Zobrazit přihlášovací formulář

Pizzy, chleby

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1626 návštěvníků)

Pizza z pizzerie v Severní Itálii

5.0
Pizza z pizzerie v Severní Itálii

Potřebné ingredience

Těsto na 2 plechy:3 hrnky hl. mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje +
Kvásek: 42g kvasnic
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
Ostatní suroviny:olej, protlak Bazilico,sůl/málo/ , bazalka, mozzarella / v nálevu 1ks nebo 20dkg nastrohané na plátky /, pak např. olivy, houby... , 30dkg šunky na nudličky nebo natrhanou, oregáno, ementál na hrubo15dkg a asi 30dkg anglické slaniny na tenko.

Postup přípravy

Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout. Rozdělíme na 2 díly.Rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme -jemně, posypeme bazalkou-výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být tmavá/.
Tento recept je originál od známé,která pracovala leta v pizzerii v Udine v Severní Itálii. Naše rodina jí zbožňuje. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kisanda 18. 10. 2013, 19:13
Vyzkoušeno a výborná (Y) (Y) Zítra dělám zase (clamp)
vesnicanka 20. 9. 2013, 14:37
Držte mi palce,mé dcery maj dnes dívčí mejdan tak jdu péct.ozvu se jak to dopadlo.podle ohlasů,ale věřim,že budu mít úspěch :-)
pavča9 18. 9. 2013, 11:42
Úplně super,skvělá,famozní...... (*) (*) (*) (*) Jinou už ani nedělám |:o) |:o) |:o) |:o)
Beluuuska 11. 9. 2013, 14:52
Naprosto famózní (Y)
IVULINKA 1. 8. 2013, 15:09
Nejlepší co jsme kdy doma jedli, ani z pizzerie není tak dobrá (Y) (Y) (Y) (Y) :)
Jaja7777 30. 7. 2013, 21:36
(Y) (Y) (Y) vyzkoušela jsem ji někdy v prosinci a je |:o) kdykoliv ji udělám tak mě každý pochválí (clamp)
krfr 30. 7. 2013, 20:37
Úžasná! Ráno jsem udělala těsto, dala ho velké skleněné mísy, zakryla fólií a nechala přes den vykynout v lednici. Večer stačilo vyválet a upéct. Opravdu za recept děkuji. Kristina
katkaDCA 26. 7. 2013, 18:17
Neviem, ci ma este vyznam pridavat chvaly, ale SUPEEEEEEEEER !!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
pavcajan 16. 7. 2013, 11:46
Velice dobrá...doporučuji :))
Radkafil 17. 4. 2013, 17:56
Vyzkoušeno.Opravdu výborná |:o) |:o)
ttbotka 8. 3. 2013, 15:53
ďakujeme Pavla za recept na skvelú pizzu (Y) (Y) (Y) Eva z Trnavy (flower) (flower) (flower)
Petra (Kája + Honzík 7. 3. 2013, 13:08
(Y) (Y) dělám již několik let jen tuto, je vynikající... výhodou je že zbylé těsto lze uchovat v lednici i 24 hodin, aniž by to bylo znát na chuti (pozor v lednici ještě nakyne :-) ...dělám bez hrnků - 500g hl mouky, celá kostka droždí, 1 PL soli, 2 PL oleje, 250 ml vody (vše jen zamíchám ručně nebo v pekárně)... cukr být nemusí (jidlo)
tindus 29. 1. 2013, 18:33
BOOOOOOMBA recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
slunickohanule 26. 1. 2013, 7:57
Chtěla bych se zeptat: můžu dát v pekárně program těsto?
Mazlik1609 21. 1. 2013, 18:56
Je to naprostá bomba! A to jsem doma našla jen olivy, česnek, protlak, sýr a vajíčko. I dětičky se olizují a to nejsou velcí jedlíci (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
panička2 18. 2. 2013, 17:24
@Mazlik1609 A to vajick tam normálně rozklepnete *-), už jsem taky zkoušela těsto a luxusní zranica (zajic)
Leka 20. 12. 2012, 18:22
(pirko) (pirko) (pirko) (pirko) (pirko) (child10) (child11) (X) (Z)
masa603 23. 11. 2012, 17:42
myslíte, že můžu těsto připravit večer předem a péct ráno?
plamii 11. 11. 2012, 11:30
Nejdulezitejsi slozkou mi prijde protlak,pouzil jsem gianu,ale moc dobra pak pizza nebyla..v tescu naky bazalico tezko sezenete,tak jsem druhe testo potrel kecupem a hned chutnejsi vysledek,autorka receptu by me asi hnala (smich) dobra je cibule v pizze (Y)
berusa123 27. 10. 2012, 10:58
Výborná Pizza,jen používám místo protlaku drcena loupaná rajčata
Lucia K. 13. 9. 2012, 15:53
výborná pizza, nemá chybu, děkuji za vynikající recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie