Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninový krém kari

0.0
Zeleninový krém kari

Potřebné ingredience

200g různých druhů zeleniny (mrkev, květák, hrášek, pórek atd.), 20 g tuku, 30 g hl. mouky, 3 dl mléka, cca 6 dl vody, koření kari, kousek bujónu, petrželka, sůl, 1 vejce uvařené natvrdo

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na kousky, zalijeme trochou vařící vody, osolíme, podusíme do měkka. Pak ji prolisujeme nebo umixujeme. Z tuku a mouky připravíme jíšku, zalijeme zbývající vodou , rozšleháme a vaříme 1/4 hodiny. Přidáme připravenou zeleninu, koření kari, bujón a necháme přejít varem, přilijeme mléko a přihřejeme téměř k varu. Polévku nalijeme na talíře, posypeme drobně nakrájeným vajíčkem, usekanou petrželkou a podáváme.

(pochopitelně se dá použít i libovolná mražená zeleninová směs)

DOBROU CHUŤ!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vevercak78 11. 3. 2010, 19:56
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie