(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Španělští ptáčci podle pořadu "Tescoma s chutí"
Potřebné ingredience
Vepřová krkovice (nebo hovězí maso), pepř, sůl, slanina (nebo špek), točený salám (nebo párek, špekáček), 2 cibule, vejce, okurky, hořtice, sádlo, vývar, cukr, ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list, hl.mouku, špek
Postup přípravy
Maso naklepeme, okořeníme (sůl, pepř, může být i koření na steaky), potřeme na jedné straně hořticí (ta, kterou zavineme) a dáme špekáček(točený nebo párek)-čtvrtku, cibuli-čtvrtku, špek(slaninu)-plátek, okurek-čtvrtku, vejce-čtvrtku, zavineme (u ptáčků z krkovičky stačí zavinout, u hovězího masa musíte svázat) a dáme do pekáče vymaštěného sádlem a zalijeme vývarem (tak do půlky závitků). Dáme na 10-20 minut do trouby na 170°
Mezitím si připravím šťávu:
Na kostičky nakrájenou cibuli osmahnu do zapěnění na sádle (nebo na výpečku ze špeku, který si již předem připravím), přidáme trošku cukru (tak necelou kávovou lžičku), ocet (necelou polévkovou lžíci), hořtici (polévkovou lžíci), nové koření, celý pepř, bobkový list a zalijeme vývarem a dáme na 20 min. vařit. Šťávu pak nalijeme k ptáčkům a ještě vše 40min. pečeme.
Poté vyjmeme ptáčky, šťávu slijeme do nádobky a po vyjmutí bobkového listu umixujeme s cca 2 polévkovými lžícemi hl.mouky, přecedíme do hrnce a dáme ještě povařit.
Ptáčky podáváme se šťávou a rýží (nebo houskovým knedlíkem).
DOBROU CHUŤ!
Mezitím si připravím šťávu:
Na kostičky nakrájenou cibuli osmahnu do zapěnění na sádle (nebo na výpečku ze špeku, který si již předem připravím), přidáme trošku cukru (tak necelou kávovou lžičku), ocet (necelou polévkovou lžíci), hořtici (polévkovou lžíci), nové koření, celý pepř, bobkový list a zalijeme vývarem a dáme na 20 min. vařit. Šťávu pak nalijeme k ptáčkům a ještě vše 40min. pečeme.
Poté vyjmeme ptáčky, šťávu slijeme do nádobky a po vyjmutí bobkového listu umixujeme s cca 2 polévkovými lžícemi hl.mouky, přecedíme do hrnce a dáme ještě povařit.
Ptáčky podáváme se šťávou a rýží (nebo houskovým knedlíkem).
DOBROU CHUŤ!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé