(recept
si oblíbilo 178 návštěvníků)
Moravské koláče bez kynutí
Potřebné ingredience
500 g hladké mouky 1 kostka kvasnic 200 ml oleje 250 ml mléka 2 žloutky 8 kostek cukru sůl -potřít žloutkem 1 tvaroh dovnitř, do důlku švestková povidla,drobenka
Postup přípravy
To jistě všechny zdatné kuchařky znáte,jak se dělají mor.koláče a tyhle jsou opravdu luxusní,v pátek jsem je dělala (je jich cca 20 ks) a v neděli ráno pro velký úspěch znovu.
Pomohla mi moje pomocnice pekárna,než jsem si udělala tvaroh a drobenku,tak mi těsto zamíchala,já jsem ho vyndala a už jsem jela
Pomohla mi moje pomocnice pekárna,než jsem si udělala tvaroh a drobenku,tak mi těsto zamíchala,já jsem ho vyndala a už jsem jela
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ptacice1
(upraveno)
29. 5. 2011, 10:09
Tak právě dopečeno.....a je to prostě famosní Super se pracuje s těstem a skvěle se to jí URČITĚ UKLÁDÁM DO SVÝCH RECEPTŮ http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3597016
hanelle
(upraveno)
30. 5. 2011, 7:39
@Ptacice1
Jsem ráda,že se Vám povedly a že chutnají
decka
(upraveno)
14. 5. 2011, 20:31
Výborné , s těstem se výborně dělalo,dala jsem na vyhnětení do pekárny a opravdu rychlovka, díky za recept
Hanač
(upraveno)
5. 5. 2011, 12:20
děkuji za receptík včera jsem udělala šup těsto šup do trouby a supr chuť a dnes už nejou supr receptík si ukládám Soňa
hanelle
(upraveno)
5. 5. 2011, 13:52
@Hanač
Tak to mě moc těší, je to opravdu rychlovka ,donesla jsem je i kolegyním do práce a hned si psaly recept,jedna je už také vyzkoušela a byla nadšená jak se jí bezva povedly Hanka
alimraj1
(upraveno)
5. 5. 2011, 12:08
vypadají ohromně jedle ,dokonce až tak,že vám je klidně zkopírují a zveřejní jako svoje - http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=108200
žingi
(upraveno)
5. 5. 2011, 12:29
@alimraj1
jste Jarka a u receptu máte od Moniky ,ale je to opravdu stejné to si dal někdo práci
Vanusak
(upraveno)
4. 5. 2011, 15:58
Vyzkouším. Do těsta opravdu jenom 2 žloutky? V jiných receptech jsou celá vejce, bude ve výsledku nějaký rozdíl, když jenom žloutky?
hanelle
(upraveno)
5. 5. 2011, 13:53
@Vanusak
ty 2 žloutky opravdu stačí
Kerstinka
(upraveno)
4. 5. 2011, 8:27
asi jsem zabedněná..jak bez kynutí když tam jsou kvasnice? jakože udělám těsto a hned dělám koláče a hned je dám do trouby?
hanelle
(upraveno)
4. 5. 2011, 9:52
@Kerstinka
Leni,přesně tak,uděláte těsto,z toho 20 kousků, a hned je naplníte tvarohem,obrátíte,potřete žloutkem,naplníte povidla do důlku,posypete drobenku a dáte do trouby.hezký den H.
zykule
(upraveno)
3. 5. 2011, 20:42
tak už jich zbylo jen pět, snad vydží na snídani ... jen jsem je asi neudělala úplně správně jako moravské - prostě jsem na žloutkem potřenou placičku se zvýšeným okrajem plácla tvaroh, syn přihazoval borůvky a sypal drobenkou ... jak se dělají správně?
žingi
(upraveno)
4. 5. 2011, 8:26
@zykule
u nás takto http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=21850&user=34593 ale i ty vaše vypadají krásně žravé
tyleka
(upraveno)
3. 5. 2011, 23:42
@zykule
Já znám a dělám moravské koláče z kynutého těsta, plněné tvarohem, ten se zabalí do těsta jako buchta, zakulatí, potom se to zploští na koláček, chvíli se nechá kynout, nakonec navrch se dají povidla a na ně drobenka, okraje se samozřejmě potírají. Velikost menšího koláče, pečené dál od sebe - takže se nespečou jako buchty. Ale zrovna teď jsem je jedla na svatbě miniaturní, jako malé svatební koláčky, s různými jinými náplněmi (mák, ořechy).
zykule
(upraveno)
4. 5. 2011, 8:19
@tyleka
děkuju
romino13
(upraveno)
3. 5. 2011, 19:27
Waaaau ty bych si dala krasne vypadaj a verim ze i chutnaji:_):_)
bubík4
(upraveno)
3. 5. 2011, 17:22