(recept
si oblíbilo 554 návštěvníků)
LANGOŠE RECEPT ZE STÁNKU +++
Potřebné ingredience
50 dkg hladké mouky, 300 ml vl. mléka , 1x kvasnice v sáčku, špetka soli, 1 lžička cukru,,,,,,,, olej na smažení, voda, česnek, tvrdý sýr, kečup.
Postup přípravy
Zpracujem těsto a dáme z miskou do lednice přikrejeme igelitovým sáčkem a druhý den děláme.Po vyndání z lednice to nechám chvilku odpočnout než začnu dělat.Dělám si lžící bochánky které rukou roztáhnu a rozvaluji válečkem na nudle nedělat moc tenké. Já si v hrníčku lehce převařím nalisovaný česnek s trochou vody na potírání langošů.Jde to i v ten den že vám nakyne těsto a můžete dělat langoše.
mouka ,sůl, cukr,kvasnice,mléko
hotové těsto pod igelitem před vložením do lednice
v lednici
spařený česnek
těsto nakynuté
hromádky
rozválené placky
smaží se
hotové langoše
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jirul
(upraveno)
28. 9. 2010, 14:31
Těsto super, pěkně se s ním pracovalo, jen jsem si pozdě všimla, že stačila půlka kostky, já dala celou a nestačila jsem se divit, , po 3 hodinách mi těsto málem uteklo z mísy, nebýt sáčku, ve kterém byla mísa... Chuťově super, můžu všem tyto langoše doporučit, jiné dělat nebudu. Dík za recept
Anturka
(upraveno)
28. 9. 2010, 15:11
@jirul
Jiřinko,to mě moc těší že vám moje langoše chutnaly, a že se vám těsto povedlo.
Kosak
(upraveno)
24. 9. 2010, 22:18
Díky za vynikající recept! Mléka jsem dala 300ml, droždí v sáčku, placičky jsem rukou vytahovala-aby byly před smažením co nejtenčí. (osvěwčilo se mi víc než vyvalovat).Pak nejsou nafouklé, zvlnkovatí a jsou křupavoučké a uvnitř měkké. Je to dobrůtka největší Přežrala jsem se,jak už dlouho ne a od té doby máme těsto stále v lednici. Když je chuť, usmažím pár kousků, syn si dá i nasladko s džemem
Anturka
(upraveno)
25. 9. 2010, 8:00
@Kosak
Lucko, to mě moc těší že vám langoše chutnaly.
Dana 00
(upraveno)
9. 7. 2010, 21:22
Zdeni, dala jsem ingredience podle receptu a s 200 ml mléka jsem z toho měla drobenku . Nakonec jsem tam dala skoro půl litru mléka, tak jsem zvědavá, jestli zítra nebudu mít po usmažení puky na hokej
Anturka
(upraveno)
10. 7. 2010, 9:33
@Dana 00
Dani, tak dej zítra zprávu jak si dopadla
Dana 00
(upraveno)
10. 7. 2010, 19:44
@Anturka
Zdení, dopadla jsem špatně - totiž jako ten vlk co sežral Karkulku i s babičkou. Právě jsme dojedli a já jsem jak žok . Jsou výborné, úplně jsem zírala jak se mi povedly . Super receptík
Anturka
(upraveno)
10. 7. 2010, 21:14
@Dana 00
Dani, když jsem začla číst tak jsem měla oči že se ti nepovedly až jsem to dočetla do konce tak jsem si oddychla to jsem moc ráda že se ti povedly a že ti chutnaly.
DZESINKA
(upraveno)
14. 5. 2010, 18:31
omlouvám se!!!!četla jsem ve spěchu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anturka
(upraveno)
14. 5. 2010, 18:32
@DZESINKA
NIC SE NEDĚJE
DZESINKA
(upraveno)
14. 5. 2010, 18:14
50g mouky???Nemá tam Být 500g????????
Anturka
(upraveno)
14. 5. 2010, 18:17
@DZESINKA
JE TAM NAPSÁNO 50 dkg
DZESINKA
(upraveno)
6. 5. 2010, 18:23
když jsem koupila droždí kostku,tak ji mám tam dát celou nebo půlku???ta kostka má 42g
Anturka
(upraveno)
6. 5. 2010, 19:07
@DZESINKA
stačí půlka
DZESINKA
(upraveno)
2. 5. 2010, 19:12
dukujíííííííííííííííííí za odpověd
Anturka
(upraveno)
3. 5. 2010, 17:47
@DZESINKA
NEMÁŠ ZAČ.
DZESINKA
(upraveno)
1. 5. 2010, 21:38
tady někdo píše,že po upečení langoše nafouklé-vyhodila do koše.Jakou chybu asi udělala???Já jen aby se mi to nestalo taky.Placky spíš dělat tenčí nebo silnějšííí??? děkuji
Anturka
(upraveno)
1. 5. 2010, 22:44
@DZESINKA
JÁ JE DĚLÁM TROŠKU SILNĚJŠÍ
DZESINKA
(upraveno)
1. 5. 2010, 21:35
kolik toho cukru a soli???Lžičku???
Anturka
(upraveno)
1. 5. 2010, 22:43
@DZESINKA
LŽIČKU CUKRU,ŠPETKU SOLI.
techgirl
(upraveno)
28. 4. 2010, 14:30
Mno mnamkymnamkyměkoučké vůbec ne tvrdé a poprvé v životě jsem snědla tři za sebou a bylo mi fajn díky
Anturka
(upraveno)
28. 4. 2010, 20:01
@techgirl
IVI, JSEM MOC RÁDA ŽE TI CHUTNALO.
macekzn
(upraveno)
27. 4. 2010, 20:21
Ahojky,tady není co dodat,prostě mnam mnam.Moc dobré langoše,jen se po nich zaprášilo.Velká pochvala pro Vás....Mějte se hezky Martina
Anturka
(upraveno)
27. 4. 2010, 20:53
@macekzn
Marti, tak to jsem moc ráda že vám chutnalo.
Petisek81
(upraveno)
3. 3. 2010, 13:19
Tak jsem zkoušela Vaše langoše, asi jsem někde udělala chybu. Při pečení se mi všechny nafoukly a byla to jen taková skořápka, že jsem je naházela do koše a přítel mi řekl, že příště mám to těsto koupit . Petra
Anturka
(upraveno)
3. 3. 2010, 13:30
@Petisek81
Tak to mě mrzí že se vám nepovedli .
petulilinda
(upraveno)
4. 2. 2010, 15:16
Ahojky, za chvilku je jdu zadělat a uvidíme zítra budou k obídku děkuji za receptím,ale mám jen kvasnice v kostce tak jak jsem prohlížela tak stačí půlka je to tak děkuji Peta
Anturka
(upraveno)
4. 2. 2010, 18:29
@petulilinda
NEMÁTE ZAČ.
Carmino
(upraveno)
30. 1. 2010, 19:13
mňam,mňam
Anturka
(upraveno)
30. 1. 2010, 19:15
@Carmino
DĚKUJI
ivca40
(upraveno)
30. 1. 2010, 10:54
taky dělám,utřu česnek s tatarkou napomazání,tatarku a je hotovo,super
Anturka
(upraveno)
30. 1. 2010, 12:03
@ivca40
To valim to jsem ještě nejedla to může být taky dobré.
andreyka
(upraveno)
29. 1. 2010, 13:21
Vyyyyborny, dokonaly a hlavne jednoduchy
Anturka
(upraveno)
29. 1. 2010, 20:08
@andreyka
děkuji
miskabu
(upraveno)
26. 1. 2010, 12:57
včera jsem dělala k večeři, na dnešek mi žádný nezbyl , moc dobrý. nejvíc mi vyhovuje to kynutí v lednici, můžu si to udělat den předem a pak jen vyndat a smažit
Anturka
(upraveno)
26. 1. 2010, 14:44
@miskabu
Jsem moc ráda že vám langoše chutnají,u nás nezustane taky žádný.
vevercak78
(upraveno)
22. 1. 2010, 10:52
Anturka
(upraveno)
22. 1. 2010, 14:09
@vevercak78
Děkuji za smajlíky.
raroma
(upraveno)
21. 1. 2010, 17:44
moc se omlouvám, dcera si na chvilku sedla k počítači 4 roky), recept už mám připraven k vyzkoušení. Je super a langoše od vás nám moc chutnají.
Anturka
(upraveno)
21. 1. 2010, 17:57
@raroma
Dcerka je šikovná náš malej když může sedí u počítače taky ( 4.5 roku ).Hlavně že chutná.
raroma
(upraveno)
21. 1. 2010, 16:13
javascript m(' ')
Anturka
(upraveno)
21. 1. 2010, 16:50
@raroma
Děkuji mooooooooooooc.