(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
rýžová kaše - cca 5 porcí
Potřebné ingredience
3 sáčky varné rýže (1 sáček = 120g), 1 l mléka, 1/2 l vody, moučkový cukr, kakao, skořicový cukr, máslo
Postup přípravy
Rýži v sáčcích propláchnout a pak ji vysypat do hrnce s vařící vodou. Na mírném ohni vařit tak 5 minut - hlavně promíchávat. Mezitím si svařit mléko a pak ho k rýži přilít. Vařím dokud rýže nezměkne. Chce to dost často promíchávat. Když se vám bude zdát, že rýže ještě není dostatečně měkká a bude se připalovat, stačí dolít trochu mléka a samozřejmě míchat. Ke konci jsem do kaše přidala 2 velké lžíce mouč. cukru a promíchala.
Kdyby se vám kaše zdála moc hustá, klidně ji ještě nařeďte mlékem a chvilinku povařte (míchat).
Pak už jen nandat na talíře, posypat hořkým kakaem (nebo Grankem) a moučkovým cukrem, polít rozpuštěným máslem.
Kdo má rád skořici ... posypat skořicovým cukrem, přidat trochu moučkového cukru a trochu másla.
Věřím, že určitě je rychlejší ji uvařit v pekárně, ale mně ten babičkovský recept prostě nedal .-)
Vařila jsem ji zase po letech a chutnala nám všem.
Kdyby se vám kaše zdála moc hustá, klidně ji ještě nařeďte mlékem a chvilinku povařte (míchat).
Pak už jen nandat na talíře, posypat hořkým kakaem (nebo Grankem) a moučkovým cukrem, polít rozpuštěným máslem.
Kdo má rád skořici ... posypat skořicovým cukrem, přidat trochu moučkového cukru a trochu másla.
Věřím, že určitě je rychlejší ji uvařit v pekárně, ale mně ten babičkovský recept prostě nedal .-)
Vařila jsem ji zase po letech a chutnala nám všem.
s hořkým kakaem (mně osobně chutná víc, je jak čokoláda)
se skořicí
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
JarmilaJ2
(upraveno)
5. 3. 2011, 19:32
Vypadá moc pěkně, určitě zkusím
Hepesa
(upraveno)
6. 3. 2011, 13:14
@JarmilaJ2
Díky, Jarmilko Zkuste, třeba Vám zachutná. Já jí těm našim vařila už podruhé v tomto týdnu. Ale né, že bych chtěla, to je honila mlsná