(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Staročeská svíčková s knedlíkem

Potřebné ingredience
200 g másla, mléko dle potřeby, 200 ml smetany, slanina na prošpikování, 300 g celeru, 300 g petržele, 500 g mrkve, 300 g cibule, hl. mouka, cukr, sůl, sladké víno, voda asi 1 kg ov. svíčkové, celý pepř, nové koření, bobkový list. Na ozdobení šlehačka a brusinky....
Postup přípravy
kořenovou zeleninu a cibuli očistíme, nakrájíme na větší kousky, dáme do pekáčku s máslem a podusíme. Přidáme osolenou, prošpikovanou svíčkovou kterou zprudka necháme orestovat aby se nám zatáhla. Potom přidáme koření, asi 1 dcl vína a vodu - množství tak aby bylo maso aspoň z půlky ponořené:-). Dle chuti přidáme cukr a sůl. Já měla sladké víno a cukr jsem nemusela vůbec dávat.Dusíme zakryté 1,5 hodiny. (Já dělala v troubě na horkém vzduchu při 180°C. ) Občas zkontrolujeme kolik máme vody a aby se nám maso nepeklo.
Změklé maso vyjmeme, nakrájíme na tenké plátky, odstraníme koření, zeleninu i s výpekem rozmixujeme, přidáme smetanu a dle vaší chuti mléko podle toho jaké chcete množství :-) Zahustíme moukou a provaříme asi 10 minut. Dochutíme citrónem a cukrem. Zdobíme šlehačkou a brusinkami, podáváme s knedlíkem.
Přeji dobrou chuť ....byl to můj první pokus a výsledek fantastický :D
Změklé maso vyjmeme, nakrájíme na tenké plátky, odstraníme koření, zeleninu i s výpekem rozmixujeme, přidáme smetanu a dle vaší chuti mléko podle toho jaké chcete množství :-) Zahustíme moukou a provaříme asi 10 minut. Dochutíme citrónem a cukrem. Zdobíme šlehačkou a brusinkami, podáváme s knedlíkem.
Přeji dobrou chuť ....byl to můj první pokus a výsledek fantastický :D
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

hvezda11
(upraveno)
15. 5. 2011, 7:58





nahlásit

marcelau
(upraveno)
21. 3. 2011, 11:11
úúúžasné dílko, hned bych si mňamkla

nahlásit

Leňásek
(upraveno)
21. 3. 2011, 21:31
@marcelau


nahlásit