(recept
si oblíbilo 603 návštěvníků)
Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané
Potřebné ingredience
2 kg švestek,
2 lžíce octa,
50 dkg cukru,
1/2 káv. lžičky mleté skořice,
3 roztlučené hřebíčky,
4 pol. lžíce rumu
Postup přípravy
Jsem milovnice všeho sladkého a pečeného. A když jsem jednou ochutnala tahle povidla, už jsem jiná nechtěla. Vždycky jsem kupovala nebo nějaká domácí dostala. Ale až díky tomuto receptu je dělám a budu dělat jen sama. Jsou božííííí, doslova luxusníííí. A navíc receptík vůbec není tak pracný, jak by se mohl někomu zdát. Zvládla jsem to i se dvěma malýma dětma a výsledek opravdu stojí za to.
Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do pekáče. Pokapeme cik cak octem a dáme péct na 250 stupňů. BĚHEM PEČENÍ ANI JEDNOU NEMÍCHÁME. Pečeme 20-25 minut. Po uvedené době na švestky nasypeme 25 dkg cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 25 dkg cukru a šup znovu na dalších 15 minut do trouby.
Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence (tedy jak kdo má rád)
Pokud se vám zdá, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, necháme ještě 10-15 minut péct.
Pak jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Já jsem sklenice dala ještě do froté ručníku, aby byly déle v teple.
Teď už jen dobré mlsání a pečení.....
Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do pekáče. Pokapeme cik cak octem a dáme péct na 250 stupňů. BĚHEM PEČENÍ ANI JEDNOU NEMÍCHÁME. Pečeme 20-25 minut. Po uvedené době na švestky nasypeme 25 dkg cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 25 dkg cukru a šup znovu na dalších 15 minut do trouby.
Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence (tedy jak kdo má rád)
Pokud se vám zdá, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, necháme ještě 10-15 minut péct.
Pak jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Já jsem sklenice dala ještě do froté ručníku, aby byly déle v teple.
Teď už jen dobré mlsání a pečení.....
vypeckované a octem pokapané švestky, připravené do trouby
po 25 minutách posypané první dávkou cukru (25 dkg)
po 15 minutách, před nasypáním druhé dávky cukru (posledních 25 dkg)
po upečení... teď už jen přidat hřebíček, rum a skořici a rozmixovat
rozmixované... už jen naplnit sklenice
z jedné dávky mám čtyři 350 ml sklenice
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
neto
(upraveno)
17. 8. 2013, 19:40
Teda ty jsou luxusní dělám další várku nikdy jsem takovéhle božské povidla nejedla díky za recept
zjelenice
(upraveno)
19. 8. 2013, 20:51
@neto
.... všem děkuji za pochvalné komentáře... je fajn, že povidla se daří a chutnají
ellen.lt
(upraveno)
17. 8. 2013, 18:53
Dobrý den ,dnes ráno jsme měli odletět směr Rudé moře ,ale řízením osudu jsem se ocitla opět u plotny a rozhodla jsem se uvařit vaše povidla a když už jsem tedy musela zpátky do kuchyně uvařila jsem i 2 kg broskvové marmelády a pečený broskvový čaj.Všechno dopadlo na jedničku a musím vám říct ,že povidla jsou naprosto skvělé a ted když budu chodit v obchodě kolem malých skleniček povidel za 45 kč ,tak se budu smát ,jelikož mám svoje ovoce a povidla už budu vařit jen svoje díky Lenka
BRAVO
(upraveno)
17. 8. 2013, 13:46
Dnes jsem dělala dva plechy, pekla jsem to tedy v pečícím papíře a bylo to lepší, akorát místo rumu, který nemám, jsem tam dala malinko slivovice a taky je to moc dobré.... takže děkuji za super rychlý a dobrý recept
nasta77
(upraveno)
17. 8. 2013, 10:30
Povidla jsou luxusní
laskonka333
(upraveno)
17. 8. 2013, 7:17
PetraRol
(upraveno)
16. 8. 2013, 20:18
Hmm, až budeme mít švestky, tak tyhle povidla vyzkouším. Díky za recept.
vinerova
(upraveno)
16. 8. 2013, 18:26
moc dobrá, jen příště dám míň cukru
Lebedka
(upraveno)
5. 8. 2013, 17:42
ÚPLNÁ BOMBA!!!! výborné, úžasné!!
leaninka
(upraveno)
30. 7. 2013, 21:11
Bóže ach Bóže....lepší jsem ještě nemlsala....děkuji za recept
Žirafka1
(upraveno)
25. 7. 2013, 14:30
Takto dělala povidla tchyně, máme doma jednu skleničku na ochutnání, tak uvidím, popřípadě vyzkouším tento postup Mám svůj osvědčený způsob na domácí povidla, kdy hodně zralé, takové ty polosuché slaďoučké švestky rozmixuju v mixéru a potom už jen vařím.......bez cukru, bez koření do požadované hustoty, až nestékají z vařečky, dále plním do sklenic a postupuju stejně,jako vy. Na domácí kynuté koláče nemají domácí povidla konkurenci
jirul
(upraveno)
25. 7. 2013, 13:46
povedlo se, děkuji za recept
JURJA
(upraveno)
10. 10. 2012, 14:11
VÝBORNÝÝÝ
kalimera
(upraveno)
4. 10. 2012, 10:35
Děkuji za úžasný a jednoduchý recept . Lepší povidla jsem nikdy nejedla.
Kačík K.
(upraveno)
25. 9. 2012, 21:29
Pekáč už je půl hodiny v troubě a krásně to tu voní Děkuji za super recept
perluse
(upraveno)
17. 9. 2012, 21:28
Právě jsem dovařila Vaše povidla a jsou mňamózní určitě u nás dlouho nevydrží, neb na ně budu asi každej den chodit
mirkaberkys
(upraveno)
12. 9. 2012, 13:17
Hotovo, jsou ve skleničkách. Chuťové výborné a díky bohu se mi ani v porcelánové zapékací míse nepřipálily. http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4171758
domecek
(upraveno)
11. 9. 2012, 10:05
Dnes jsem dělala povidla dle vašeho receptu a musím napsat , že jsou doslova ,, žravé " Moc děkuji za super recept. Denisa
markous
(upraveno)
6. 9. 2012, 19:49
teď jsem dopekla jsou vynikající jěště mám něco málo švestek,tak zítra udělám znovu děkuji
blabo51
(upraveno)
4. 9. 2012, 10:10
Ahoj Zuzko, teď jsem dovařila a je to úplná špica. Z této várky mám 5 skleniček o obsahu 250 ml, chutnají přímo božsky. Jsem už šedesátnice a moc jsem nevěřila, ale výsledek předčil mé očekávání. Moc děkuju.
Markousekkk
(upraveno)
31. 8. 2012, 14:10
Super, vyzkoušeno a jsou famozní Díky za recept Markéta