc za recept a u tohoto určitě zůstanu!!! Včera jsem ji upekla a ohlas od manžela byl převelikýýýýýýý! (D) (D) Peťa
Annita 21. 4. 2007, 21:05
@Klekypetra Děkuji, pozdravujte manžela, a ať si dá k pizze skleničku vína.Né pivo ;-) (D)
keltka 30. 3. 2007, 17:34
VYNIKAJÍCÍÍÍÍÍ!!!!! (Y) (Y) (Y) pizza měla obrovský úspěch a to mě moc potěšilo,protože dosud manžel chválil svojí mamku jakou ta umí pizzu.... :-@ (6) a ted jsem lepší já :-) :-) :-)díky za nej receptík
Annita 1. 4. 2007, 19:15
@keltka Děkuji Zdenko.Takhle se musí na tchýně, jen tak dál. :-D (Y) (D) (clamp)
Petulax 30. 3. 2007, 17:26
Pavlí, zkoušeli jsme i s naším oblíbeným .. mozzarella, listový špenát a smetana ke šlehání. A super !!! (Dříve jsme si jí dávali jen v pizzerii, doma se nám nedařila.... ale tohle je ONO :-) ) Skvělý recept, přidáváme k oblíbeným ... Petra, Martin a Martík (F)
Annita 1. 4. 2007, 19:15
@Petulax Děkuji Petro a přeji všem dobrou chuť :-$ (F)
kosina 30. 3. 2007, 11:34
Tak jsem dnes dělala,a opravdu je perfektní,jinou už dělat nebudu (Y)Věra
Annita 1. 4. 2007, 19:14
@kosina Děkuji Věrko a dobrou chuť :-$ (D)
Maxinka 18. 3. 2007, 0:37
Pavlí, pizza voní nádherně, ale jak chutná, bohužel nevím http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=391424 (child12) Do těsta jsme přidali ještě pár bylinek a navrch opečenou slaninku, šunku, mozzarelu, sýr..... a pak byla ještě jedna s olivama, ale došly baterky ve foťáku ;-)Moc díky za skvělý recept, jinou už dělat nebudu (L)
Annita 19. 3. 2007, 14:50
@Maxinka Určitě bude výborná,ale v lednici je jí škoda. :-) Pavla (Y)
Lucie a Barborka 16. 3. 2007, 8:27
Včera jsem tuto pizzu dělala k večeři a setkala se s obrovským úspěchem (Y) Fakt jsem nikdy leší nejedla a celá rodina se olizovla achválila!!! Díky moc za fajn receptík, paní Pavlo, zasloužíte velikánskou pochvalu (Y) (Y) (Y)
Annita 17. 3. 2007, 20:16
@Lucie a Barborka Děkuji :-$ a jsem ráda,že chutná (K).Také jsem ráda,že snad lidičky přestanou dělat pizzu z lístkového těsta apod.. :-D Děkuji Pavla. (Y) (D)
smatanka-mona 11. 3. 2007, 20:56
Pavli,dá se udělat poloviční dávka?A jak? :-$
Annita 12. 3. 2007, 9:53
@smatanka-mona Dobrý den. Dá, v pohodě. 1a1/2hrnku mouky+1/2kostky kvasnic+1/2hrnku vody+ostatní (X) (Y)
IrcaBeck 11. 3. 2007, 18:58
Včera jsem jí zkusila. Moc jsem tomu nechtěla věřit, ale těsto jsem nechala udělat a vykynout v domácí pekárně a výsledek byl perfektní, nic jsem ani nemusela válet, šlo to krásně samo natáhnout (Y) (Y), takže jsem to krásně roztáhla na plech. Výsledek: 1***, moc doma chutnala, manžel skoro nevěřil, že je domácí ;-)
plevka 4. 2. 2018, 17:30
@IrcaBeck (F) (F) (F) (F) (F) (F) (D) (D) (D) (D) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (pusa) (objimam) (objimam) (objimam) (objimam) (objimam)
Annita 11. 3. 2007, 19:02
@IrcaBeck Dobrý večer Irčo. Děkuji za komentář,ale takhle bohužel chutná ta pravá, ta kupovaná nic moc.Hlavně, že chutná. (clamp) (F) (D)
IrcaBeck 11. 3. 2007, 19:36
@Annita Proč bohužel :-D, spíš bohudík |:o) |:o) Jinou doma už dělat nebudu. ;-)
Annita 11. 3. 2007, 20:43
@IrcaBeck Děkuji, fakt mě moc těší ,když chutná. Dobrou chuť. (Y) (F)
Pišpule 11. 3. 2007, 11:07
Skvělé!!! Dělám ji už potřetí a pokaždé s velikým úspěchem. (clamp) (clamp) (clamp) Jen místo dvou plechů vyválím 3 "kulaté" placky - jako v pizzerce a každou obložím trochu jinak. (Y) Díky za receptík. Helča M.
Annita 11. 3. 2007, 18:54
@Pišpule Děkuji a přeji dobrou chuť. (F) (D) :-)
luciasanta 2. 3. 2007, 13:33
Dobrý den Pavli, miluji Itálii, Italy, italštinu, italskou kulturu a taky jejich pizzu. A k Udine mám také milé vzpomínky ze služebních cest ;-) Měla jsem také origoš italský recept na pizzu (ale z římské pizzerie), kde však nebyl uveden přesný poměr mouky - tak byla vždy jiná. Ale musím se před vámi sklonit - tohle je úžasný recept, dneska jsem jej udělala a překvapila manžela v pracovní přestávce super obědem. Mám prý moooooooc pochválit i za něj ... a nadhonil něco, jestli si místo garáže neotevřeme pizzerii :-D Takže veliký díky od celé naší rodinky, tahle pizza je lepší než ze všech olomouckých pizzerií !!! Lucka (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
Annita 11. 3. 2007, 18:53
@luciasanta Dobrý večer Lucko. (D)Moc, moc mě potěšil Váš komentář. Máme s manželem také moc rádi Itálii, Italštinu(i když jsme líní se jí učit,ale s kamarády se domluvíme vždy) :-D Nápad na otevření pizzerie u nás také byl. Jenže ono je to jiné dělat pizzu pro rodinu a jiné pro město každý den a s podmínkami hygieny co má unie :-@. Tak jsme se tomu zasmáli a upečují jen pro známé a kamarády, k tomu víno a je to super. A pozdravujte manžela a dobrou chuť. (Y) (D) (D) (D)Mimochodem máte krásně uklizené děti.
KOFI 28. 2. 2007, 12:41
Prosím, protlak Bazilico je běžně k mání?? *-)
Annita 11. 3. 2007, 18:46
@KOFI Dobrý večer. Protlak Basilico jsem si občas koupila v Intersparu. Originál. Jestli ho mají jinde to nevím. Ale mívají ho jen ve větších skleničkách a když se nespotřebuje brzy,tak chytá plíseň. Proto je možné úplně v pohodě použít klasický protlak a posypat ho bazalkou. Poku je čerstvá na jemno najkrájená,je chuť intenzivnější. (D)
Romik 28. 2. 2007, 12:37
Dobrý den Pavlo, dostáváte odemě 1 a k tomu milion hvězdiček!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (PL) (Y). Teď jsem jí dopekla, occhutnala...trochu více :-$ a odfuněla jsem k PC, abych Vám ještě za čerstva dala pochvalu!!!! Těsto se krásně připravovalo, opravdu jednoduché ingredience...jediné s čím jsem lehce bojovala, bylo dostat to těsto na plech...trhalo se mi, když jsem ho měla vyválené, ale nakonec jsem ho na plech dala v malých kouskách, tam jsem ho spojila dohromady, popatlala pomatlala a bylo těsto položené na plechu. Suroviny jsem si dala dle vlastní chuti, půlku s protlakem, šunkou, žampiony a sýrem a druhou se slaninou, smetanou, nivou...no kalorická bomba, ale výborná. Manžel pizzu moc nejí, jen tu z restaurace, ale myslím si, že až mu jí večer dám ochutnat, že zblajzne celý zbytek. Takže opravdu tento recept vřele doporučuji... (Y) (Y) (clamp) (clamp)...a mě ten nezbývá nic jiného, než jít na chvíli k TV na gauč, aby mi trošku slehlo :-D
Annita 11. 3. 2007, 18:42
@Romik Dobrý večer Romčo.Jsem ráda,že Vám chutnalo. To přenášení je jednoduché. Vyválíte placku, trošinku jí pomoučíte přeložíté 2x na půl, přendáte a robalíte. A manžel? Můj jí také nejedl až právě ze slušnosti u kamarádů v Itálii, o olivách nemluvě a teď jak dlabe. K tomu skleničku vína ,aby nebyla těžká do žaludku a je to super. A pizzu z obchodu např.Giuseppe ani náhodou do něj nedostanu. Děkuji moc za komentář a nepřejeste se. (F) ;-) (clamp)
pavlinice 27. 2. 2007, 19:18
Já viděla v televizi dělat pravou italskou pizzu a oni opravdu používají pouze rajčata.Kečup a protlak považujou za něco jako zmrvená rajčata. :-DProblém je ale v tom,že u nás sehnat tak chutná rajčata jako mají oni je velice těžké a proto i já je občas kombinuji s protlakem a nebo kupuji rovnou v konzervě.Jenom je trochu rozdíl v té tloušťce pizzy,dělají opravdu slaboučkou a vy jí na obrázku máte teda pěkně silnou.Olej používají panenský olivoví,ale nám teda nechutná a tím pádem ani olivy.Jo a italové milujou česnek a že prej pravej ital smrdí po česneku tak to taky nemusím. :-$
Annita 11. 3. 2007, 18:35
@pavlinice Dobrý den Pavlíno. Ano na fotce je trochu silnější, né vždy se povede nebo odhadne jak ještě při pečení naskočí,ale pozor! Italové dělají pizzu podle toho jakým způsobem jí budete jíst.Pokud si jí dáte na talíř a budete jí jíst příborem nebo si ji srolujete má být tenká. Pokud ale chcete rozkrájet pizzu na kousky a pojídat jí např. za pochodu nebo dát dětem do ruky na zahradu,... měla by být silnější aby se nelámala. Jinak děkuji moc za komentář. :-)
framile 17. 7. 2006, 23:11
Milá Pavlo, pizzu máme moc rádi, ale většina receptů se podobá spíš buchtě než itálii... Až váš je konečně ten PRAVÝ. Nemělo to chybu, manželovi se dělali boule za ušima, celý plech do nás spadl jako do studny. Moc děkuji za receptík, je skutečně vynikající!!!!!
Annita 18. 7. 2006, 14:54
@framile Jsem moc ráda,že Vám chutnala a pozdravujte manžela ! :-D (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie