Špenátové cannelloni s ricottou (výborné!)

Potřebné ingredience
Na 3 - 4 porce: RAJČATOVÁ OMÁČKA: asi 800 g rajčat (nebo 2 plechovky krájených), 2 lžíce olivového oleje, 4 stroužky česneku, 2 lžíce cukru krupice, 1 lžíce červeného vinného octa, sůl, pepř, čerstvá bazalka (nebo 1 lžíce bazalkového pesta) ********* NÁPLŇ: 250 g čerstvého špenátu (lze použít i mražený - ale listy ne protlak!), 1 kelímek sýru ricotta, 1 kelímek sýru cottage, hrst strouhaného parmazánu, muškátový oříšek, sůl, pepř ********** MIMO TO: cannelloni (těstoviny ve tvaru trubek), jakýkoliv sýr vhodný na zapečení (eidam, mozzarela, niva,....)
Postup přípravy
Cannelloni ponoříme (nevaříme) na pár minut do horké vody, aby nám trochu změkly, ale ne úplně, aby se daly plnit, stačí zhruba 8 min. Poté zchladíme studenou vodou. a scedíme.
Špenát spaříme horkou vodou, dobře vymačkaný nasekáme najemno a dáme do misky. Vmícháme ricottu, cottage, parmazán, trochu strouhaného muškátového oříšku a dle chuti přidáme sůl a pepř. Touto směsí naplníme igelitový sáček, kterému ustřihneme roh a postupně naplníme zchladlé cannelloni.
Do zapékacího pekáčku nalijeme polovinu rajčatové omáčky, poklademe naplněnými cannelloni, přelijeme zbylou rajčatovou omáčkou a posypeme sýrem (dle vaší chuti, já jsem dala eidam).
Zapékáme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 20 min, dokud nebudou cannelonni měkké.
Jednotlivé porce ozdobíme lístky bazalky.
DOBROU CHUŤ!

zapečené cannelloni
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu


























