Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Zapečený květák - vhodné i pro děti

0.0
Zapečený květák - vhodné i pro děti

Potřebné ingredience

Potřebujeme: uvařený květák, máslo, strouhanku, hladkou mouku, smetanu, dvě vajíčka, smetanu /stačí 12%/, 20dkg eidamu, koření: sůl, pepř, vegetu nebo maggi kostku (pokud vaříme dětem, tak nedáváme)

Postup přípravy

Uvařený květák rozmačkáme vidličkou a smícháme s máslem, solí, pepřem a troškou strouhanky. Připravíme si smetanovou jíšku /na másle osmahneme dvě polévkové lžíce mouky a zalijeme smetanou, pokud je jíška moc hustá, zředíme mlékem, do jíšky přidáme vegetu nebo maggi kostku.

Ohnivzdornou mísu si vytřeme máslem, vysypeme strouhankou, vložíme květák - neutlačujeme - zalejeme jíškou a dáme péct do trouby. Připravíme si nastrouhaný sýr, do kterého zamícháme dvě vajíčka, až jíška zrůžoví, dáme tuto směs nahoru a počkáme, až se sýr roztaví.

Papáme se zeleninovým salátem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie