(recept
si oblíbilo 132 návštěvníků)
Osvěžující rybízové řezy
Potřebné ingredience
Korpus: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 200 g moučkového cukru, 5 PL horké vody, 5 PL oleje***Rybízová náplň: 350 g červeného rybízu (může být i mražený), 100 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody***Smetanový krém: 400 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 200 ml smetany ke šlehání, 5 PL moučkového cukru, 4 želatinové plátky.
Postup přípravy
Odsypeme trochu cukru do bílků a vyšleháme pevný sníh. Vyšleháme žloutky s cukrem a vodou, přidáváme olej, mouku s práškem a nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto natřeme na velký plech s pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 12 minut. Necháme vychladnout.
Rybíz, cukr a 100 ml vody necháme projít varem, přidáme pudink, rozmíchaný ve 100 ml vody a 1 minutu povaříme. Horkou náplň rozetřeme na piškot a necháme vychladnout.
Ušleháme šlehačku. Zakysanou smetanu smícháme s tvarohem a cukrem, vmícháme šlehačku. Nabobtnané a rozpuštěné želatinové plátky vmícháme do krému (návod je na sáčku). Krém natřeme na rybíz, zarovnáme, můžeme posypat grankem a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.
Rybíz, cukr a 100 ml vody necháme projít varem, přidáme pudink, rozmíchaný ve 100 ml vody a 1 minutu povaříme. Horkou náplň rozetřeme na piškot a necháme vychladnout.
Ušleháme šlehačku. Zakysanou smetanu smícháme s tvarohem a cukrem, vmícháme šlehačku. Nabobtnané a rozpuštěné želatinové plátky vmícháme do krému (návod je na sáčku). Krém natřeme na rybíz, zarovnáme, můžeme posypat grankem a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.
stejný recept, jiné provedení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
snecka
(upraveno)
8. 7. 2011, 18:31
jdu na ně!! jsou opravdu vynikajíci, rybíz jsem ještě rozmixovala )
spero
(upraveno)
9. 7. 2011, 21:12
@snecka
Ivi, jsem ráda, že Vám řezy chutnaly. Váš slaný dort je krásný a moc se mi líbí i ten valentýnský. Šikulka.
sarjan
(upraveno)
1. 7. 2011, 19:52
Ivano,dnes jsem udělala Vaše skvělé řezy vanilkový puding jsem nahradila malinovým a nikdo nepoznal rybíz je fakt vynikající děkuji
spero
(upraveno)
9. 7. 2011, 21:08
@sarjan
Šárko, děkuji za krásný komentář. Byla jsem týden bez internetu, tak odepisuji až dnes.
11Monča11
(upraveno)
16. 8. 2010, 21:41
Ivanko, dneska jsem vytvořila tuto buchtičku, a pro nás hlavně pro mého velké překvapení , on rybízové buchty nikdy nejedl, ale tuto ochutnal a já nestačila valit oči.. jak moc mu chutnala takže moc děkuji za tento vynikající receptík a všem ho doporučuji, hlavně moc děkuji
aksuram1
(upraveno)
19. 1. 2011, 10:49
@11Monča11
Dnes jsem dělala tuto rybízovou buchtičku.Musím říct ,že je opravdu vynikající a musím dodat že i ostatní recepty jsou vynikající. Děkuji za inspiraci
spero
(upraveno)
17. 8. 2010, 17:25
@11Monča11
Moničko, děkuji za komentář. Mám úplně stejnou zkušenost. Jeden z mých synů také žádnou buchtu, ve které je rybíz, třeba jen sem tam kulička na tvarohu, tak on to nejí. Ale tyto řezy, přesně jak píšete Vy, ty mu chutnají a já jsem moc ráda, že do něho ten rybíz takto dostanu.
Jarmila1
(upraveno)
10. 8. 2010, 15:37
Ivanka, dnes prišiel na rad tento koláč. Opäť Vás musím pochváliť , chutí vynikajúco a radšej sem nebudem písať koľko som z neho odjedla Ďakujem krásne za recept a prajem všetko dobré. Skoro by som zabudla , ešte fotka. Nemala som už ríbezle na konáriku, tak som ich nejako čudne poukladala a druhé foto sa mi už nechcelo robiť http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3068814
spero
(upraveno)
10. 8. 2010, 21:21
@Jarmila1
Jarmilko, děkuji mnohokrát za krásný komentář i za fotku. Řezy máte moc krásné a já jsem vždycky velmi ráda, když se dozvím od někoho, že podle mě pekl a že se to povedlo a chutnalo. A z fotek mám dvojnásobnou radost.
Jarmila1
(upraveno)
14. 8. 2010, 11:21
@spero
Ivanka, ďakujem za pochvalu, nedalo mi to, priniesla som si zo záhrady aspoň lístky a urobila ešte jednu fotku: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3076271 Pekný deň
manhartici
(upraveno)
9. 8. 2010, 11:56
Dělala jsem o víkendu už skoro neni nic...
spero
(upraveno)
9. 8. 2010, 18:43
@manhartici
U nás se to také nezkazí ani nevyhodí. Tak to má být. Aspoň zase můžeme napéct něco jiného
estepanova
(upraveno)
6. 8. 2010, 13:32
Holky, kde kupujete ty želatinové plátky? U nás mají jen želatinu na dorty Eva
spero
(upraveno)
6. 8. 2010, 14:52
@estepanova
Evi, v Kauflandu, v Albertovi a určitě je budou mít i v jiných supermarketech. Sáček se 6 plátky stojí kolem 20 korun a strašně dobře se s nimi pracuje. Já je používám nejraději.
Luciášš
(upraveno)
29. 7. 2010, 9:18
Ivanko -krása- musím se Vám pochlubit, že už se želatinou pracuji, takže budu brzy testovat Vaše receptíky
spero
(upraveno)
29. 7. 2010, 16:51
@Luciášš
Lucko, tak to je opravdu moc radostná zpráva. Díky za ní a budu se těšit na výsledky. Tak ať vám chutná. Ivana
KAČENKA W
(upraveno)
29. 7. 2010, 9:06
Ivanko opravdu luxusní moučník. Jinou rybízovou buchtu už dělat nebudu!!
spero
(upraveno)
29. 7. 2010, 16:48
@KAČENKA W
Katuško, tak to mám radost. A děkuji za pochvalu.
Evachm
(upraveno)
25. 7. 2010, 19:26
Výborný!! Už se těším na další vaše recepty. Moc se mi líbí vami podrobný popis postupu. Díky Eva
spero
(upraveno)
25. 7. 2010, 19:35
@Evachm
Evi, já děkuji za pochvalu. Tak ať vám všecko chutná. Ivana
tetinka
(upraveno)
24. 7. 2010, 22:43
naprosto úžasné,včera jsen upekla a dnes není nic a to, je myslím,ta nejlepší pochvala a hodnocení díky za super receptík
spero
(upraveno)
25. 7. 2010, 19:21
@tetinka
Eliško, děkuji za krásný komentář. Mám radost, že vám řezy chutnaly.
Evík 11
(upraveno)
15. 7. 2010, 15:04
Ivanko dík za recept,zítra upeču a vím, že si jako vždy pochutnáme.
vikuša
(upraveno)
12. 7. 2010, 22:33
tetinka
(upraveno)
11. 7. 2010, 11:36
darinka30
(upraveno)
11. 7. 2010, 11:25
Jarmila1
(upraveno)
11. 7. 2010, 10:42
gonzar
(upraveno)
11. 7. 2010, 9:19
Ivuš, řezy vypadají nádherně. A věřím, že to je pochoutka Zkusím z čerstvého rybízu. Díky za recept.