Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Džuveč (vrstvené maso)

0.0
Džuveč (vrstvené maso)

Potřebné ingredience

na 4 porce: 500 g vepřových nebo kuřecích plátků (hotové balené vepř. plátky bez kosti prodává Lidl), 100 g plátků anglické slaniny, 2 větší cibule, 3 velké mrkve, 500 g brambor, hořčice (obyčejnou, ne kremžskou), olej, 1 kostka masového vývaru (např. Kucharek), 3 lžíce sušeného tymiánu, sůl, pepř

Postup přípravy

Pekáč plný šťavnatého masa neboli džuveč je prostě balkánský zázrak. Od té doby, co jsme tento recept doma poprvé vyzkoušeli, patří džuveč mezi naše nejoblíbenější jídla! Vyzkoušejte jej také!
Množství cibule a mrkve si můžete upravit podle sebe, tak, aby vždy byla zakrytá jedna vrstva v hrnci. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek úžasný!

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Mrkev omyjeme, oškrabeme a nakrájíme na kolečka.
2. Velký hrnec vymažeme olejem a vyložíme plátky slaniny. Plátky masa osolíme (raději méně, slanost dodá ještě vývar z kostky), opepříme, potřeme hořčicí a položíme na slaninu. Zasypeme nakrájenou cibulí, lžící tymiánu a kolečky mrkve.
3. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a naskládáme je na mrkev. Posypeme tymiánem a zalijeme hrnkem vody s rozdrobeným vývarem.
4. Zakryjeme a vaříme na mírném plameni zhruba 1 hodinu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie