Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Išlské dortíčky-skořicové, nejsou tolik sladké

0.0
Išlské dortíčky-skořicové, nejsou tolik sladké

Potřebné ingredience

21 dkg hl.mouky,14 dkg másla,2 dkg kakaa,7 dkg moučk.cukru,4 dkg loup.mletých mandlí,velká špetka skořice

Postup přípravy

• těsto, vychladit, vykrajovat kolečka max. průměr 4cm a rychle upéct (pozor ať se nepřipálí, na tom hnědém těstu to není vůbec vidět),
Po vychladnutí se spojují báječnou nádivkou:
10 dkg mouč.cukru s trochou vanilkového cukru
3 žloutky } cukr a žloutky se šlehají 5minut

potom přidám

1 lžíci rumu
2 dkg rybízové marmelády
15 dkg mletých ořechů

*jakmile všechno kolečka slepím, okraje obalím v nastrouhaných ořechách a nakonec vrch jen lehce postříkám čokoládou. Ale jen dekoračně, aby to nepřehlušilo nesladkou chuť tohoto cukroví.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

andreap 14. 12. 2008, 20:36
Ali, tak tento recept je naprosto úžasný!!! Dortíčky jsou skvělé, asi budu muset napéct ještě jednu várku, do vánoc nevydrží (zajic). Určitě všem doporučuji (Y) (Y) (Y), nemají chybu |:o)
AliceM 14. 12. 2008, 22:55
@andreap Andri, já na nich nejvíc miluju tu nádivku (zajic) (zajic) (zajic) (zajic). A (svatba) je zbožňuje, slepuje se mnou u lahvinky vína ;-) ;-) ;-) ;-). Letos nás to teprve čeká (radost) (pusa) (andel) (andel) (andel) - myslím to slepování :-) :-) :-)
andreap 15. 12. 2008, 20:59
@AliceM Ali, tak u nás to je opačně, já zbožňuji všechno co je čokoládové a nejlépe tmavé cukroví a (svatba) zase naopak. Ale musím říct, že i on si moc pochutnal (jidlo). Raději jsem všechno schovala ^o). No nevím jak s vašimi recepty budu vypadat po svátcích... *-). Chci zkusit ještě ty lískooříškové půlměsíce a cibulový koláč. No prostě samé mňamky (Y). Tak na zdraví (D) a příjemné slepování (smich) (pusa) (Y)
AliceM 16. 12. 2008, 0:00
@andreap ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) vložím postupně ještě další babičkovské vánoční recepty-máslo se nezapře ;-) ;-) ;-) ;-), já takhle hřeším jen na Vánoce [A] (banky), protože jinak by to byla bída a chodila bych do dveří bokem (smich). Ale ten cibulový koláč stojí za to, fakt ! Nechte si jej na Silvestra, to se ještě může a pak od 1.1. zeleninka, jogurty a čajíčky (radost) (radost) (radost). (sampus) (sampus) (sampus) (sampus)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie