(recept
si oblíbilo 9 návštěvníků)
Motýlkový-první s patchvorkem Čokoládový dort

Potřebné ingredience
čokoládový korpus, těžká pařížská šlehačka, potahovaný varnou a pravým marcipánem ozdoby a motýlci Smartflex velvet třešeň. Také dělaný na rychlovku, s patchvorkem jsem paracovala úplně po prvé
Postup přípravy
Čokoládový dort
· 120g čokolády
· 120g másla (lze i Hera)
· 160g cukru
· 150g polohrubé mouky
· 6 vajec
· 3 lžíce mléka
· 1 lžíce kakaa
· 1/2 prášku do pečiva
Utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky a šleháme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu,mléko,kakao,mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45minut. Toto manožství je na menčí formu 21-22 cm.
Těžká pařížská šlehačka- mám v receptech
· 120g čokolády
· 120g másla (lze i Hera)
· 160g cukru
· 150g polohrubé mouky
· 6 vajec
· 3 lžíce mléka
· 1 lžíce kakaa
· 1/2 prášku do pečiva
Utřeme máslo s cukrem, přidáme žloutky a šleháme do pěny. Přidáme rozpuštěnou čokoládu,mléko,kakao,mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45minut. Toto manožství je na menčí formu 21-22 cm.
Těžká pařížská šlehačka- mám v receptech
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

monky3
(upraveno)
14. 6. 2012, 10:58
Miruš krásný dort, právě řeším taky výrobu motýlků, mám stejný patchwork asi jako Vy.....můžete mi prosím napsat postup na výrobu, třeba vzkazem? Nejdou mi vykrajovat, jen vytlačuju a pak obřezávám, ale nevím jestli je to správně....mléčná marcip.hmota....prostě je ani přes folii nevytlačím akdyž ano, tak je to moc tenké, Vy je máte hezky tlusté
díky moc


nahlásit

blazken
(upraveno)
14. 6. 2012, 11:48
@monky3
také jsmen stím hodně zápasila. Vytlačovala jsem je přez mirotéňák a co nešlo tak jsem odřízla. Nebo zkuste na talířek si nasypat solamil a do něj otisknou motýlka apk vyrazit z hmoty. Zbytek solamilu pak z motýlka očistíte štětečkem a od fouknete. tak jsem dělal ten dort s dýněma a strašidlama an halloween a šlo to perfektně http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=117932&user=111590 hlavně musíte hodně přitlačit ty kraje a ty sředy se jen obtisknou
nahlásit

monky3
(upraveno)
14. 6. 2012, 11:57
@blazken
já když to vytlačím, tak to moc ztenším
...jsem myslela, jak to hezky nepůjde a jen nervy u toho mám
....odřezávám vysunovacím nožem, ale asi je to hmotou, jak mi psaly ženy na diskuzi, ta mléčná se asi moc lepí na to
díky moc





nahlásit

blazken
(upraveno)
14. 6. 2012, 12:18
@monky3
já jsme právě všechny ty ozdoby dělala ze smartflexu a to se právě vůbec nelepí http://www.cukrar-shop.wbs.cz/Hmoty.html?vyhledavani=&vsude=&list=2 co nešlo tak jsem ořezala skalpelem, ten na to vyřezávání a ořezávání mi příjde nejlepší

nahlásit

E.Evulenka
(upraveno)
11. 6. 2012, 17:35
Milá Mirko, díky vřele za tento recept na korpus.
Právě jsem ho dopekla a je opravdu báječný! Lehounký, hebký, vláčný a dobrý
. Vždycky jsem se trochu čoko korpusů bála, ale tento recept je opravdu povedený. Budu ráda doporučovat a chválit







nahlásit

blazken
(upraveno)
12. 6. 2012, 7:24
@E.Evulenka
moc děkuji








nahlásit

E.Evulenka
(upraveno)
12. 6. 2012, 9:27
@blazken
Jenom se dívám teť na postup a můžu vřele doporučit uplně opačný postup, který se mi poslední dobou zamluvil a pokaždé se naprosto perfektně vyvede. Těsto se šlehá v jedné míse a začíná se bílkama do pěny, do těch se dá cukr a přidají žloutka. Pak jsem vlila čokoládu s máslem a na konec mouku+kakao+prášek. Těsto bylo opravdu hebounké a lehké hned i jako neupečené a to je vždycky záruka dokonalosti i pro hotové korpusy.
nahlásit

blazken
(upraveno)
13. 6. 2012, 9:05
@E.Evulenka
také tak dělám většinu korpusů, že začínám bílkama a pak přidávám žloudky, cukr ...atd. A když vezmete tenhle korpus a k tomu tu těžkou paříž, tak více už čokoládový být nemůže
nahlásit