Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Zapečený květák ala DON PEDRO

0.0
Zapečený květák ala DON PEDRO

Potřebné ingredience

1 květák, 2 papriky, 3 rajčata, 1 cibule, olej, zakysaná smetana nebo jogurt, vegeta, pepř, koření dle vaší chuti, 2 -3 vejce, 5 brambory na tenké plátky - syrové, tuk na vymazání plechu,ovesné vločky na vysypání plechu, můžeme přidat anglickou slaninu nebo šunku, 10 dkg eidamu nebo mozzarella

Postup přípravy

květák rozebereme na malé růžičky, dáme do vody a povaříme od varu asi jen 10 minut, nesmí být uvařený do měkka. Mezitím si na pánvi na oleji osmažíme cibuli, na to dáme nakrájenou slaninu (případně vynecháme) opepříme, přidáme nakrájené papriky a rajčata na kousíčky- dusíme do změknutí zeleniny a vypaření šťávy. Vymažeme si pekáček - plech, vysypeme vločkami, poklademe dno plátky tenkých (2mm) syrových brambor, posolíme je, na ně dáme podušenou zeleninu a nakonec předvařené slité květákové růžičky. Nakonec přijde zálivka - do většího hrnku (půllitráček) si vyklopíme zak.smetanu-jogurt, přidáme asi 2 lžičky vegety nebo jen sůl, oblíbené koření, vyklepneme 2 celá vejce (dnes jsem dala 3 líp to pak drželo) a asi polovinu nastrouhaného sýra - toto všechno rozkvedláme vidličkou, pokud jsme použili smetanu, rozředíme troškou mléka, aby to bylo tekutější ale ne moc. Touto zálivkou zalijeme plech a dáme péct na 15 minut. Po této době plech vytáhnu, pekáč zasypu zbytkem sýra, dám horkovzduch a peču dozlatova hádám tak ještě 7 minut, záleží na troubě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kyčerka 6. 7. 2009, 12:11
(clamp) (clamp) (clamp) vynikající receptík,právě jsme dopapkali a olizovali jsme se všichni,já a dva chlapi |:o) moc dobré,rychlé,jednoduché...určitě brzy zopákneme (hello) (L) (L) (L)
moha 29. 3. 2009, 8:09
Dobrý den,dnes jsme vařili podle vašeho receptu a byla to neskutečná mňamka (clamp) (clamp) (clamp),všichni se olizovali (pl) a nic nezbylo :-).Dělali jsme bez masíčka,kvůli dceři, a opravdu výborné.Už je u nás v oblíbených (Y) (Y) (Y).Jen víc takových rychlých a dobrých receptů.Děkujeme (F)Monika (hello), (svatba), (X) (X) (child8).
pitruska82 19. 4. 2009, 20:02
@moha Moc mě těší, že Vám chutnalo (child1)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie