Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 2011 návštěvníků)

Řezy KARAMELKA

5.0
Řezy  KARAMELKA

Potřebné ingredience

200 g polohr. mouky, 4 vejce, 150 g mouč.cukru, 4 lžíce teplé až horké vody. Na povrch: 1 marmeláda či džem, cca 1,5 balíčku piškotů, rum+voda (cca 1dcl v poměru 1:1), čokoládová poleva ( či čokoláda na vaření+kousek tuku, můžeme přidat i rozpuštěnou čokoládu - kaštany ). Krém: 1 Salko (slaz.kond.mléko) nebo hotové Salko Karamel, 1 tvaroh (doporučuji vaničkový ne nízkotučný) a kostka másla (nejraději na to používám Zl.Hanou nebo podobná másla). Na plech: tuk a hr.mouka na vysypání plechu či peč.papír.

Postup přípravy

Když jsem jednou čekala návštěvu, zkusila jsem tento recept. A bylo to tááááák dobré, že se nám návštěvy nejen za řezy vracejí :-)) . Ač to vypadá složité, tyto řezy jsou jednoduché.

Nejlépe den předem si vyrobíme karamel. Celou neotevřenou konzervu slaz.kond.mléka dáme do vody a cca 2 hoďky vaříme (vodu doléváme, aby byla plechovka stále při varu pod vodou), v téže vodě pak necháme vychládnout. Vychládlé otevřeme a vyšleháme s máslem a tvarohem.
Nebo: 1 uvařené Salko + 1 máslo a karamelový pudink ze 400 ml mléka bez cukru.

Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Vše optrně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na peč.papír a upečeme. NEBO může použít svůj oblíbený recept na korpus řezů či koláče.
Vychládlý korpus potřeme marmeládou či džemem, aby držely piškoty, které jsme smočili ve vodě s rumem (1:1) nebo můžou být i máčené v kávě. Pak potřeme karamelovým krémem a polijeme čokoládovou polevou. Pokud chcete mít povch dvoubarevný jak já, tak ještě vidličkou děláme vlny až do krému, aby se to propojilo.
Dáme ztuhnout do lednice a dobře uschováme :-)... Mňam.
Dobrou chuť !

Daší tipy:
* od Radka N.(Dadia) ID 117678: naskládala jsem na korpus Be-Be sušenky a pak to polila kávou s rumem .
* od Hanka C. (Mourinka) ID 17016: Pro ty, co to náhodou ještě nedělali, těch Salk (nebo jak se to skloňuje) se dá najednou uvařit víc a v lednici vydrží opravdu hoooodně dlouho. Je to docela úspora energie a hlavně je vařené Salko rychle k dispozici
* od Barbora D. (Bára D.) ID 25238: Místo piškotů jsem dala Be-be sušenky . Je to také vynikající.
* od Jana V. (jana1976) ID 79185: Nechtělo se mi šlehat těsto, tak jsem udělala jen hrníčkový míchaný a myslím že to mělo stejný efekt.
* od Ilona H. (matylda04) ID 85222: Místo vody a rumu,svařím 1/4l silné kávy + 1/4l rumu a v tom ty piškoty namáčím a je to fakt dobrota.To kafčo trošku srazí to sladký. Jo a maminky, když nemáte doma salko-nic se neděje já dělám krém ze: 3dkg másla a 3dkg hladké mouky udělám světlou jíšku,přiliju 1/4l mléka a povařim. Utřu kostku másla a 15dkg mouč.cukru a k tomu pak přidám tu vychladlou jíšku.
* od Veronika K. (Berčík) ID 11095: piškoty jsem namočila do medu rozmichaneho s vodou, o to míň sladké jsem to dělala a musim říct, že to bylo BÁJEČNY.
* nebo také jako Olga Š.(Olulu) ID 78825 : http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=15703)
* karamel ze Salka je sám o sobě hodně sladký, tak kdo tolik sladké nemusí, tak může vyzkoušet tip od: Pavla K. (Pavla s) ID 58963 - Salko nahradit karamelovým pudinkem.
* od Zuzka L.(Zuňulka) ID 20050: Při prvním pokusu se krém po přidání tvarohu srazil, piškoty jsem namáčela málo (byly pak někde suché a tvrdé) a dala jsem moc marmelády. Při druhém pokusu jsem také dala vaničkový tvaroh, ale už ne nízkotučný, a nechala jsem ho skoro celé dopoledne hezky na lince rozmíchaný v míse. Když jsem ušlehala Salko s máslem, přidávala jsem tento máslový krém po lžících do tvarohu. Hezky pomalu jsem rozmíchávala, a světe div se - nic se nesrazilo . Krém pak opravdu i jinak chutná, nejen vypadá . Upečený piškot jsem pomazala lehce marmeládou (ne jako u prvního pokusu, kde jsem dala silnou vrstvu - bylo toho moc), opravdu jen aby se piškoty nehýbaly, až na ně budu dávat krém (také by šlo piškot lehce namazat hotovým krémem - rada pro ty, co nechtějí marmeládu). Na to jsem dávala piškoty namočené v kávě s rumem, rumu jsem dala málo a ještě jsem ho tam nalila do horké kávy, tak alkohol byl dle mého nulový - rozhodně si nikdo nestěžoval, že by to bylo moc rumové . Piškoty jsem tentokrát namáčela hodně a ještě jsem na ně i rozlila zbytek kávy s rumem, co mi zbyla po namáčení. Celkem jsem spotřebovala cca 2-3 dcl. Na piškoty jsem dala nesražený krém , šoupla na chvilku do lednice, než se mi rozpustila čokoláda s kaštany a kouskem másla (půlka tabulky čokolády na vaření, půlka kaštanů a plátek másla - dle potřeby, aby to bylo tekuté ). Pak jsem rozlila polevu na trochu ztuhlý krém a vidličkou dodělala.
* od Jitka H. (ruzenaji) ID 496059: hodně žen píše, že krém se jim nevydařil. Rada od farské - ní kuchařky:
stačí vše s mísou vložit do hrnce s horkou vodou a míchat a míchat. Po chvíli, kdy vše má stejnou teplotu se krém spojí a vyhladí.

... neotevřenou plechovku Salka asi 2 hodinky vaříme, pak ji v téže vodě necháme vychládnout. Nebo dle tipu - Lenka B. (terymarti) ID 490557 - vaříme cca 25 minut v tlakovém hrnci.

Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Vše optrně promícháme a rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech či na peč.papír a upečeme do zlatova (cca 15-20 minutek na cca 200°C). Pekla jsem na nízkém velkém plechu, bylo to na to akorát.

... upečený korpus potřeme marmeládou či džemem a naskládáme piškotky.

... ušleháme karamel.krém, který potřeme na piškotky.

... a polijeme čokoládovou polevou. Pomocí vidličky se nám takto propojí. A šup s tím do ledničky a pak jen ukrývat před rodinou, nebo pro návštěvu nevydrží ... :-)
Má poleva nevypadá moc esteticky, místo čokolády na vaření (kterou jsem zrovna neměla) jsem improvizovala a rozpustila Mikuláše a čok.figurky z Vánoc :-) , proto je ta čok. poleva i o malinko světlejší než obvykle.
Dobrou chuť !

Další detaily řezu.

Další detaily řezu.

Další detaily řezu.

... úžasné ! Takhle skvěle se to povedlo paní Daně ! (Dana S. (tchyne) ID 51785) Děkuji za fotečku :-)

... takto krásně se můj receptík povedl Pavlínce ! (Pavlína V. (Pája a Ája) ID 3109) Děkuji za fotečku :-)

... a ještě jedna fotečka od Pavlínky (Pavlína V. (Pája a Ája) ID 3109). Moc se jí to povedlo ! Děkuji za fotečku :-)

... takhle nááádherně se to povedlo zase Nadi (Naďa M. (Filďa) ID 52663). Díky moc za fotečku !!!

... a ještě na řezu (Naďa M. (Filďa) ID 52663). Fakt super ! Když to vidím, tak mám na ně zase chuť ! :-) Díky za foto :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

sooosek 26. 9. 2010, 20:51
Peťo, odzkoušeno a řezy jsou opravdu mňam! Celkem jednoduché a opravdu velmi efektní. Moc jsme si pochutnali a mám v plánu určitě zopáknout. Díky za recept! (clamp) (clamp) (Y) (Y)
Gitty 28. 9. 2010, 14:45
@sooosek :-) Já také moc děkuji, pochvala potěší :-)
hanibaros (upraveno) 17. 9. 2010, 14:31
Hurá!!! Povedlo se, moc díky za úžasný recept.
Gitty 17. 9. 2010, 18:07
@hanibaros (clamp) (clamp) (clamp) Já také moc děkuji !!! :-)
ivča45 7. 9. 2010, 19:15
Na jak velkém plechu pečete? Děkuji
Gitty 8. 9. 2010, 8:43
@ivča45 Dobrý den Ivi, peču na klasickém nízkém, ale jak můžete vidět z fotky od jedné maminky, tak ta to pekla na tom klasickém hlubokém . Spíš záleží, jak chcete mít vysoký korpus. (zajic) (hello)
zetina 7. 9. 2010, 18:53
čtu tu samou chválu a vypadají fakt úžasně!!!! (Y) (Y) (Y) určitě vyzkouším. díky za receptík!! (clamp) (flower)
CapkovaV 22. 7. 2010, 12:48
jsou naprosto super měla jsem z ních strach ale bomba (Y) (Y) (Y) (Y) do všech to padalo jak do studny (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic)
Gitty 26. 7. 2010, 16:59
@CapkovaV Díky (clamp) (clamp) (clamp)
citren 19. 7. 2010, 21:48
ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ ŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽŽ AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ NIC JINÉHO K TÉTO (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) NEMOHU ŘÍCI PETKO DÍÍÍÍÍKY LENKA (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Gitty 26. 7. 2010, 16:59
@citren Paráda, díky :-) :-) :-) (Y)
vevercak78 19. 6. 2010, 20:43
(Y) (Y) (Y) (Y)
Gitty 30. 6. 2010, 13:15
@vevercak78 (Y) maminky, všem moc děkuji za pochvaly, které moc a moc potěšily a přeji všem krásné léto !!!!!!! (leto) (kytara) (plaz) (hello)
Olynka 16. 6. 2010, 18:40
vyzkoušeno a doma schváleno (Y) (Y) měla jsem tedy malinko strach, že to bude moc sladké a nezvládnem sníst celý velký pekáč, ale to jsem se šeredně mýlila. byl v tahu za dva dny :-D :-D
Gitty 30. 6. 2010, 13:14
@Olynka Tak u nás v tom také nemám obavy ,-) ,-)
Gabra79 29. 5. 2010, 17:52
Dobrý den Petro, zkusila jsem Váš recept a musím říct opravdu je to mňamka (zajic) (zajic) (zajic) (zajic). Gabča
Gitty 15. 6. 2010, 8:01
@Gabra79 (Y) Díky za pochvalu! (hello) Krásné léto !
verkou 12. 5. 2010, 7:24
Moc dobré řezy (Y) mně krém netekl, moc dobréééééééé (clamp)
Gitty 13. 5. 2010, 8:01
@verkou (Y) Prima, dííííky ! :-) (hello)
krišpa 12. 5. 2010, 5:51
(hello)Chuťově jsou super bohužel přidávám se k maminkám co mají řídký krém :-|Koláč jsem udělala večer aby do rána ztuhnul ale bohužel i teď mi krém teče z buchty dolů *-).Ale jináč vážně super mňamka. (D)
Gitty 13. 5. 2010, 8:00
@krišpa *-) Těžko říct čím to bylo, ale věřím, že příště se určitě povede ! (Y) (hello)
Ink 7. 4. 2010, 9:04
vypadá to úžasně (Y) určitě někdy vyzkouším (Y)
Petra S25 6. 4. 2010, 9:41
Pekla jsem o víkendu. Řezy jsou (Y) (clamp) (Y) akorát jsem do piškotového korpusu přidala prášek do pečiva a piškoty jsem namáčela v kávě + rum. (K) (C) (clamp) (clamp)
Gitty 7. 4. 2010, 8:48
@Petra S25 :-) Díky moc za pochvalu :-)
vevercak78 2. 4. 2010, 17:45
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Gitty 3. 4. 2010, 15:38
@vevercak78 :-) Díky moc :-)
KRYSÍK 16. 3. 2010, 17:08
AHOJ PETO TAK JSEM JE UPEKLA A BYLI VYBORNY (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) AKORAD MISTO RUMU A VODY JSEM DALA KAVCO A RUM (clamp) MARMELADU JSEM DALA DOMACI RYBIZOVOU A MANZEL SE OLIZOVAL AZ ZA USIMA (H) (H) PETA (dance)
Gitty 16. 3. 2010, 19:58
@KRYSÍK Paráda, díky za pochvalu :-)
eltunta 16. 3. 2010, 11:58
Paní Petruško,zkusila jsem veše řezy Karamelka a řeknu vám ,že tak skvělé řezy jsem ještě nejedla (radost) (radost) (radost),moc chválím,celá rodinka se olizovala nad řezy ,-) (Y) (Y) (Y) Eliška.
Gitty 16. 3. 2010, 14:44
@eltunta Díky moc :-) :-) :-)
KRYSÍK 11. 3. 2010, 17:39
DOBRY DEN ZROVNA BROUZDAM A KOUKAM CO UPECT NA VIKEND A TYHLE REZY VYPADAJI NADHERNE ,-) TAK JE ZKUSIM MNAM KARAMELOVA PRICHUT (Y) TO ZASE PUJDOU KILKA NAHORU :-$ PETRA
Gitty 11. 3. 2010, 21:44
@KRYSÍK Díky Peti, ty kila navrch mě také děsí 8-|, proto přemýšlím jestli nezkusím tyto své řezy s "lihgt" variantou podle tipu paní Pavly K. - nahradit sladký karamel karamel. pudinkem.... (Y) *-)
beruska22 5. 3. 2010, 19:12
Petruško, vyzkoušela jsem Váš recept. Chuťově je moc dobrý, jen ten krém je moc řídký. Tak nevím co bylo špatně.Karamel byl pěkně uvařený o tuha, ale pak jsem přidala vaničkový tvaroh a strašně to zřídlo. Když to šleháte s máslem máte ho tuhý? díky za radu. Lenka (hello)
Gitty 6. 3. 2010, 17:51
@beruska22 Dobrý den Leni, *-) když ušlehám karamel s máslem, tak je hodně tuhý, tak díky tvarohu to zřídne. Používám nejraději polotučný, zdá se mi na to akorát. Předem ale sliju z vaničky s tvarohem "vodu". (Y) Můžete také postupovat podle tipů ostaních maminek kuchařek - viz.pod postupem u mého receptu (Y)
lussis 1. 4. 2011, 12:35
@Gitty Já jsem dala tvarohu jenom půlku a bylo to tak akorát. :-)
beruska22 9. 3. 2010, 16:24
@Gitty Tak buchta zmizela i s nepovedeným krémem rychlostí blesku, jen si tím tekutým krémem polívali ještě nahoru buchtu ,-). Tak snad příště to bude lepší (Y). Díky za receptík. Lenka (F)
Gitty 10. 3. 2010, 8:11
@beruska22 (Y) (Y) (Y)
ocicko26 12. 2. 2010, 12:05
TAK I JÁ SE CHYSTÁM NA TENTO ÚŽASNÝ KOLÁČ. VAŘÍM SALKO A PAK PÍSNU JAK TO DOPADLO. *-)
Gitty 6. 3. 2010, 17:45
@ocicko26 Předem moc díky ! :-)
scheina 5. 2. 2010, 20:34
tak nevím, kde se stala chyba, ale krém se mi zdrcnul :-@ salko bylo uvařené + rozmělké máslo+ tvaroh polotučný ve vaničce - nejdřív tam pořád byly kousky másla a pak už se zdrcl (N) nevíte čím to *-)vyhazovat to nebudu, jen nevím, co s tím, asi ho použiju, ale co příště :^) poradíte někdo :-)
bolk 1. 4. 2010, 13:15
@scheina Mě se to také stalo, ale pomohlo, kdž jsem to pak vymíchala šlehačem nad párou. Máslo povolilo, a hrudky zmizely. Jinak buchta je výborná. Jdu ji péct po druhé. Minule všem moc chutnala i s tím napraveným sraženým krémem. (F) (F) (F)
Gitty 7. 2. 2010, 22:36
@scheina *-) Tohle se mi stává, když suroviny na krém nemají stejnou teplotu. :-| Přeji spoustu úspěchů při dalším pečení ! (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie