(recept
si oblíbilo 61 návštěvníků)
Krém ze salka
Potřebné ingredience
salko, máslo. Navíc: puding, káva, mleté ořechy, rum, kakao
Postup přípravy
salko si uvaříme buď v paiňáku cca 50 minut nebo v hrnci 1,5 - 2 hodinky, necháme vychladnout (nejlépe přes noc) vyšleháme máslo (musí mít stejnou teplotu jako salko) poměr dávám 1 salko:2 másla, a přidávám postupně zkaramelizované salko až je z toho hladký krém. To je základní krém který si rozdělím na 5 dílu, jeden nechávám tak, do druhého, uvařím pudink z poloviční dávky, ale nesladím! Třetí varianta přidám mletou kávu asi 1,5 kávové lžičky a trochu rumu. Čtrvtá varianta rozemleté ořechy + rum a pátá varianta kakao+ rum. Je to jednoduché a výborné...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
laskonka333
(upraveno)
7. 12. 2013, 14:44
euserin
(upraveno)
7. 12. 2013, 13:59
Dobrý den, ráda bych vyzkoušela recept na krém. Můžete mi prosím poradit? Píšete "do druhého, uvařím pudink z poloviční dávky, ale nesladím!" - rozumím tomu správně, že uvaříte jeden sáček pudinku v 1/4litru mléka??
mobilka5
(upraveno)
15. 9. 2012, 16:42
Ahojte,teraz sa da kupit aj karamelove salko,je uz uvarene,je to trocha drahsie,ale ked si spocitate naklady na varenie,tak to mate skoro na jedno a je to praktickejsie ,asi tolko ak to niekomu pomoze,ahojte
jeremy
(upraveno)
7. 9. 2012, 15:08
Araman
(upraveno)
13. 12. 2009, 17:02
To určitě nevadí a mooc děkuji za pomoc.Krasné vánoce.
Araman
(upraveno)
13. 12. 2009, 10:21
Dobrý den.Ráda bych letos vyzkoušela váš krém,ale nevím si rady s vařením salka.Můžete mi prosím poradit,jestli se salko vaří otevřené nebo zavřené a s kolika vody v hrnci?Omlouvám se,za asi hloupé dotazy. Přeji krásnou adventní neděli.D.
KataJenc
(upraveno)
13. 12. 2009, 11:01
@Araman
Snad nebude vadit,že nejsem Darinka ,ale Salko se vaří zavřené a musí být stále celé ponořené,aby se uvařilo rovnoměrně. Krásné vánoce
wicht
(upraveno)
23. 2. 2008, 17:36
děkuji
šutynka
(upraveno)
22. 2. 2008, 12:51