Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Zapečený patizon se sýrem

0.0
Zapečený patizon se sýrem

Potřebné ingredience

1 ks patizon 1 plechovka zavařených krájených rajčat 1 zelená paprika koření Vitana Steak,chilli a šípek tvrdý sýr

Postup přípravy

Patizon nakrájíme na cca 1,5 cm plátky,vykrojíme stopku a bubáka,oloupeme slupku.
Nejlepší je mladý,při vrypu lehce do zelena,který se nemusí ani loupat,ale je to lepší.
Dáme na tác a silně posolíme,aby patizon pustil vodu.
Po chvíli až se orosí umyjeme a poklademe na vymaštěný plech.
Pečeme cca půl hodiny,můžeme i opatrně otočit,aby se propekl z obou stran.

Připravíme si směs:
plechovku s rajčaty vylejeme do malého kastrůlku a smícháme s nakrájenou paprikou. Dle chuti ochutíme kořením,pozor hodně pálí,případně lze použít i koření Steak 7 pepřů. Mícháme až s vyvaří voda,aby byla směs hustější a nestékala.
Místo plechovky lze použít i obyčejné lečo.

Upečené patizony poklademe touto směsí a nahoru dáme plátky sýra. To celé zapečeme dokud sýr nezměkne,cca 5-10 minut.
Je to odlehčené jídlo,plné zeleniny.

Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zuzzanaa 1. 8. 2012, 15:27
i já jsem si moc pochutnala (Y) (Y) (Y)
JanaHovor 23. 8. 2011, 13:29
Dnes jsem udělala na oběd, jen jsem dala čerstvé rajče bez papriky a koření provensálské. Moc mi to chutnalo |:o) |:o)
petra. 27. 7. 2011, 8:33
(clamp) velmi chutné! Já jsem jen jinak kořenila kvůli dětem.
jpichova 29. 7. 2011, 16:38
@petra. U nás to děti nejedí,tak kořeníme hodně. Teď co nám rostou pořád nové a nové patizony to máme skoro každý týden :-)
Kacur 22. 7. 2011, 15:13
(Y) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie