Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 132 návštěvníků)

Osvěžující rybízové řezy

0.0
Osvěžující rybízové řezy

Potřebné ingredience

Korpus: 4 vejce, 200 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 200 g moučkového cukru, 5 PL horké vody, 5 PL oleje***Rybízová náplň: 350 g červeného rybízu (může být i mražený), 100 g cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, 200 ml vody***Smetanový krém: 400 g zakysané smetany, 250 g tvarohu ve vaničce, 200 ml smetany ke šlehání, 5 PL moučkového cukru, 4 želatinové plátky.

Postup přípravy

Odsypeme trochu cukru do bílků a vyšleháme pevný sníh. Vyšleháme žloutky s cukrem a vodou, přidáváme olej, mouku s práškem a nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto natřeme na velký plech s pečícím papírem a upečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 12 minut. Necháme vychladnout.

Rybíz, cukr a 100 ml vody necháme projít varem, přidáme pudink, rozmíchaný ve 100 ml vody a 1 minutu povaříme. Horkou náplň rozetřeme na piškot a necháme vychladnout.

Ušleháme šlehačku. Zakysanou smetanu smícháme s tvarohem a cukrem, vmícháme šlehačku. Nabobtnané a rozpuštěné želatinové plátky vmícháme do krému (návod je na sáčku). Krém natřeme na rybíz, zarovnáme, můžeme posypat grankem a necháme v ledničce několik hodin ztuhnout.

stejný recept, jiné provedení

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie