Zobrazit přihlášovací formulář

Dort sněhulák

0.0
Dort sněhulák

Potřebné ingredience

Na piškot: 6vajec,6 lžic cukru krupice nebo krystalu,6 lžic polohrubé mouky,1 vanilkový cukr,1/2 sáčku prdopeče (prášek do pečiva)
Na náplň a ozdobení : 2 šlehačky v prášku zn. Haas,2x150 ml hodně studeného mléka,trošku potravinářské barvy

Postup přípravy

Vejce oddělíme od bílků, do mísy dáme žloutky,cukr,vanilkový cukr a utřeme do pěny. Pro ty pohodlnější umixujeme :-) .Potom pomalu přisypáváme prosátou mouku s prdopečem a mícháme. Ve druhé míse ušleháme tuhý sníh,který posléze balíme(přimícháváme)do těsta. Vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy (já používám silikonovou,takže nevysypávám) a pečeme při teplotě 180 °C. Upečení poznáme podle toho,že do těsta píchneme špejlí a když se nelepí,tak je hotový. Po vyndání z formy a následném vychladnutí dort překrojíme ,podle návodu ušleháme šlehačku,obě dvě vnitřní strany pomažeme marmeládou a pomocí zdobičky plníme dort. Na plnění stačí ušlehat jenom jeden pytlík šlehačky. Druhý díl přiklopíme,a šlehačku,která nám po přiklopení vylezla,nožem vetřeme do stran dortu.
Na ozdobení : mléko 150 ml rozdělíme ,odlijeme si 75 ml mléka do misky,přidáme trošku potravinářské barvy a 1,5 pol.lžíce šlehačky. Vyšleháme a dáme na chvilku stuhnout do lednice,ve velkém mrazu můžeme i ven. Totéž uděláme i se zbytkem mléka a šlehačky,akorát už nedáváme barvivo. A potom už podle fantazie zdobíme dortík .

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

PetulaCZ 13. 12. 2007, 8:37
Krásný! (snehulak) a určitě i skvěle chutná (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie