(recept
si oblíbilo 1029 návštěvníků)
vynikající maso v hořčici
Potřebné ingredience
maso (jedno jaké, plátky, kousky.. ), troška oleje, půl kelímku kremžské hořčice (malé zapoměla jsem dodat) ,ale jestli děláte pro velkou rodinu, tak můžete i celou buď malou nebo i velkou, podle toho jak vám chutná, 2 velké cibule, 1 palička česneku, sůl a pepř.
Postup přípravy
Kdo bude mít plátky, tak naklepat, jelikož já měla kousky, tak jsem s nima nic nedělala. Do misky se dá maso, posolí se, opepří, zalije se hořčicí smíchanou s malinkým množstvím oleje a poklade se velkou vrstvou nakrájené cibule a česneku. Takhle naložené masíčko se nechá přes noc naložené. Druhý den se zprudka opeče, poté se podlije a dá se do trouby péct, prvně zakryté a potom se to nechá opéct.
Až je maso měkké, tak se může baštit, neuvěřitelné, co dokáže jenom hořčice...
Až je maso měkké, tak se může baštit, neuvěřitelné, co dokáže jenom hořčice...
Je to už zbyteček, nestíhala jsem fotit dřív.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Brichounek
(upraveno)
1. 8. 2007, 20:12
Masíčko jsem zkusial, moooc jsme si pošmákli . Dala jsem tam asi málo hořčice. I já měla dilema - je to ta malinká nebo ta prostřední nakonec jsem to udělala podle oka a fakt to byla laskomina. Nabízela jsem sice opečené brambůrky, ale vyhrál čerstvý rohlíček. Mňam. Ještě dnes to manžel vychvaloval když tu byla tchýně . Díky za receptík. Mirka
Raffaelo
(upraveno)
2. 8. 2007, 8:28
@Brichounek
Holky já jsem ráda, že vám moc chutnalo
FišerkaZ
(upraveno)
26. 7. 2007, 9:51
Verčo, včera jsem dělala to maso v hořčici od Vás a je to skutečně namka .Dík
Raffaelo
(upraveno)
26. 7. 2007, 15:39
@FišerkaZ
Já děkuji Vám, že jste vyzkoušela a jsem moc ráda, že chutnalo
klamer
(upraveno)
25. 7. 2007, 20:11
Verčo, dnes byla k obědu tahle Vaše mňamka, oblízli jsme se všichni, fakt super receptík. Nic nezbylo, dali jsme si k tomu hranolky a salát z rajčat. Posílám
Raffaelo
(upraveno)
26. 7. 2007, 9:03
@klamer
já posílám, protože jsem ráda, že vám moc chutnalo vůbec bych nečekala, že se tohle ujme u vás zkušených kuchařek. Jsem za to moc ráda
mikky.h
(upraveno)
24. 7. 2007, 11:38
Právě jsme dojedli... Výbornéééé Dělala jsem z kuřecího,nenakládala jsem dopředu,ale myslím,že na chuti neuškodilo..
Raffaelo
(upraveno)
24. 7. 2007, 11:48
@mikky.h
jsem moc ráda, že chutnalo
Ibrahimka
(upraveno)
23. 7. 2007, 21:05
Vynikající!!!!!!!!!!Dnes náš pejsek marně čekal u stolu,že něco zbude........
Raffaelo
(upraveno)
24. 7. 2007, 9:19
@Ibrahimka
a nezbylo nic říkáte???
skorica
(upraveno)
20. 7. 2007, 19:05
chci se zeptat,kdyz to masicko na druhy den opect,tak tu cibuli davate mimo,nebo to pecete i s ni,nebo pak ta cilule jde az do pekacku k orestovanymu masu.Skusim to na nedeli,ale uz ted se mi to moc liiiiiibi.
Raffaelo
(upraveno)
23. 7. 2007, 8:31
@skorica
moc se omlouvám, že odepisuji tak pozdě, ale dávala jsem ho přímo do pekáčku.. a pekla zároven s masem.. jak jste to nakonec vyřešila vy??
ednet
(upraveno)
17. 7. 2007, 19:46
Tak máme naložíno,připravíno ,už se těšíme na zítřek S měkkým chlebíkem to určo bude mňamka
Raffaelo
(upraveno)
19. 7. 2007, 10:24
@ednet
jojo čerstvý chlebík a ještě k tomu když je měkký, mnam.. a chutnalo??
ednet
(upraveno)
20. 7. 2007, 20:31
@Raffaelo
Jj Verčo,byla to veliká dobrůtka,jen jsem tam té hořčice dala asi moc,tak měl manža připomínky,ale mně to chutnalo i tak.Až potom mi došlo,že jste možná myslela půl kelímku malé hořčice a já dala velké ,ale to je pro příště
Raffaelo
(upraveno)
23. 7. 2007, 8:33
@ednet
Jojo Luci, myslela jsem malou hořčici.. a i mě to přišlo že jí tam bylo víc, ale také to mám pro příště.. naštěstí tatka připomínky neměl, ono mu nic jiného nezbyde, než to sníst.. hlavní je, že chutnalo vám
Raffaelo
(upraveno)
6. 7. 2007, 15:28
Holky je to fakt, že horčice se opravdu nezdá, a s tou plnotučnou to bude také mnamka. Tu dávám do rošťáků, tak jsem chtěla zkusit, jaké to je s kremžskou
Lukrato
(upraveno)
5. 7. 2007, 19:20
Jojo, hořčice se nezdá...já s ní dochucuju skoro všechny omajdy ( játra, roštěnky, ptáčky, svíčkovou, ...) - teda ale plnotučnou. Naše velmi oblíbené jídlo je "BEF" - hovězí nudličky na cibuli a hořčici, zalité smetanou, podávané s knedlíkem - viz mé receptíky. Neuvěřitelná dobrota ....
Smolčice
(upraveno)
5. 7. 2007, 19:08
Verčo výborný recept rodina se olizovala Myslím že by to chutnalo i s obyč hořčicí