(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
032 Jahodové knedlíky s čerstvými jahodami s vitamínem C aneb POS*ANÝ PATNÍK
Potřebné ingredience
Koupený " domácí knedlík " ( na fotce ) horký - napařený , nebo ještě horký, opravdu doma dělaný knedlík ,čerstvé jahody, cukr, zakysaná smetana a pro doladění barev trochu rozpuštěného másla.
Postup přípravy
Odpadá pracné balení jahod do těsta, za odměnu nám v nevařených jahodách zůstane všechen vitamín C , který by se jinak při klasickém vaření zničil. 1.6.2010 - Těm, co nechápou, že je to jedlé, vzkazuju, že těsto na knedlíky je bez rohlíků, a z toho těsta se uvaří klasická knedlíková šiška , nebo se z toho těsta dělají plněné ovocné knedlíky - ty jsou pracnější a zaberou víc času. Takže by se mohlo stát, že dostanu chuť na ovocné knedlíky, ale než bych udělala těsto, než by vykynulo, než bych zabalila jahody do těsta, než by to znovu vykynulo, než bych to uvařila = tak už na ty knedlíky nemám chuť. ☺
Horké knedlíky rozložím na talíř a přileju k nim dresink z čerstvých rozmačkaných jahod, smetany na šlehání a cukru.
Horké knedlíky rozložím na talíř a přileju k nim dresink z čerstvých rozmačkaných jahod, smetany na šlehání a cukru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
patenka76
(upraveno)
1. 1. 2012, 22:24
jéééé,připoměla jste mi dovolenou na Berounce ..tam tohle jídlo prodávali ve vodácké hospůdce a dokonce to mělo název který nás dostal a směju se mu ještě dnes ,,posraný patník" a dětem ohromně chutnal
mlsounka
(upraveno)
3. 1. 2012, 23:52
@patenka76
super název
pavlíkmacík
(upraveno)
20. 3. 2011, 11:56
ráda vyzkouším..to je nápad děkuju Lidu
chopper Jája
(upraveno)
10. 2. 2011, 13:10
nevím jak to teda chutná...určitě bych ani neochutnala, neboť pohled na toto, mě velice odpuzuje...možná pro někoho ,kdo rád experimentuje
Kamice
(upraveno)
17. 5. 2011, 13:55
@chopper Jája
souhlasim vypada to teda desive
Tikolka
(upraveno)
30. 6. 2010, 12:30
Nechápu proč se to někomu nelíbí Taky je děláme když přinesem jahody, vyndám z mrazáku knedlík, klidně i houskový Strčím ho do mikrovlnky, poleju jahodama s kysanou smetanou je to dobrota a hlavně rychlovka V tomhle vedru se nebudu pachtit 2 hodiny v kuchyni
Zrušený účet
(upraveno)
27. 6. 2010, 19:57
Mám pocit že více lidí nesouhlasí s tímto jídlem , pročetla jsem si komentáře ,tak nevím proč se navážíte do mojích hrbů . Kritiku vyslechnu a myslím si svoje a nebo nevkládám nic .
Hanzy
(upraveno)
27. 6. 2010, 15:59
Tak tohle ve mě vyvolalo vzpomínku na školní jídelnu bylo to moje nejneoblíbenější jídlo,ale proti gustu
zjecna
(upraveno)
27. 6. 2010, 14:22
tomuhle se řiká pornogastronomie
mlsounka
(upraveno)
27. 6. 2010, 15:10
@zjecna
jako, že se to dělá doma, a nemá se to zveřejňovat ?
Zrušený účet
(upraveno)
26. 6. 2010, 16:16
Kynutý jak kynutý. Vidíte to, mě to ani takto nenapadlo někdy udělat. A proč ne, že? A jestli můžu taky přidat trošky do mlejna, co se gastronomických zážitků týká, tak mi na návštěvě byla nabídnuta rýže promaštěná tatarkou, k tomu rajská a plněná paprika. Abych neurazila, tak jsem to snědla a v noci se pohybovala poblíž wc, bo mě to málem roztrhalo.
mlsounka
(upraveno)
26. 6. 2010, 16:26
@
tak po takovém zážitku by se mi dělalo blujno už jen při pomyšlení já mám taky kulinářský zážitek : krásně do křupava upečená husička + zelí + domácí kynutý knedlík + rajská sladká omáčka bylo to výborné a nebo na zakončení žranice
Zrušený účet
(upraveno)
26. 6. 2010, 15:20
Tak toto nikdy ani děti
mlsounka
(upraveno)
26. 6. 2010, 15:37
@
ty vaše vracovské hrby vypadají podobně lákavě jako můj růžový blaf
Zrušený účet
(upraveno)
27. 6. 2010, 13:55
@mlsounka
Hrby jsou úžasné ,ale stačilo místo knedlíků dát kule a de to. Jiný kraj jiná chuť.
mlsounka
(upraveno)
27. 6. 2010, 21:17
@
já na vaše úžasné hrby neříkám fuj klidně bych si dala jen se divím, že po tomhle hrbatém veledíle kritizujete jiné , moje veledílo
Zrušený účet
(upraveno)
28. 6. 2010, 7:30
@mlsounka
Já jsem taky neřekla že vaše jídlo je fuj ,jenom jsem komentovala že by to nikdo nejedl. A moje veledílo se právě proto jmenuje hrby , čím víc naskočí tím je lepší ,podle toho jak naskočí tak se i jmenuje .
mlsounka
(upraveno)
28. 6. 2010, 8:29
@
tak ne že ten reccept vymažete, ještě jsem si ho nestihla opsat
jusinka
(upraveno)
4. 6. 2010, 21:27
Jů, zrovna včera si můj manžel ukrojil kynutý knedlík, namazal povidlama a navrch kydnul zak. smetanu . Chuť úžasná a bylo to bez pracného dělání kulatých knedlíků . Dávám 1 s * . A pro všechny "rejpalky" ... obyčený kynutý plněný knedlíky (s ovocem) dělám ze stejnýho těsta jako obyčejný kynutý knedlík k masu, který krájím na plátky, takže nechápu proč tohle odsuzovat.. A navíc je rozdíl mezi kynutým knedlíkem kam se houska nedává a houskovým knedlíkem, kam se houska dává. Tady housku nevidím.. Nechápu ty reakce
mlsounka
(upraveno)
5. 6. 2010, 11:13
@jusinka
ahoj Luci je vidět, že jste rozumná hospodyňka že manželovi neděláte služku a že máte fajn manžela
mlsounka
(upraveno)
31. 5. 2010, 22:54
jééé, já jsem úplně zapomněla na svůj růžový blaf a na to, že by to mohl někdo komentovat děkuju za ty milé a nekamenující a mávám těm kteří by to do úst ani do huby nevzali
Brůs
(upraveno)
31. 5. 2010, 22:57
@mlsounka
švagrová to dělá taky, ale normální houskáče teda nedává, vždycky uhňácá nějaký tvarohový koule. Ale pardon, tohle dát doma svýmu drahýmu, tak se po 24 letech rozvede. A to na sladkejch jídlech ulítává
EVA.Z.
(upraveno)
18. 10. 2012, 20:00
@Brůs
majulenka
(upraveno)
31. 5. 2010, 20:47
věřím, že u dětí se po tomhle zapráší.....a vybíravým to bude vždycky málo
agar
(upraveno)
31. 5. 2010, 20:43
já šíleně miluju rohlíky s tatarkou a taky se všichni kolem tváří divně a navíc věřím, že u dětí by tohle mělo úspěch
Basic
(upraveno)
31. 5. 2010, 20:40
Mně se to vzhledově fakt strašně nelíbí, ale proti gustu žádný dišputát, jak se říká a taky, jak říkám já :"ono se to v žaloudečku srovná"
veveřice 2
(upraveno)
31. 5. 2010, 20:38
vypadá to divně, ale může to být dobré poprvé u bývalé tchýně jsem dostala řízek rajskou a knedlu čučela jsem na to jak puk ale a snědla a bylo to mňamózní ségra si knedle maže povidlama............a kamarádka piškoty hořčicí..proti gustu
Zmolda
(upraveno)
31. 5. 2010, 20:56
@veveřice 2
Tchýně taky dělá rajskou, knedlu a k tomu smažený kuře nikde jinde jsem to taky neviděla. Ale moc mě to teda dohromady nejde.
Janci
(upraveno)
31. 5. 2010, 20:34
Já jako malá holka kradla mamce ještě teplé knedlíky, pomazala máslem a natřela marmeládou Takže proč ne... Také doma dělám malé kulaté tvarohové, na ně rozmačkané jahody s vanilkovým cukrem, máslíčko a zakysanou smetanu či šlehačku, ale jako nouzovka se jistě sní i toto a myslím, že to tak i paní myslela... Myslím, že jsou některé komentáře typu "fuj" trochu přehnané a zbytečné
alimama
(upraveno)
31. 5. 2010, 20:33
Zase jednou koukám jako blázen na tu netoleranci a snobismus některých přispivatelek.. A ty strachy, co by na to řekl mužíček.. Jako by to nebylo fuk, jestli jsou knedle kulaté, nebo nakrájené - jistě, kulaté jsou hezčí, ale jsou dny, kdy toho má člověk tak akorát a je vděčný za každou minutu, kterou nemusí trávit v kuchyni - takže za mě, Liduško - díky za recept, určitě na něj dojde!
Lennie
(upraveno)
31. 5. 2010, 20:30
No, znám spoustu jídel, které nevypadají vábně a přesto chutnají, takže nevidím důvod, proč by nemohly chutnat tyhle knedlíky.....Třeba naše děti (tedy jen část) ovoce z ovocných knedlíků vybírají, takže předpokládám, že tímhle receptem budou nadšeni....takže já ráda vyzkouším a až potom budu hodnotit Jinak ještě k vzhledu, ono naaranžování dělá hodně, takže předpokládám, že i zde, pokud by na středu byla rozkrojená jahůdka a na knedlíkách třeba jen pidi kopeček šlehačky, hned by se na to i dobře koukalo
dolik76
(upraveno)
31. 5. 2010, 20:27
Tak s houskovým knedlíkem si to neumím představit,ale babička nám dělala jahodovou omáčku s bramborovými knedlíky
Evelyn123
(upraveno)
31. 5. 2010, 20:34
@dolik76
Moje babička zase bramborové špalíčky s povidlovou omáčkou Dodnes si tu chuť vybavuji, moc mi to chutnalo
Krtečková
(upraveno)
31. 5. 2010, 20:18
Taky tady na to koukám ale proč ne....nechutnala jsem to takže to nemohu odsoudit....třeba taky někdy vyzkouším...