Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 603 návštěvníků)

Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané

5.0
Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané

Potřebné ingredience

2 kg švestek,
2 lžíce octa,
50 dkg cukru,
1/2 káv. lžičky mleté skořice,
3 roztlučené hřebíčky,
4 pol. lžíce rumu

Postup přípravy

Jsem milovnice všeho sladkého a pečeného. A když jsem jednou ochutnala tahle povidla, už jsem jiná nechtěla. Vždycky jsem kupovala nebo nějaká domácí dostala. Ale až díky tomuto receptu je dělám a budu dělat jen sama. Jsou božííííí, doslova luxusníííí. A navíc receptík vůbec není tak pracný, jak by se mohl někomu zdát. Zvládla jsem to i se dvěma malýma dětma a výsledek opravdu stojí za to.

Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do pekáče. Pokapeme cik cak octem a dáme péct na 250 stupňů. BĚHEM PEČENÍ ANI JEDNOU NEMÍCHÁME. Pečeme 20-25 minut. Po uvedené době na švestky nasypeme 25 dkg cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 25 dkg cukru a šup znovu na dalších 15 minut do trouby.
Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence (tedy jak kdo má rád)
Pokud se vám zdá, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, necháme ještě 10-15 minut péct.
Pak jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Já jsem sklenice dala ještě do froté ručníku, aby byly déle v teple.
Teď už jen dobré mlsání a pečení.....

vypeckované a octem pokapané švestky, připravené do trouby

po 25 minutách posypané první dávkou cukru (25 dkg)

po 15 minutách, před nasypáním druhé dávky cukru (posledních 25 dkg)

po upečení... teď už jen přidat hřebíček, rum a skořici a rozmixovat

rozmixované... už jen naplnit sklenice

z jedné dávky mám čtyři 350 ml sklenice

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

maja.r 11. 8. 2012, 15:24
Moc děkuji za receptík. (L) Je super.Právě jsem povidla dodělala a jsou výborná. (clamp) (clamp)
Katybety 8. 8. 2012, 12:41
Právě jsem je dodělala :-),recept je super a povidla nemají chybu (zajic) (zajic) (pst) (hello)
Ivisek14 7. 8. 2012, 9:40
tak jsem právě dotvořila povidla dle Vašeho receptu a mohu jen doporučit....prostě paráda... jsem namlsaná,jak jsem pořád ochutnávala (Y) (Y) (Y)
andreiika80 5. 8. 2012, 8:40
Ahoj, recept vypadá výborně, kamarádka takhle dělá meruňkovou marmeládu a je úplně úžasná. Hned zítra zkusím. Jen jsem se chtěla zeptat jestli si myslíte, že by takto šla udělat marmeláda i z rynglí (nebo špendlíků, nebo jak se to jmenuje :) Díky Andrea
lidare 30. 7. 2012, 19:08
(Y)jj taky jsem dělávala takové z hrušek jen bez cukru a mlela jsem to na masovém mlýnku.Toto taky zkusím :-)
EvickaBr 30. 7. 2012, 18:24
moc děkuji za receptík, povidla jsou úžasná. |:o) zkoušela jsem je i z hrušek a povedla se též :) (flower)
@Pavla 30. 3. 2012, 19:34
Děkuji za skvělý recept. Baštíme a baštíme :-D Buchty, koláče, ...
JILANG 16. 10. 2011, 14:03
Dobrý den, povidla podle Vašeho receptu jsem dělala poprvé. Chuť vynikající, pracnost minimální, nepořádek žádný - jen jsem opláchla plech, před tím jsem ho tedy řádně vylízala :-). Ale chci se zeptat, mám ta povidla taková řidší, čím to může být? Opravit se to už asi nijak nedá? Hezký den. JL
czech 6. 10. 2011, 22:01
(Y) (Y) Recept výborný (Y), trouba zůstala naprosto čistá, ale povidla nejsou vůbec tmavé *-) chuť je výborná, ale barva spíše tmavě červená - nevím, kde jsem udělala chybu... :-S
šamotka 6. 10. 2011, 21:50
Dnes jsem dělala a musím napsat SUPÉÉÉÉÉÉÉÉÉR. (Y) (Y) (Y). Trouba čistá, za chvíli hotové a jsou LUXUSNÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ. (clamp) (clamp) (clamp). Díky za recept. |:o)
Knopper 25. 9. 2011, 19:54
Povidla upecena a trouba vubec neutrpela, toho jsem se bala nejvic (Y) Povidla jsou krasne tmava a sladka jako med :-)
Monis 24. 9. 2011, 14:54
Tak musím též pochválit, povidla jsouopravdu výborná, ale z té poprskané trouby se mi chce brečet :-| Snad to z toho nějak dostanu, příště zkusím možná ne tak zprudka a delší dobu. Každopádně díky za receptík (F)
ruzicka5 23. 9. 2011, 21:52
Povidla jsou víc než výborná,takže za receptík díky a už ho mám ve svém recetářském sešitě.Právě jsem je dodělala a jsou mňamková.Takže díky.Dana (Y)
Lans 14. 9. 2011, 13:36
I já přidávám chválu na tento recept (Y) Dokonce jsem si i podle něj"přepekla"dávku povidel původně uvařených v hrnci - byla děsně řídká ,-)
Egreska 8. 9. 2011, 17:48
super receptík,naozaj úžasná chut (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
Lenpod 6. 9. 2011, 14:49
Tak včera jsem se pustila do povidel. 2 dávky jsem dělala dle osvědčeného receptu: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=58420 a 1 dávku jsem šupla do trouby na vyzkoušení. Byla jsem nadšená, jak to jde rychle a chystala se receptík vychválit. Ale protože nemám troubu se samočištěním, musím se pustit do čištění od stříkanců sama :-(. A to ubralo body na chvále. Znovu se tedy budu vracet k vaření povidel v hrnci (nemusím se /a vlastně ani nesmím/ o ně starat, potom pouze umyju prázdný hrnec).
Kamila.B. 20. 8. 2012, 18:06
@Lenpod POVIDLA SE MAJÍ PÉCT PŘI MENŠÍ TEPLOTĚ,PRÁVĚ ABY NEPRSKALA,JÁ JE DĚLÁM JEN NA 150°C,ALE 7HODIN. VLASTNĚ SE Z NICH MÁ JEN ODPAŘOVAT VODA.
Bakulča 3. 9. 2011, 13:07
nemám doma rum. šel by nahradit slivovicí?? *-)
couscous 2. 9. 2011, 21:59
Milá Zuzko.Opravdu super recept (clamp)Zvládla jsem povidla ze dvou dávek i se třemi malými dětmi (Z) (X) (child5) a jsou vážně výborná.Vlastně jsem dělala povidla sama poprvé a u tohoto receptu už určitě zůstanu. (Y) (Y)Lucie
pitejko 1. 9. 2011, 15:49
I já jsem právě dodělala povidla,nejdříve z jedné dávky y pak hned z druhé dávky jsou opravdu vynikající,díky zy super receptík (Y) (Y)
Filipek14.9.2005 31. 8. 2011, 22:14
Zuzko, tak povidla máme hotová ze dvou dávek a musela jsem zapnout PC a mooooc poděkovat za super recept! (Y)Perfektní, luxusní a výborné! (L)Jiná slova mě už nenapadají!chci Zuzce poděkovat,že se podělila o toto senzační dílko! |:o)Povidla přesně dle vašeho návodu, na plechu se nic nepřipeklo a vše šlo jako po másle! (clamp)Vynikající! (hello) (hello) (hello)Kačka

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie