(recept
si oblíbilo 1027 návštěvníků)
vynikající maso v hořčici
Potřebné ingredience
maso (jedno jaké, plátky, kousky.. ), troška oleje, půl kelímku kremžské hořčice (malé zapoměla jsem dodat) ,ale jestli děláte pro velkou rodinu, tak můžete i celou buď malou nebo i velkou, podle toho jak vám chutná, 2 velké cibule, 1 palička česneku, sůl a pepř.
Postup přípravy
Kdo bude mít plátky, tak naklepat, jelikož já měla kousky, tak jsem s nima nic nedělala. Do misky se dá maso, posolí se, opepří, zalije se hořčicí smíchanou s malinkým množstvím oleje a poklade se velkou vrstvou nakrájené cibule a česneku. Takhle naložené masíčko se nechá přes noc naložené. Druhý den se zprudka opeče, poté se podlije a dá se do trouby péct, prvně zakryté a potom se to nechá opéct.
Až je maso měkké, tak se může baštit, neuvěřitelné, co dokáže jenom hořčice...
Až je maso měkké, tak se může baštit, neuvěřitelné, co dokáže jenom hořčice...
Je to už zbyteček, nestíhala jsem fotit dřív.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kykina
(upraveno)
30. 1. 2009, 17:29
CHci to zkusit,ale nevím kolik masa na tento poměr surovin. může mi někdo poradit?
snecka
(upraveno)
2. 2. 2009, 14:30
@kykina
dneska jsem delala, normalne bych si nakrajela mnozství masa, jake chcete, a horcici jsem namichala, pulecku od polotucne a pulecku od kremzske, asi bych tam toho davala po lzickach tolik, aby se maso pekne obalilo, ono se pri vice horcice nic nestane, bude kasicka k chlebu:- a stou cibulí to bylo taky vyborne, pekne upecene, no a vody jsem tam dala, az to bylo ponorene tak do trictvrte)) , nechala asi pul hod podusit a odkryte dopekla, voda se pak vyparila
Hanka.B.
(upraveno)
29. 1. 2009, 15:08
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=36805&user=86031
sarita
(upraveno)
15. 12. 2008, 17:02
corida
(upraveno)
18. 11. 2008, 12:26
Skvělý recept .Uvařila jsem a byla to .Děkuji za inspiraci
Olíček
(upraveno)
21. 10. 2008, 12:10
Receptík vypadá moooc zajímavě, určitě zítra vyzkouším . Mám, ale 1 pro vás všechny určitě divnou otázku . Jak se zařazují recepty do oblíbených? Když kliknu zařadit mezi oblíbené, tak se mi to jako uloží, ale pak ten receptík stejně nikde nemůžu najít. Tak prosím pomoooc
Denisaaa
(upraveno)
21. 10. 2008, 13:23
@Olíček
vpravo ve sloupečku pod svým jménem, je to asi uprostřed v sekci koupě najdeš - oblíbené recepty neumím moc vysvětlovat, tak doufám, že to pochopíš. Jo a mimochodem, tehle recept můžu vřele doporučit - už mám vyzukoušeno - mňam
Zrušený účet
(upraveno)
20. 10. 2008, 20:37
Nevím , nás to doma zrovna moc nenadchlo . Snědli jsme to tedy všechno, ale víckrát asi opakovat nebudu. Možná jsem někde udělala chybu, možná i v tom, že jsem to už neměla dávat péct do trouby, ale nechat pouze jenom na pánvičce. Ale jak je vidět směrem dolů, téměř naprosté většině chutnalo, takže asi skvělý recept, který neoslovil moje chuťové buňky!!! Ale to je asi normální, že každému chutná něco jiného.
Ropazu
(upraveno)
12. 10. 2008, 11:27
Dobrý den Verčo, tak jsem minule zkusila váš receptík a masíčko bylo opravdu vynikající ( a to jsem ho nestačila naložit ) . Skvělý receptík, moc díky . Pavla
Janicel
(upraveno)
24. 9. 2008, 6:11
Dobrý den, měla jsem doma zedníky a už jsem nevěděla co vařit, tak jsem se nechala inspirovat vámi a dopadlo to úžasně, fakt výborný, zas něco jiného a hned si tento recept přidávám do oblíbených
ZZdeny
(upraveno)
11. 8. 2008, 19:36
tak tohle musim zkusit,vecne nevim co varit, a tohle bude urcite mnamka!
tazz
(upraveno)
4. 8. 2008, 14:03
Je to moc dobré,musim pochválit
hacík
(upraveno)
4. 8. 2008, 14:01
to vypadá super, už na to jdu, překvapím svoje věčně hladové krky doma Hana to budou čučet.
moschus
(upraveno)
28. 7. 2008, 19:50
Verčo!musím Vám poděkovat za typ na oběd.Bylo to vážně vynikající.A určo si zase někdy doma opět uvaříme.Prostě Vám .Dokonce i můj si šel přidat a to je co říct. .Takže pochvala i od .
raroma
(upraveno)
20. 7. 2008, 17:41
Dneska jsme měli k obědu a všem nám to moc chutnalo, přidala jsem šlehačku a určitě nedělala naposled Dík za dobrý a rychlý recept
Andik15
(upraveno)
16. 7. 2008, 10:15
Dělala jsem to včera k večeři. Příteli to chutnalo , ale já z toho zas tak moc nadšená nebyla .... nevím jestli jsem tam té hořčice dala hodně - na poměr masa.... Masa bylo asi 600g a půl kelimku malé hořčice...
Denisaaa
(upraveno)
16. 7. 2008, 11:53
@Andik15
Mě to teda chutnalo mooc ale každý jsme jiný. Jestli se Vám tam zdálo hodně hořčice, tak já to občas zjemním zakysanou smetanou. Někdy do toho dám i křen
Troubalka
(upraveno)
8. 7. 2008, 18:48
Masíčko bylo dobré,doporučujui dom.bram.knedlík jako přílohu.
Monny
(upraveno)
30. 6. 2008, 12:38
Verčo, díky za recept. Uvařila jsem manželovi k obědu a moooc si pochutnal .Zalila jsem to smetanou jak tady doporučují a je to fakt mňamka. Určitě ho zase někdy udělám. Marcela
raskynka
(upraveno)
20. 6. 2008, 4:38
vypada to mnamozne urcite vyzkousim
Sisvorka
(upraveno)
8. 6. 2008, 21:14
Tenhle recept znám, je to mňamka. Já míchám kremžskou horčici napůl s obyčejnou a ke konci vše zaleju smetanou a nechám zahoustnout. Je to úžasný.
aduš 2
(upraveno)
5. 5. 2008, 20:08
dnes jsme měly k obědu tuhle mnamku,musím moooooc pochválit,je to supr
laho
(upraveno)
29. 3. 2008, 10:21
Teď jsem dopekla a zařazuji do oblíbených,je to zase něco jiného a skvělého,díky za inspiraci.Mňam.Klára