(recept
si oblíbilo 646 návštěvníků)
Kefírové řezy,ale fakt povedené - mechové
Potřebné ingredience
1/2l kefíru,250 g pískového cukru,150ghladké mouky+200g polohrubé mouky,2lžíce strouhaných ořechů,9 lžic oleje,1 vajíčko,1 kávová vrchovatá lžička jedlé sody,2 lžíce kakaa. - Přidala jsem rozinky namočené v rumu a nalámala jsem ještě čokoládu na vaření.Poleva :1čokoláda na vaření + kysaná smetana je vynikající. ll.poleva 1 čokoláda na vaření, smetana,pomazánkové máslo.
Postup přípravy
V míse jsem smíchala všechny sypké ingredience,pak jsem přilila kefír přidala vajíčko,olej ,ořechy hrozinky a nalámanou čokoládu.
Vůbec jsem se s tím nepárala,bylo to na šup.- nalila do vymazaného a moukou vysypaného plechu.A upekla.
Nechala vychladnout, mezi tím rozpustila čokoládu, přimíchala kysanou smetanu.To je tak vynikající,ani to není jak poleva ,spíše krém. Korpus potřela meruňkovou marmeládou a na to rozetřela tu čokoládovou mńamku.
Tak se mi dnes tak povedla a tak nám chutnala,že jsem neodolala ji sem vložit.
Vůbec jsem se s tím nepárala,bylo to na šup.- nalila do vymazaného a moukou vysypaného plechu.A upekla.
Nechala vychladnout, mezi tím rozpustila čokoládu, přimíchala kysanou smetanu.To je tak vynikající,ani to není jak poleva ,spíše krém. Korpus potřela meruňkovou marmeládou a na to rozetřela tu čokoládovou mńamku.
Tak se mi dnes tak povedla a tak nám chutnala,že jsem neodolala ji sem vložit.
xx
hotovo a ke kafíčku
xx
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
17. 6. 2013, 15:49
Justynne
(upraveno)
17. 6. 2013, 14:21
Vyzkoušeno a chválím . Velmi rychlá připrava a moooc velká dobrota . Vynechala jsem marmeládku a rozinky, na místo čokolády na vaření na polevu jsem dala ledové kaštany a ještě jsem navíc postrouhala margotkou a mňam, ujedla bych se (nejen já) Takže mám v oblíbených , děkuji za super receptík !!!!!
backa
(upraveno)
17. 6. 2013, 17:36
@Justynne
Děkuji za pochvalný komentář
Martiline
(upraveno)
28. 5. 2013, 19:33
... mno teda ... Úžasná dobrota ... přidala jsem ořechy sekané, nasekanou tyčinku ledových kaštanů a namočené rozinky v rumu - podle autorky ... a úžasně dobrá buchetka z toho vznikla ...
backa
(upraveno)
31. 5. 2013, 12:42
@Martiline
Děkuji,jsem ráda,že chutnala
Amysa
(upraveno)
21. 10. 2012, 14:41
Milá Táňo díky za výborný receptík, pekla jsem již 2x, jednou klasicky s polevou a včera s perníkovým práškem do pečiva a tak hebounký a vláčný perník jsem dlouho nejedla, takže zařazuji do repertoáru.... Použila jsem červené acidofilní mléko v lahvi z Lidlu, je pěkně husté a s těstem se pěkně pracuje a hlavně je to opravdu super rychlovka Díky a už se těším, až vyzkouším další Vaše receptíky
backa
(upraveno)
31. 5. 2013, 12:43
@Amysa
Moc děkuji Alenko za pěkný a potěšující komentář
vajnarka
(upraveno)
4. 10. 2012, 8:58
Děkuji za receptík ,,,dělala jsem před týdnem a buchtička je úžasná,krásně vláčná a s tím krémem ...
backa
(upraveno)
4. 10. 2012, 11:52
@vajnarka
Moc děkuji Markétko
MILU999
(upraveno)
29. 8. 2012, 11:46
dobrý den,minulý týden jsem pekla kefírovou buchtu a super,ale neuložila jsem si receptík a když jsem jí včera chtěla péci znovu,nenašla jsem ho...tak jsem hledala a našla Váš receptík a okamžitě jsem šla péct.Musím se zeptat,není 1/2 l. kefíru moc?V minulém receptu bylo 1/4l.Těsto jsem měla řídké,ale řekla jsem si,že to tak má být a nechala jsem to tak...po upečení
plamenek
(upraveno)
14. 8. 2012, 8:55
Ten recept je hodně,hodně starý,taky začala dávat pod polevu džem(domácí). .Jen vajíčko nedávám a sody dávám dvě kávové žičky,ale je to OK.
paní makaková
(upraveno)
7. 6. 2012, 12:32
Dnes jsem pekla už po třetí a musím říct, že je to nejlepší buchta na světě! Doslova jsem si ji zamilovala už na poprvé Recept si mě našel sám-koluje po mailech. Na fotce jsem si všimla, že je to z MMB, tak jsem se rozhodla, že Vás musím vyhledat dle receptu a říct Vám, že je to úžasná buchta Někde jsem se dočetla, že soda dělá buchtu takovovu hutnou, že je lepší prášek do pečiva, tak jsem dnes přidala i ten pr. do peč. a musím říct, že je nadýchanější. Pekla jsem ji v horkovzdušné troubě na 180 stupňů asi 15 minut a je super, jako obláček. No a ta poleva je geniální Mám jí celý plech a každý den si dám tak tři, čtyři kousky (spráskala bych i víc ale to bych pak vypadala) a zapíjím mlíčkem-to je teprve bašta Mňam Takže díky za recept Mimochodem, projíždím teď všechny Vaše recepty a hodně jsem si jich vyhlídla k vyzkoušení!!!! Mějte se
backa
(upraveno)
9. 6. 2012, 8:12
@paní makaková
Moc děkuji za tak potěšující a obsáhlý komentář budu ráda když se Vám nějaký můj recept osvědčí a napíšete. Hodně zdaru v pečení
paní makaková
(upraveno)
17. 2. 2015, 22:05
@backa
Zdravím, to jsem zase já I po třech letech Vám musím říct, že je to pořád má nejoblíbenější buchta a jiné v podstatě ani nepeču. A celkově i mé okolí si ji velice oblíbilo. A dcera se po ní může taky utlouct. Je to prostě MANA z nebe Takže zůstávám nadále věrná Moc děkuji
jslunicko
(upraveno)
5. 6. 2012, 15:55
Včera pekl řez můj sedmiletý syn - jsou vynikající - jednoduché, nadýchané a rychlé... .Dnes už téměř nejsou a malý se těší, že bude zase péct . Všem je doporučuji vyzkoušet jednoduché a přitom tak dobré
backa
(upraveno)
5. 6. 2012, 20:05
@jslunicko
Moc děkuji za komentář to máte opravdu šikovného pekaře
Bondi
(upraveno)
20. 5. 2012, 22:29
Úžasnááá!!! Dekuji moc za recept. Vsem moc chutnala. Katka
backa
(upraveno)
21. 5. 2012, 16:43
@Bondi
Já děkuji ,Katko za vyzkoušení a jsem ráda,že chutnala
špionka
(upraveno)
17. 5. 2012, 8:39
Dobrý den, jedním slovem vynikající!!!!
backa
(upraveno)
20. 5. 2012, 18:16
@špionka
Moc děkuji za pochvalu vyzkoušení receptu
Inkakos
(upraveno)
15. 5. 2012, 8:41
Tak buchtičku jsem upekla mamince ke Dni matek a jedním slovem - famózní!!! Zakysanku s čokoládou na vaření jsem doplnila vanilkovým cukrem. Neskutečná dobrota, zmizela během jediné hodiny , jen lituji, že jsem neudělala dvojnásobnou dávku, protože jedna skutečně nestačí . Ukládám do oblíbených a rozhodně budu péct častěji, moc děkuji za príma recept!!!
backa
(upraveno)
15. 5. 2012, 15:04
@Inkakos
Ivanko,moc děkuji za pěkný komentář jsem ráda,že buchtička chutnala a byla jste spokojená .Takový nadšený komentář jsem už dlouho nečetla děkuji
evelina.wsh
(upraveno)
12. 5. 2012, 11:31
Dobry den, tez jsem dnes pekla a je vyyyborna po precteni poslednich komentaru jsem pridala trochu kypriciho prasku,abych se pojistila dekuji za recept! Kristyna PS. Prosla jsem skoro vsechny Vase recepty a myslim,ze vyzkousim i dalsi!
backa
(upraveno)
12. 5. 2012, 17:20
@evelina.wsh
Moc děkuji za vyzkoušení receptu a jsem ráda,že jste byla spokojená
myskary
(upraveno)
1. 5. 2012, 11:36
Dobrý den.Dneska jsem dělala vaši kefírovou buchtu a je naprosto výborná...Po přečtení posledních komentářu jsem měla popravdě obavy aby mě vyběhla a neměla ju kleslou,ale bála jsem se zbytečně...Koláč se opravdu povedl je krásně nadýchaný a výýborný
backa
(upraveno)
2. 5. 2012, 20:50
@myskary
Moc děkuji za pochvalný komentář
JanaSL.
(upraveno)
29. 4. 2012, 11:59
také jsem zkoušela už párkrát tento recpet a buchtu jsem měla nízkou tak jsem místo kefíru dala posledně podmáslí a bylo to lepší
nellča3
(upraveno)
28. 4. 2012, 18:39
tak nevím co dělam špatně ,ale už jsem zkoušela asi po třetí kefírovou buchtu a nikdy mi nenaběhla dala jsem tam vše, na nic jsem nezapoměla
Didyna
(upraveno)
29. 4. 2012, 11:38
@nellča3
já mám úplně stejný problém a moje kamarádka řikala to samé dříve v pohodě a teď je prostě nízká ale je to asi kefírem vůbec nevím jaký zvolit aby se povedla už jsem to vzdala
backa
(upraveno)
29. 4. 2012, 7:33
@nellča3
Tak to Dáši,fakt nevím mě se vždycky povedla ,to mě mrzí,nevím čím by to mohlo bý, všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.Nedala jste třeba ten kefír studený?
nellča3
(upraveno)
29. 4. 2012, 9:08
@backa
je to možný ,ten váš vypadá opravdu skvěle Táni při jaké teplotě pečete?
backa
(upraveno)
29. 4. 2012, 11:24
@nellča3
Dáši já peču na 220 st ,ale podle toho nedejte každá trouba peče jinak.V předešlé troubě jsem pekla na 180st.
nellča3
(upraveno)
29. 4. 2012, 19:24
@backa
peču v horkovzdušné na 180st
Algernon340
(upraveno)
27. 3. 2012, 22:53
Táňo, dostala jsem se k Vašemu receptu náhodou - někdo hodil odkaz v diskusi. Sama bych se k němu nedostala, jen ze slova kefír je mi mdlo ALE buchta je výborná!!!! Udělala jsem pár změn - kokos místo ořechů (neměla jsem), poleva ve větším - milujeme je A oba s přítelem jen slintáme!! Je to neuvěřitelná rychlovka, jsem na pečení levá a tato se 100% povedla, budeme dělat častěji! Díky
backa
(upraveno)
28. 3. 2012, 7:32
@Algernon340
Jsem moc ráda,že se Vám Leni povedly a že chutnají díky za komentář
lenasolc
(upraveno)
9. 12. 2011, 11:53
Dobrý den, dnes jsem poprvé vyzkoušela a musím uznat, že lepší "rychlobuchtu" jsem opravdu ještě nejedla Je výborná, chutnala celé rodině a hotová byla za chvilinku . Mockrát děkuji za super receptík , už ho mám zapsanej mezi oblíbenými a budu ho určitě často péct. Všem, který ještě nevyzkoušeli je vřele doporučuji. Jsou opravdu MŇAM! . Lenka a
backa
(upraveno)
9. 12. 2011, 17:43
@lenasolc
děkuji Leni za pěkný komentář a jsem moc ráda,že Vám kefírovka -rychlovka chutnala
nelly2
(upraveno)
21. 7. 2011, 21:30
PO DLOOOUHÉ DOBĚ, SUPER RECEPT !!! ÚŽASNÉ ŘEZY, KTERÉ KAŽDÉMU CO JSEM DALA, STRAŠNĚ CHUTNALY Moc děkuji, budu opravdu dělat velmi často
backa
(upraveno)
22. 7. 2011, 6:48
@nelly2
Děkuji, jsem moc ráda, že Vám taky tak chutnaly
Jana.Ch
(upraveno)
19. 3. 2011, 15:34
Super recept,jednoduchý na přípravu,jsou opravdu mechové - výborné a pokud se někomu níže nepovedly,měl by dotyčný nejspíš hledat chybu jinde než v receptu.... Ještě jednou díky za super recept,je náš oblíbený
backa
(upraveno)
19. 3. 2011, 18:36
@Jana.Ch
Děkuji Jani za pěkný komentář u nás jsou kefírové ve velké oblibě