(recept
si oblíbilo 64 návštěvníků)
Karamelovo kokosový likér
Potřebné ingredience
kokos,Salko mléko,Tatra mléko,vanilkový cukr,rum
Postup přípravy
uvaříme pomalu salko na karamel(asi 2hod.),dáme si do kastrolku 4pol.lžíce kokosu a osmahneme (jen trochu,aby nezhnědl),zaliju tatrou a nechám 24hod.luhovat v lednici.Druhý den si scedím přes cedník do mixeru,tatru(kokos se vyhodí),naliju salko,přidám vanilkový cukr a šlehám,potom přidávám rum podle toho jak kdo má rád silné.
kokos v kastrolku
kokos zalít tatrou,vedle se vaří salko,další postup dodám zítra
scedím kokos s tatrou
+ostatní suroviny a už jen šlehat
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Habi
(upraveno)
27. 11. 2010, 18:30
Jani moc díky za recept !!!!!!!! Určitě vyzkouším!!!!Už se moc těší i moje starší (17 let)dcera Monča!!!!!!!! Díky,díky,díky
žingi
(upraveno)
27. 11. 2010, 18:39
@Habi
prostřední má 16 a taky to se mnou cucá
Vanusak
(upraveno)
27. 11. 2010, 14:55
Taky dělávám, dobrota. Salko vařím klidně i trochu dýl, je to pak lepší karamel a kokos nechávám taky dýl namočený, aby to bylo pěkně kokosové. Kokos ale pak nevyhazuju, přidávám ho do něčeho pečeného.
žingi
(upraveno)
27. 11. 2010, 20:24
@Vanusak
taky vařím někdy dýl ale kokos vyhodím,tady moc kokosové dobroty nejdou
Anturka
(upraveno)
27. 11. 2010, 11:48
Jani, ty se nebojíš že salko bouchne.
žingi
(upraveno)
27. 11. 2010, 12:04
@Anturka
a proč by bouchlo,to se vaří na minimum a dělám to už pěknou řádku let,
Anturka
(upraveno)
27. 11. 2010, 15:00
@žingi
já jen kolikrát se tady na mmb holky taky o tom bavily já se prostě bojím
žingi
(upraveno)
27. 11. 2010, 18:40
@Anturka
no ony to probírají,když se to vaří v tlakáči,ale já to vařím v kastrolku a v pohodě
Nency22
(upraveno)
27. 11. 2010, 17:19
@Anturka
Zdeni, vůbec se nebojte, já vařím Salko hodinu v tlakovém hrnci a dělám to už desítky let. Nikdy se mi nestalo, že by to bouchlo. Nebojte se.
Anturka
(upraveno)
27. 11. 2010, 20:20
@Nency22
no právě já bych byla ta první které by to bouchlo