Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Cuketa v hrašce s bramborovou kaší - superrychlý oběd

0.0
Cuketa v hrašce s bramborovou kaší - superrychlý oběd

Potřebné ingredience

brambory, kmín mletý, oříšek másla, troška mléka, petrželová nať, cuketka, kapka oleje, hraška jemná, voda, bylinkové koření, kopr

Postup přípravy

Chtěla jsem použít na oběd cuketku, ale napadlo mě, že ji dělám jen na 2 způsoby, tak jsem ji chtěla udělat jinak. Původní záměr byl osmahnout kolečka cukiny obalená v těstíčku z hrašky na kapce oleje, ale první pokus dopadl tak, že se těstíčko přichytlo na pánev a slouplo se z cukety, tak jsem to vyřešila takto:

Nejdříve si připravíme brambory: množství dle počtu strávníků si naloupeme, nakrájíme a posypané ml. kmínem dáme vařit doměkka.
Cuketu oloupeme a nakrájíme na kolečka silná něco mezi 0,5-1 cm. Dáme rozpálit pánev s trošičkou oleje nebo másla (fakt jen na omaštění dna) a naskládáme kolečka cukíny. 2 vrchovaté lžičky hrašky rozmícháme ve vodě (cca 1-1,5 dl), cukínu okořeníme oblíbeným bylinkovým kořením a (sušeným) koprem a zalijeme hraškou. Přikryjeme a krátce podusíme, občas promícháme po dně.
Z uvařených brambor, oříšku másla a trošky mléka uděláme bramborovou kaši, dáme na talíř, přidáme cuketku s omáčkou a brambůrky posypeme petrželovou natí.
Dobrou chuť!! :o)

Elišce moooc chutnalo, ale i manželovi a mně. Dopadlo to tak, že jsem jednu cuketu udělala na oběd a na večeři druhou :o)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

PavliBP 6. 5. 2011, 10:24
co je hraška? *-)
291009 6. 5. 2011, 17:59
@PavliBP Je to hrachová směs na obalování, takový prášek, který se smíchá s vodou. Dostanete v každé zdravé výživě ,o) Dělá se i pikantní varianta, ale kvůli dítěti mám tu jemnou verzi...
maruška 6. 5. 2011, 12:51
@PavliBP taky neznám ,-)
medúza 6. 5. 2011, 10:42
@PavliBP http://www.ceria.cz/index.php/produkty/hraska My jsme koupili na trzích i sladkou a je taky super! Obaluju v ní veku. Jinak tu normální používám občas na obalení kuřecího masa anebo klobásy. V.
PavliBP 6. 5. 2011, 12:45
@medúza Děkuji moc, tak na tohle jsem ještě nikde nenarazila :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie