Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí pekárny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 63 návštěvníků)

Kynutý jablečný závin

0.0
Kynutý jablečný závin

Potřebné ingredience

Na těsto: 225 ml vlažného mléka, 1 vejce nebo 2 žloutky, 100 g rozpuštěné vlažné Hery, lžička soli, 100 g cukru krupice, trošku citronové kůry, 500 g prosáté polohrubé mouky, 21 g droždí. Na náplň: 500 g nahrubo nastrouhaných jablek, cukr, skořice, rozinky. Na potření: 1 vejce nebo trošku rozpuštěné Hery.

Postup přípravy

Suroviny na těsto dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program TĚSTO. Po vykynutí rozdělíme těsto na 2 díly, každý lehce prsty na vále roztáhneme, posypeme jablky (šťavnatá lehce vymačkáme), cukrem, skořicí, rozinkami, můžeme pokapat rozpuštěným máslem, zavineme a přeneseme na plech s pečícím papírem. Vejdou se tam oba dva. Necháme ještě chvíli nakynout, pak potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v předehřáté troubě. (Předehřívám na 200°C, po chvíli snížím na 180°C, případně i na míň a peču asi 30 minut.) Horké přendáme na mřížku.

Peču je často. Tentokrát jsem vyfotila celé.

A další nepotírané vejcem, ale tukem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Evík 11 (upraveno) 27. 10. 2010, 16:36
Ivko, díky za recepty, závin vyzkouším na neděli. Napíšu jak se povedl, já s droždím docela nerada pracuji. :-) :-) :-) :-$ (F) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie