Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

OSVĚŽUJÍCÍ JOVO DORT

0.0
OSVĚŽUJÍCÍ JOVO DORT

Potřebné ingredience

PIŠKOT:8 vajec, 150g cukru krystal, 200g mouky(hladké-polohrubé)
NÁPLŇ:2x šlehačky, 2x ztužovač do šlehačky, 2x jahody, 1x ananas (kolečka), 1x bílý jogurt(selský), 150g cukru moučka, 2 lžíce citr.štávy, marmeládá(jahodová), kokos, 1x želatina sáček, 2 lžičky cukru krystal.
Štávu z jahod použijeme na želatinu!

Postup přípravy

Vyšleháme bílky s cukrem,přidáme vyšlehané žloutky a promícháme, pak přidáme prosátou mouku a znovu promícháme a těsto nalijeme do dortové formy, kterou jsme vymazali 100%tukem a vysypali moukou polohrubou, dáme péct na 150 stupnů přibližně 1/2 až 3/4 hodiny.
Ještě než nám piškot vychladne tak si připravíme náplň:
Vyšleháme šlehačky s moučkovým cukrem+ztužovače, po vyšlehání přidáme bílý jogurt a 2 lžíce citr.štávy a zamícháme.
Část náplně si odebereme na ozdobu a do zbylé části nakrájíme 1 plechovku jahod a protože nám už dort vychladl, tak ho na dvakrát prokrojíme, na spodní plát namažeme marmeládu a pomažeme naplní, přiložíme druhý plát a zase náplň a poslední plát ten tenounce potřeme náplní a dort kolem dokola taktéž potřeme a obsypeme kokosem.Připravíme si ozdobu na dort, naskládáme kolem dokola ananas asi 6 koleček a do prostřed dortu dáme jahody,jahody také dáme do prostřed koleček ananasu a do všech mezer v dortu,když už máme nazdobené ovoce, vezmeme si sáček na zdobení s trubičkou a dáme do sáčku náplň, kterou jsme si na začátku oddělili a kolem dokola dort ozdobíme.Dort dáme do ledničky a uvaříme si želatinu podle návodu,já kupuji od Dr.Oetkera a to červenou.Když máme hotovou želatinu, tak ji nalijeme opatrně na dort a dáme do ledničky ztuhnout 10-15minut.
Dort je hned ke konzumaci a všem ho vřele doporučuji:-):-):-):-):-) DOBROU CHUŤ..........
Samozřejmě každý si zvolí ovoce jaké chce(fantazii se meze nekladou)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bertica 24. 4. 2009, 18:58
veľmi chutná torta (clamp) (clamp) robila som ju pred rokom krstiatku na prvé narodeniny,pýtala som sa akú by chceli teraz..a všetci,že tuto,že im moc chutila (Y) (Y) tak som rada.Jednoduchá,chutná,osviežujuca. Perfektná.Dakujem za recept [A] [A]

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie