(recept
si oblíbilo 63 návštěvníků)
Kynutý jablečný závin
Potřebné ingredience
Na těsto: 225 ml vlažného mléka, 1 vejce nebo 2 žloutky, 100 g rozpuštěné vlažné Hery, lžička soli, 100 g cukru krupice, trošku citronové kůry, 500 g prosáté polohrubé mouky, 21 g droždí. Na náplň: 500 g nahrubo nastrouhaných jablek, cukr, skořice, rozinky. Na potření: 1 vejce nebo trošku rozpuštěné Hery.
Postup přípravy
Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO. Po vykynutí rozdělíme těsto na 2 díly, každý lehce prsty na vále roztáhneme, posypeme jablky (šťavnatá lehce vymačkáme), cukrem, skořicí, rozinkami, můžeme pokapat rozpuštěným máslem, zavineme a přeneseme na plech s pečícím papírem. Vejdou se tam oba dva. Necháme ještě chvíli nakynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v předehřáté troubě. (Předehřívám na 200°C, po chvíli snížím na 180°C, případně i na míň a peču asi 30 minut.) Horké přendáme na mřížku.
Peču je často. Tentokrát jsem vyfotila celé.
A další nepotírané vejcem, ale tukem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Evík 11
(upraveno)
27. 10. 2010, 16:36
Ivko, díky za recepty, závin vyzkouším na neděli. Napíšu jak se povedl, já s droždím docela nerada pracuji.