Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 22 návštěvníků)

rýžová kaše - cca 5 porcí

0.0
rýžová kaše - cca 5 porcí

Potřebné ingredience

3 sáčky varné rýže (1 sáček = 120g), 1 l mléka, 1/2 l vody, moučkový cukr, kakao, skořicový cukr, máslo

Postup přípravy

Rýži v sáčcích propláchnout a pak ji vysypat do hrnce s vařící vodou. Na mírném ohni vařit tak 5 minut - hlavně promíchávat. Mezitím si svařit mléko a pak ho k rýži přilít. Vařím dokud rýže nezměkne. Chce to dost často promíchávat. Když se vám bude zdát, že rýže ještě není dostatečně měkká a bude se připalovat, stačí dolít trochu mléka a samozřejmě míchat. Ke konci jsem do kaše přidala 2 velké lžíce mouč. cukru a promíchala.
Kdyby se vám kaše zdála moc hustá, klidně ji ještě nařeďte mlékem a chvilinku povařte (míchat).
Pak už jen nandat na talíře, posypat hořkým kakaem (nebo Grankem) a moučkovým cukrem, polít rozpuštěným máslem.
Kdo má rád skořici ... posypat skořicovým cukrem, přidat trochu moučkového cukru a trochu másla.

Věřím, že určitě je rychlejší ji uvařit v pekárně, ale mně ten babičkovský recept prostě nedal .-)
Vařila jsem ji zase po letech a chutnala nám všem.

s hořkým kakaem (mně osobně chutná víc, je jak čokoláda)

se skořicí

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

JarmilaJ2 5. 3. 2011, 19:32
(Y) Vypadá moc pěkně, určitě zkusím (clamp) (clamp) (clamp)
Hepesa 6. 3. 2011, 13:14
@JarmilaJ2 Díky, Jarmilko (F) Zkuste, třeba Vám zachutná. Já jí těm našim vařila už podruhé v tomto týdnu. Ale né, že bych chtěla, to je honila mlsná ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie