(recept
si oblíbilo 44 návštěvníků)
Roláda, která se vždy povede
Potřebné ingredience
Těsto: 150 g polohrubé mouky, 4 velká vejce (nebo 5 malých), 120 g pískového cukru. Krém: 1 šlehačka, ztužovač šlehačky, vanilkový cukr, 2 zakysané smetany, ovoce dle chuti.
Postup přípravy
Vejce s cukrem našleháme hodně dohusta. Do našlehané hmoty lehce vmícháme mouku. Na plech rozložíme pečící papír a na něj rozetřeme těsto. Vložíme do hodně rozehřáté trouby, aby se rychle upekla (pečeme 6 - 8 minut). Když je povrch dorůžova, vyndáme ji. Roládu nerolujeme, jednoduše ji sešoupneme i s papírem na chladné dlaždice. Tam ji necháme ležet, dokud ji nebudeme plnit. Roládu položíme na stůl i s papírem, potřemem krémem, poklademe ovoce a pomocí papíru zatočíme.
Krém: vyšleháme šlehačku s cukrem a ztužovačem a pak vmícháme zakysané smetany.
Krém: vyšleháme šlehačku s cukrem a ztužovačem a pak vmícháme zakysané smetany.
Krém můžeme zvolit i jiný, podle toho, co máme rádi
Já zvolila jako ovoce maliny,ale roláda je dobrá i bez ovoce. Je to vážně mňamka :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ZuzaM
(upraveno)
29. 1. 2017, 12:40
Nevím, kde nastala chyba, ale roláda z pečího papíru nešla dolu a těsto je takové hrubé.
laskonka333
(upraveno)
28. 2. 2013, 16:25
miru005
(upraveno)
28. 2. 2013, 15:59
Výborná!!!!a hrooozně rychlá!,moc děkuji!
Dada34
(upraveno)
9. 9. 2011, 14:50
Maty2011
(upraveno)
10. 9. 2011, 15:34
@Dada34
kujuuuu
Maty2011
(upraveno)
10. 9. 2011, 15:34
@Dada34
kujuuu
midico
(upraveno)
9. 9. 2011, 14:31
Tak jsem právě dopekla a dala do lednice jen mi té náplně přišlo moc, že z té rolády se valila pořád dopředu ale jinak super!!!
Maty2011
(upraveno)
10. 9. 2011, 15:34
@midico
máte pravdu, je jí povíce,ale lepší více, než méně , doufám, že Vám šmakovalo
Avoknilis
(upraveno)
28. 8. 2011, 22:58
Tak hlásím, že jsem včera zkoušela (jen s jinou náplní, která mi zbyla z plnění dortu). Receptík je úplně super. Roláda šla krásně z pečícího papíru dolů, je krásně vysoká a vůbec se neláme. Dávám do svých oblíbených
Maty2011
(upraveno)
5. 9. 2011, 16:27
@Avoknilis
To mě moooc těší
eva1953
(upraveno)
22. 3. 2011, 7:11
To znám to je roláda stáčená za studena tu dělám ta se vždy podaří taky je tu několikrát
Maty2011
(upraveno)
22. 3. 2011, 19:12
@eva1953
Ono je kvantum receptů na roládky, mám jeden oblíbený, kde se roláda stáčí teplá a taky se vždy podaří