Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 138 návštěvníků)

Kečup domácí - originál

0.0
Kečup domácí - originál

Potřebné ingredience

3 kg rajčat, 1 kg nakyslých jablek, 80 dkg cibule, 80 dkg cukru krupice, 1/4 lt octa, 5 ne vrchovatých, tedy zarovnaných polévk. lžic soli, 1 - 2 lžičky skořice, 3 polévk. lžíce sladké papriky, 1 nebo 2 feferonky, používám sušené, nebo 1 lžička pálivé papriky, 5 až 7 hřebíčků, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření.

Postup přípravy

Rajčata, jablka a cibuli nakrájím na čtvrtky, přidám ostatní ingredience a vařím za občasného zamíchání 1,5 hod., až se odpaří co nejvíce vody. Po rozvaření nechám trochu vychladnout a tyčovým mixerem rozmixuji. Koření nevyndavám, mixer rozšrotuje, že ho nenajdete, pokud nemáte mixer, kečup propasírujte přes cedník a koření se vám objeví. Plním do skleniček se šroubacím víčkem, které otočím dnem vzhůru a nechám vychladnout, nebo, naplním do skleniček s víčkem na zavařování a sterilizuji 20 min. na 80 °C.

Kečup vařím z trojité dávky ve velkém nižším hrnci, pokud nemáte mixer,cedník na pasírování použijte umělohmotný s většími otvory.

Chuť kečupu je vynikající.

rozmixovaný

plním přes obyčejný trychtíř

letos jsem přidala čerstvou malou žlutou, pálivou papričku

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie