Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

Naprosto úžasná ČERVENÁ ŘEPA

0.0
Naprosto úžasná ČERVENÁ ŘEPA

Potřebné ingredience

červená řepa, křen, cukr, ocet, sůl, anýz, fenykl

Postup přípravy

Hlavy červené řepy důkladně omeju (vezmu buď kartáček či novou žínku na nádobí a odrhnu to tou hrubou stranou). Větší rozpůlím či rozčtvrtím a dám vařit. Vařím do měkka. Ne moc! Uvařené nechám schladit a pak nastrouhám na hrubo...Do té vody z vaření řepy (přijde mi líto nepoužít ho a vylít přeci jen se tam vyvaří spoustu cenných látek) dám na 1 litr vody z červené řepy 1/2 litru octa, 1 lžička soli, 6 dkg křenu 1 dkg cukru, fenykl, anýz. Křen vmíchávám přímo do řepy. Lák chvíli povařím a přecedím přes sítko aby nebyly v láku již zrníčka koření... tak abych ji lehce potopila. Nechám cca tři hodiny uležet a ochutnám zda není zapotřebí ještě přisladit či více octa... Naplním skleničky a pak steriluju cca půl hodiny..
Letos jsem koupila levnou řepu, ale byla docela ošklivá, takže jsem ji před vařením oloupala. Jinak se držela dle receptu a je mňam!
V případě, že potřebujete poradit, písněte mi vzkaz..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Luisik7 16. 10. 2011, 9:48
Poradíte mi, kolik má být asi té vody?? Já už ji včera uvařila a vodu vylila :-p ,-)
Jambi 10. 3. 2011, 22:24
Vařím fakticky stejně, ale vždy loupu řepu až po uvaření. :-) Koření povařím zvlášť v trošce vody - pak přecedím do řepy. Vodu z vývaru neloupané řepy bych nepoužila. Když potřebuju vývar třeba na barščík, tak vždy z loupané řepy. (H) Jinak tenhle recept nemá chybu (D)
Macík74 10. 3. 2011, 22:55
@Jambi jo jo koření taky povařím ve šťávě... a nedávám celé... řepu neloupu vůbec.. a chutná! (H) (Y)
Macík74 7. 10. 2012, 11:41
@Macík74 Letos jsem koupila řepu levnou leč byla dost bídná napovrchu, takže jsem ji oloupala a jinak dělala stejně.. a snad se podaří...
Mispulka2276 10. 3. 2011, 17:03
To tu řepu před vařením napřed oloupete? *-)Já když chci zavařovata řepu, tak ji také umyji a dám vařit a pak ji již uvařenou oloupu a zpracovávám dál. Tak nevím, protože pokud bych použila tu vodu z řepy po vaření, byla by cítit zeminou.
Macík74 10. 3. 2011, 22:01
@Mispulka2276 noo zatím jsem koupila vždy tak pěně čistou řepu, že stačilo vzít novou žínku na nádobí a tou hrubou stranou jí odrhnout.. odkrojit tam kde má ty natě... popř. nějaké ošklivé místa.. a vařím i se slupkou... a potom i strouhám se slupkou.. neloupu jí... a necítím hlínu... tak nevím.. ,-) (H)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie