Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 494 návštěvníků)

Jablečné muffiny...jako jablečný koláč z IKEA jsou výborné !!!!!!!!!!!!!!

0.0
Jablečné muffiny...jako jablečný koláč z IKEA jsou výborné !!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

3 střední jablka, citrónová šťáva, 1 lžíce hnědého cukru - (dala jsem obyčejný krystal), 1 lžíce mletého koření (skořice, hřebíček, badyán)- měla jsem jen skořici, 250 g mletého cukru -( zdají se mi sladší klidně stačí i méně), 250 g másla - (já jsem dala půl na půl s Herou), 4 vejce (žloudky a bílky zvlášt), 250 g hladké mouky, 1 sáček vanilkového cukru

Postup přípravy

Oloupejte jablka a nakrájejte je na malé kostičky. Zalijte je trochou citrónové šťávy, zasypte lžící cukru a 1 lžící mletého koření. Jablka přiveďte k varu a cca 5 minut povařte.
Smíchejte 250 gramů cukru - (zdá se mi dost sladké já bych cukru ubrala ! )
a 250 g másla (já jsem dala půl na půl s Herou) a třete dokud máslo nezměkne a nespojí se s cukrem v hladkou směs. Pak přidejte postupně 4 žloudky a vetřete je do směsi. Přidejte 250 gramů prosáté hladké mouky a 1 sáček vanilkového cukru. Opět dobře promíchejte. Nakonec utřete z bílků sníh ( já jsem jen lehce prošlehala v ruce,neměla jsem uplně tuhý sníh) a opatrně ho vmíchejte do směsi. Umístěte formičky nebo papír na muffiny na plech. Nalijte malé množství těsta do každé formičky. Pak položte vždy lžičku povařených jablek na těsto ve formičce a dolejte každou formičku těstem tak, aby úplně zakrývalo jablka. Vložte plech s koláči do trouby předehřáté na 160 stupňů a asi 35 minut pečte. Když jsou koláče krásně zlaté, tak je hotovo.

Recept mám z internetu...muffiny jsou výborné,chutnají téměř totožně jako skvělý jablečný koláč z IKEI.
Ale provedla jsem drobnější úpravy...máte popsáno v závorkách.
Podle mě jsou dost sladké ,příště cukru uberu:)))
Dobrou chuť a písněte jestli vám chutnaly jako mně:)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie