Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 338 návštěvníků)

NEJÚŽASNĚJŠÍ KYNUTÉ BUCHTY

0.0
NEJÚŽASNĚJŠÍ KYNUTÉ BUCHTY

Potřebné ingredience

250 ml mléka, špetka soli, 2 žloutky, 100 g hery (nebo sádla), 500 g hladké mouky, 100 g cukru moučky, 1/2 droždí, možno lžička rumu (doporučuji), náplň do buchet. (V receptu není uvedeno, ale do těsta jsem přidala trochu citron.kůry, asi tak z 1/2 citronu.)

Postup přípravy

Recept jsem našla na internetu, je od paní Autor: finneta (Martina).

Kdysi jsem se o kynuté buchty asi 2x pokusila, buď těsto nevykynulo nebo byly tuhé :-( .... zkusila jsem tedy tyto a jsou naprosto úžasné!!!!

Postup:
Zpracujeme těsto - buď ručně, nebo v pekárně. Já dala v pekárně promíchat, pak kynout do tepla. (Dřív jsem řešila kam do tepla, když se netopilo. Teď už dávám jen do vyhřáté trouby. Nechám vždy chvíli zapnutou a zkouším rukou, aby to zase nebylo moc horké.Takže když je to na ruku příjemná teplota, dám těsto přikryté utěrkou, zavřu troubu a nechám pozvolna kynout :-)

Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí, jak jsou napsané, a zapneme program Těsto.

Po vykynutí děláme buď buchty, menší koláčky nebo šátečky - jak kdo má rád. Plníme buď tvarohem, marmeládou, nastrouhanými jablky s cukrem a skořicí, mákem, nutelou .. dle chuti ... dáme na plech, potřeme sádlem (já potírala herou) a necháme tak 1/2 hodiny vykynout. Pečeme při 150 °C cca 20 - 30 minut. Když je vyndáme z trouby, ještě jednou je potřeme sádlem. (už jsem nepotírala, jen jsem je posypala moučkovým cukrem.)

Náplň jsem dělala tvarohovou : 2 kostky tvarohu (né vanička), moučkový cukr (dle chuti), citr.kůra, 1/3 vanil. pudink.prášku, trochu rumu, rozinky, 1 žloutek

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Marti W. 21. 7. 2019, 9:02
(Y) (Y) (Y)
srneckova 25. 4. 2017, 9:16
(Y) (Y) (Y)
Kacer z Prahy 24. 4. 2017, 11:32
(Y)
prix 24. 4. 2017, 9:09
Tak já se taky přidávám - vyzkoušela jsem a jsou vyníkající, naše babička si je taky moc pochvalovala :-) (Y) (clamp)
Vera N 7. 2. 2017, 9:41
(Y) (Y) (Y)
lenule11111 24. 3. 2016, 13:34
Ty buchty vypadají tak dobře,,že je škoda je jíst :-D
sparaxis1 (upraveno) 23. 3. 2016, 14:38
jsou vynikající, měkoučké a ten trik s troubou na kynutí (Y) (Y) (Y) (Y)
plamenek 15. 1. 2016, 18:52
Dělám v robotu podle oka, kynuté nevážím, do pekárny se asi musí.
hantonie 15. 1. 2016, 17:19
dneska jsem z vašeho těsta dělala " kecaný" koláč. Super těsto (clamp) (clamp) (clamp) bezva se s ním dělalo, měla jsem 2 plechy (Y) (Y) (Y)
Lucikanass 13. 1. 2016, 15:54
(Y)
Petra S25 7. 2. 2015, 16:38
Luxusní buchty (Y) (Y) (Y) Lepší jsem opravdu nejedla. DOPORUČUJI!!!!!! (L) (*) (*) (*)
Ninouš 26. 1. 2015, 18:53
Tak jsem dnes pekla k večeři (Y) (L)Super (Y)S těstem se výborně pracovalo.Po upečení jsem buchty potřela rozpuštěným máslem s rumem. :-) :-)
P.A.V.L.A 26. 1. 2015, 16:18
(Y) (Y) (Y)
tereza petra 3. 7. 2013, 6:25
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Těsto mam vyzkoušené a mohu jen doporučit nedělám už jinačí
PavliBP 3. 7. 2013, 14:04
@tereza petra mě se nedávno nechtělo plnit jednotlivě, tak jsem těsto rozprostřela na velký plech, dala různé náplně, posypala drobenkou a bylo to taky moc super (Y) Také už jinačí ani nezkouším :-$
Hanulka2 14. 6. 2013, 22:00
(Y) (Y) (Y)
danca60 14. 6. 2013, 21:17
Moc děkuji za recept, dneska mi přišel k chuti - těsto je bezva a chuť ještě lepší (Y) uvidím, co na ně zítra řekne náš malý mlsounek (zajic) ,-)
radostznakupu 29. 4. 2013, 20:30
Nevím jestli se tu nepsalo, pro ty které pekly buchty před desítkami let, jako já, ještě v -nácti, máslo (nebo heru), si prosímvás pěkně rozehřejte na tekutý stav ,-) Protože pak to v ruce neuhnětáte. Bohužel nemám pekárnu a po ruce ani žádného siláka (cinky) takže jsem se tady s tím mordovala a ani tak nemám těsto hladké, tak snad mi to vykyne. Vzdala jsem to dřív, než bylo těsto hladké, protože fakt nemám dost síly na to to těsto umíchat. Nevzpomněla jsem si včas, že jsem dříve to máslo rozehřívala na tekuté.
kopretina123 2. 5. 2013, 17:15
@radostznakupu Myslím, že problém není v tekutosti másla.Asi jen docházejí síly... ,-) Jestli máte šlehač, tak nasaďte ty hnětací háky a s nima se těsto propracuje snadno a bez námahy.Dělala jsem to tak léta, než jsem si pořídila pekárnu. :-)
PavliBP 2. 5. 2013, 15:11
@radostznakupu i do pekárny dávám změklé máslo, stačí nahřát pár vteřin v mikrovlnce, pak to jde i růčo (X)
Gaba59 4. 2. 2013, 14:25
Výborný, těsto na jedničku (Y) akorát jsem přidala víc mouky - bylo nějaký řidší, ale jinak super (clamp) DOPORUČUJI !
Lattyna 4. 1. 2013, 18:38
Prosím Vás , mám jeden dotaz *-) ,jaké je to droždí ? Instantní v prášku nebo je myšleno normální v kostce a udělaný kvásek ? :^) Děkuji moc za odpověď :-)
PavliBP 9. 1. 2013, 15:19
@Lattyna Ono je to jedno. Může být i sypané (1 sáček je myslím na 1 kg mouky, takže dát odhadem půlku). Pokud dávám čerstvé, tak dělám takový rychlokvásek - odeberu trochu mléka, posypu cukrem a nadrobím droždí, dám vše do mikrovlnky, na chvíli, aby se mléko trochu ohřálo a nechám to v té mikrovlnce pár minut zavřené. Když je droždí už takové vláčné, tak to naleju do pekárny a dodám zbytek. Kynout nechávám v troubě. (F)
ivonva 18. 10. 2012, 14:38
(Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie