Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 34 návštěvníků)

Hovězí guláš

0.0
Hovězí guláš

Potřebné ingredience

500g hovězího masa 3 cibule 2 lžíce rajského protlaku 3 stroužky česneku 2 papriky 1 krajíc chleba pepř,sůl,kmín sladká paprika gulášové koření 2 masoxy trocha mouky na zahuštění

Postup přípravy

(pro rychlejší přípravu doporučuji vařit v tlakovém hrnci)

Cibuli si nakrájíme na drobno a dáme osmahnout dozlatova,pak
přidáme maso nakrájené na kousky a papriku na nudličky,krátce osmahneme a dáme protlak,sladkou papriku
gulášové koření,pepř,kmín a krátce vše osmahneme,podlijeme vodou a přidáme masoxy a česnek.
Za občasného podlévání dusíme do změknutí masa.
Když vaříme v tlakovém hrnci vaříme tak 30-35min.jinak vaříme déle.
Po změknutí omáčku zahustíme chlebem a to tak že do misky si nadrobíme
střídku chleba bez kůrky a malinko zalijeme vlažnou vodou tak,aby se dala z toho vytvořit kaše.
Vše pak nalijeme do omáčky a necháme povařit na mírnou teplotu.
Když bude málo tak můžeme ještě zahustit trochou mouky.
Guláš pak ještě necháme provařit na mírné teplotě jen probublávat a mícháme asi tak 20min.
Podáváme s těstovinami,knedlíkem nebo chlebem.

Zdroj:http://dobroty-recepty.webnode.cz/

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chalupnicka 22. 2. 2011, 8:13
výborný receptík (clamp) (clamp) (clamp)
B.Tumka 22. 2. 2011, 9:04
@chalupnicka je to žrádlo ,-) (jidlo)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie