Zeleninový krém kari
Potřebné ingredience
200g různých druhů zeleniny (mrkev, květák, hrášek, pórek atd.), 20 g tuku, 30 g hl. mouky, 3 dl mléka, cca 6 dl vody, koření kari, kousek bujónu, petrželka, sůl, 1 vejce uvařené natvrdo
Postup přípravy
Zeleninu nakrájíme na kousky, zalijeme trochou vařící vody, osolíme, podusíme do měkka. Pak ji prolisujeme nebo umixujeme. Z tuku a mouky připravíme jíšku, zalijeme zbývající vodou , rozšleháme a vaříme 1/4 hodiny. Přidáme připravenou zeleninu, koření kari, bujón a necháme přejít varem, přilijeme mléko a přihřejeme téměř k varu. Polévku nalijeme na talíře, posypeme drobně nakrájeným vajíčkem, usekanou petrželkou a podáváme.
(pochopitelně se dá použít i libovolná mražená zeleninová směs)
DOBROU CHUŤ!!!
(pochopitelně se dá použít i libovolná mražená zeleninová směs)
DOBROU CHUŤ!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vevercak78
(upraveno)
11. 3. 2010, 19:56