(recept
si oblíbilo 150 návštěvníků)
KRÁLÍK NA CIBULI- OPRAVDU LAHODA
Potřebné ingredience
králík, asi 6-7 ks cibule, slaná slanina-neboli slaný uzený špek-nešetřit.., sůl, bobkový list, nové koření, pepř celý, voda, asi hrnek a kousek másla
Postup přípravy
Napřed nakrájet cibuli nahrubo, vložit do pekáče a na to králíka-Králíka naporcovat, prošpikovat slanou slaninkou-neboli uzeným špekem komu se nechce špikovat, jako mě, tak slaninku jen vložit navolno do pekáče, osolit, vložit do pekáče na cibulku, pepř asi 10 kuliček, 5 kuliček nového koření, 4 bobkové listy, zalít 1-2 hrnky a navrch kousek másla,hrnek vody a pod pokličkou v troubě dusit, až maso opadává od kosti, NEUŽÍRAT-JELIKOŽ JE TO OPRAVDU LAHODA NA JAZYKU, chvíli před koncem oddělat pokličku a nechat masénko zezlátnout, vody aby bylo tak asi 2 cm, aby pečením vznikl takový soc z cibulky a potom je to hotové, maso můžeme podávat s kostí, nebo bez.obrané-podáváme s chlebem, nebo nějakou přílohou, doporučuji čerstvý chléb, kterým nabíráme soc a k tomu masénko....
nebojte se té cibule, pečením a dušením se zcela rozpustí a je z ní lahodná šťáva..
nebojte se té cibule, pečením a dušením se zcela rozpustí a je z ní lahodná šťáva..
nevypadá to moc dobře, ale ta chuť.....ani jsem to nechtěla sama zkoušet, manžel to uvařil a bylo to naprosto dokonalé....opravdu pro labužníky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ibrisam
(upraveno)
23. 6. 2009, 12:30
Právě jsme se synem dojedli a ještě se stále olizujem. Jedním slovem mňamka.
Bubalka
(upraveno)
23. 6. 2009, 21:58
@Ibrisam
děkuji....
silviki
(upraveno)
16. 4. 2009, 12:46
Blanko,super recept králíka jsem fakt nemusela,ale podle vás vašeho receptu to je lahoda Díky Silva můžu jen doporučit
Herta
(upraveno)
2. 4. 2009, 11:28
JDU NA TO MUSÍM UDĚLAT NĚCO NA ZÍTRA TAK TOHLE BUDE ZA CHVILKU HOTOVÉ A PAK TO JEN OHŘEJU UŽ SE TĚŠÍM
jana7569
(upraveno)
11. 2. 2009, 22:41
Tak se musím podělit se zážitkem....něco tak výborného jsem ani nečekala...byla to opravdu veliká mňamka!!!!! Vynikající pochoutka....uvařila jsem k tomu rýži,bylo to mňam mňam a přítel si vzal jen ten chleba a taky si moc pochutnával.OPRAVDOVÁ LAHŮDKA!!!!!!Děkuji za výborný recept!!!
Bubalka
(upraveno)
8. 5. 2009, 11:27
@jana7569
Jani, to mě moc těší.....nemám králíka, ale dala bych si hned.....
jana7569
(upraveno)
11. 2. 2009, 16:44
Tak jsem akorát "šoupla" králíka do trouby a jsem na výsledek zvědavá........ale dle ohlasů to bude určitě lahůdka....dám vědět........
Aleinad
(upraveno)
6. 2. 2009, 17:05
Dobrý den Hanko,bylo to výborné, moc díky za tip. Já se králíka a jeho úprav vždy bála, ale tento byl výtečný, žádnej suchar. Byl pochválený i mým 8letým synem, který jí velice vybíravým způsobem a to mi opravdu vyrazilo při večeři dech. Tak, že jsem Vám to musela napsat. Teď když chci něco uvařit, už nelistuji v kuchařce, ale rovnou běžím na MMB. Jsou tu skvělé recepty, jako ten Váš. Tisíceré díky! Daniela
Bubalka
(upraveno)
6. 2. 2009, 19:16
@Aleinad
Dobrý den Děkuji moc. Já králíky nemusím, v dětství jsme jedli snad jen králíky a tak než jem vyzkoušela toto, tak to trvalo.....ovšem výsledek je vynikající.... ..... kam se hrabe jiný recept.... Děkuji
helulka
(upraveno)
29. 1. 2009, 19:26
Hani, zítra ho vyzkouším.Vypadá naprosto dokonale a neskutečně lákavě. Pak písnu jak vše dopadlo.
Bubalka
(upraveno)
29. 1. 2009, 19:44
@helulka
já mít králíka, dělám jen tento recept......je boží.....málem jsem se užrala
kinski
(upraveno)
29. 11. 2008, 19:54
Blanka, mala som na mrazaku uz dlhsie kralika, tak som vcera vecer chodila po nete a hladala Ten vhodny recept , lebo som nevedela co s tym kralikom Tento Vas sa mi pozdaval , lebo bol jednoduchy, vsetky suroviny som mala doma, len som rozmyslala ci tie 4 bobkove listy nie su vela Ale povedala som si, ze vy to mate overene, tak vsetko dodrzim a oplatilo sa!!!!! Moj partner, ked dal do ust prve susto sa uplne rozsvietil a povedal - " hmmmmmmmmmm )))))), dokonala chut..........." Je to strasne strasne strasne dobreeee jedlo.
Bubalka
(upraveno)
29. 11. 2008, 20:09
@kinski
Jani.....tak toho si tedy moc cením, také jsem měla králíka dlouho v mrazáku, nemusím ho mít....jako dítě jsme ho jedli stále dokola,ale toto to mě také dostalo...... Děkuji
datetra
(upraveno)
9. 11. 2008, 22:03
Blanko, dnes jsem zkusila Váš recept a moc díky, je to fakt dobrota Manža prohlásil, že je to nejlepší králík, jakýho kdy jedl a dokonce začal vymýšlet, že by mohl občas nějakýho sehnat Takže za naši rodinu vřele doporučujeme Dáša.
Bubalka
(upraveno)
10. 11. 2008, 20:22
@datetra
Děkuji, u nás je to také tak, když jsem měla králíků plnou zahradu-nikdo to nechtěl, teď když je nemáme, tak je za draho kupujeme a pochutnáváme si....
Millie74
(upraveno)
5. 11. 2008, 21:47
Tak jsem včera našla Váš recept a hned rozmrazila králíka. Recept jsem dodržela, jen na konec jsem dala ještě malinko česneku, protože jsem česnekový maniak ! Celá rodila papkala, ani nedutala....nakonec mi manžel vlepil pusu a s poznámkou: "Ty mě jednou zabiješ!" se nacpaný odkulil od stolu....je to fakt lahoda!!!! Moc nám chutnalo, má to jedinou vadu....všichni jsme se hrozně přejedli!!! Díky a zas příště!!! Mila a lumpíci
Bubalka
(upraveno)
7. 11. 2008, 0:38
@Millie74
Mili, tak to tedy móóóc děkuji já jsem to ani nechtěla uvařit-králíka nemusím, jako malá jsme ho měl furt , ale toto jsem užírala již z trouby... děkujííííí