Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Italské rybí rizoto

0.0
Italské rybí rizoto

Potřebné ingredience

400g rýže (já použila jasmínovou a také to bylo moc dobré, správně by se měla použít rýže na rizoto krátká kulatá. Já kupuji na rizoto Carnaroli. 3 filety 1L vývaru (zeleninový) 350 ml suchého bílého vína 1 cibule 3 stroužky česneku 100g másla Sýr parmezan (bohužel jsem už neměla doma tak jsem použila náš eidam, samozřejmě že parmezán to nenahradí) Olivový olej Sůl, pepř

Postup přípravy

Nejdříve si dáme vařit vývar. Já použila kostky z důvodu času:-) Přidáme do vývaru kousky file jakmile se vývar začne vařit. Vaříme minutu. Na pánvičce rozehřejeme olivový olej a 3 lžíce másla, přidáme jemně nasekanou cibuli a česnek a na mírné teplotě restujeme. Potom přidáme syrovou rýži a zvýšíme teplotu.
Rýži smažíme za stálého míchání asi minutu, dokud nebudou všechna zrnka průsvitná. Přilijeme víno a za stálého míchání ho necháme odpařit.
Když rýže vsákne veškeré víno, přidáme naběračku vývar a file. Ztlumíme teplotu, opepříme a osolíme Stále promícháváme a vývar necháme opět vsáknout a vyvařit. Poté přidáme další naběračku a takto postupujeme až do chvíle, dokud nespotřebujeme vývar a dokud není rýže měkká na skus. Kdybychom vývar spotřebovali před změknutím rýže, přilijeme trochu horké vody (proto je dobré ji mít pro každý případ připravenou v rychlovarné konvici).
Hotové rizoto odstavíme z plotýnky a vmícháme zbylé máslo. Důkladně promísíme a necháme asi 2 minuty pod pokličkou dojít. Podle chuti dosolíme.
Podáváme sypané strouhaným parmezánem.

Ingredience

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie