Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

SVĚŽÍ BROSKVOVÝ KOLÁČ

0.0
SVĚŽÍ BROSKVOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

VELKÝ BROSKVOVÝ KOMPOT ( hmotnost po odkapání asi 480 g ) TĚSTO: 200 g hladké mouky, 3 zarovnané lžičky prášku do pečiva, 150 g cukru, 1 vanilkový cukr , nastrouhaná kůra z jednoho citronu ( dala jsem citronové aroma ), špetka soli, 4 vejce, 125 g rozpuštěného másla nebo margarínu. NA DROBENKU: 150 g hladké mouky 100 g cukru 1 vanilkový cukr 100 g másla nebo margarínu NA POLEVU: 100 g prosetého moučkového cukru, 2 PL citronové šťávy ( asi z 1/2 citronu )

Postup přípravy

Broskve necháme na sítku odkapat. Na těsto promícháme mouku s kypřícím práškem a prosejeme do nádoby, přidáme cukr, vanilkový cukr, citronovou kůru a špetku soli.Přidáme vejce a máslo. Promícháme tak aby byly všechny přísady dobře promíchané.Těsto nalijeme na vymazaný plech ( 30 x 40 cm ) a uhladíme.Broskve nakrájíme na plátky a poklademe na těsto.Na drobenku smícháme v míse mouku, cukr,vanilkový cukr a máslo.Posypeme koláč a vložíme do trouby a pečeme. Ještě teplý koláč potřeme polevou ( nemusí být poleva ).
ELEKTRICKÁ TROUBA : 180°C ( předehřátá )
HORKOVZDUŠNÁ TROUBA : 160°C ( předehřátá )
PLYNOVÁ TROUBA : stupeň 2 - 3 ( předehřátá )

DOBA PEČENÍ : 25 minut

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie