Růžová ptáčci
Potřebné ingredience
NA 6 PORCÍ POTŘEBUJETE: 6 plátků vepřové krkovičky 6 plátků anglické slaniny 6 lžiček hořčice NA OMÁČKU: 6 lžic kečupu cukr 3 lžíce hořčice 4 sterilované okurky 1 sklenice vody PODLE CHUTI mletý pepř červené víno sůl
Postup přípravy
Plátky krkovičky naklepeme, osolíme, opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí a obložíme plátkem anglické slaniny. Smotáme plátky do závitků a zajistíme párátkem.
Rozehřejeme si olej v pečícím hrnci a vložíme závitky, které opečeme důkladně z každé strany a poté vyndáme na talíř. Do výpeku přidáme kečup, hořčici a chvíli povaříme. Pak přidáme nadrobno nakrájené okurky, vodu a znovu necháme chvíli povařit. Můžeme přidat červené víno. Pokud je omáčka moc řídká, můžete ji zahustit nebo ještě přidat kečup s hořčicí, naopak, pokud je moc hustá, zřeďte ji ještě vodou. Podle chuti přisladíme, aby omáčka nebyla příliš kyselá, přidáme maso a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 200 °C zhruba na hodinu, uvidíte podle masa.
Růžoví ptáčci nejlépe chutnají s americkými bramborami.
Rozehřejeme si olej v pečícím hrnci a vložíme závitky, které opečeme důkladně z každé strany a poté vyndáme na talíř. Do výpeku přidáme kečup, hořčici a chvíli povaříme. Pak přidáme nadrobno nakrájené okurky, vodu a znovu necháme chvíli povařit. Můžeme přidat červené víno. Pokud je omáčka moc řídká, můžete ji zahustit nebo ještě přidat kečup s hořčicí, naopak, pokud je moc hustá, zřeďte ji ještě vodou. Podle chuti přisladíme, aby omáčka nebyla příliš kyselá, přidáme maso a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby na 200 °C zhruba na hodinu, uvidíte podle masa.
Růžoví ptáčci nejlépe chutnají s americkými bramborami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé