(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Žampionový krém
Potřebné ingredience
žampiony, cibule, olivový olej, smetana, syrový brambor, solčanka, muškátový oříšek, sušená petrželka, případně mouka a mléko.
Postup přípravy
Žampiony omyjeme a nastrouháme na hrubo, cibulku nakrájíme najemno. Toto dáme na lžíci oleje podusit, okořeníme solčankou. Jakmile jsou žampiony s cibulkou podušené, tak přidáme 2 středně velké najemno nastrouhané brambory, zalijeme vodou a dáme vařit.
Brambory se pěkně rozvaří a zrovna polévku zahustí. Pokud je málo hustá, pak rozmícháme lžíci mouky v mléku a pomůžeme bramborám se zahuštěním. Přilijeme smetanu na zjemnění, dochutíme muškátovým oříškem, můžeme přidat bylinky, v mém případě to byla sušená pažitka.
Brambory se pěkně rozvaří a zrovna polévku zahustí. Pokud je málo hustá, pak rozmícháme lžíci mouky v mléku a pomůžeme bramborám se zahuštěním. Přilijeme smetanu na zjemnění, dochutíme muškátovým oříškem, můžeme přidat bylinky, v mém případě to byla sušená pažitka.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé