Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 50 návštěvníků)

Burizonový salám

0.0
Burizonový salám

Potřebné ingredience

1 uvařené salko, 1 sáček burizonů, 180 g másla, kokos na podsypání.

Postup přípravy

viz. foto

toto vše budeme potřebovat

do mísy vyklopíme uvařené salko a nalijeme rozpuštěné máslo z mikrovlnky

vyšleháme v krém

na krém nasypeme sáček burizonů

a důkladně promícháme

hmotu si rozdělíme na polovinu

dále si na pracovní plochu nasypeme kokos

na kokos vyklopíme půlku karamelové hmoty

a v kokosu si ušouláme salám

salám přendáme na alobal (po přenesení na alobal salám dotvoříme k dokonalosti :-)) zabalíme a konce zamotáme, jako bonbon. Takto uděláme dva salámy. Poté dáme na nějaký tác a vložíme do lednice, aby nám ztuhly. Krájí se až tak druhý - třetí den, když burizony krásně změknou a řez je čistý. Foto řezu vložím po rozležení.

a tady je řez salámem

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

LenkaKrikra 16. 12. 2011, 15:23
Tak sem teď dala do ledničky a jsem zvědavá, špatně sem si přečetla recept a dala jsem tam máslo jen povolené, krásně se vyšlehalo se salkem, ale jestli to stuhne to sem teda zvědavá :-) :-)
rikinka33 5. 12. 2011, 8:51
Monika, burizony koľko gramové? Chcela by som to skúsiť :-$
Tydynka 18. 12. 2009, 12:15
Milé mamky (F) (F) (F), také jsem vyzkoušela (L), dopadlo to dobře. Směs jsem před tvarováním do válečků dala na půl hoďky na balkon (na mráz) (zima) a potom se s tím krásně pracovalo. Teď válečky odpočívají v lednici. Už se těším až je říznu a dám si je ke kafíčku (C). Všem přeji krásné vánoce Lenka (L)
2PEM 13. 12. 2008, 13:16
Dobrý den,tak jsme udělala salámek,ale moc mi nešel,neměla jsem krém,ale spíš takovou kaši,burisonů jsme tam musela dát 2 pytle ;-) ;-) ;-) ;-).Kolik gramů máte vy v balíčku *-) *-) *-) *-) tak jem to dávala rovnou na alobal s kokosem a vytvarovala válečky až zabalené ;-) ;-) ;-) ;-) ;-),ale i tak mi to mooooc chutnalo (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) už je to v lednici,mám 4kusy ;-) ;-) ;-) tak se těším až to říznu ;-) ;-) děkuji moc a a přeji pěkné (andel) (stromecek) (andel) (stromecek) (andel) a šťastný Nový rok (silvestr) (silvestr2) (novy rok)
2PEM 7. 12. 2008, 15:44
Dobrý den,díky rohlíčkům jsem našla tenhle váš recept a chystám se na něj,ale až tak příští týden,aby vydržel ;-) ;-) ;-) ;-) Dočetla jsme se tady,že salko se vaří 2h(celé musí být potopené???) a pak ho mám nechat vychladnout a pak teprve otevřít???Nebo můžu teplé to tam dám???? Ani jsme nevěděla,že se prodávají burizony ;-) ;-) ;-) ;-) Jé a ještě prosím,je to velké patlání???nebo to jde???Našla jsme totiž jeden recept na košíčky a myslím,že je to hodně podobné a maminky píšou,že to chce pevné nervy,ale výsledek je (Y) (Y) (Y) (Y) to vaše mi přijde lepší (Y) (Y) (Y) (Y) děkuji moc (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Mončjatko 8. 12. 2008, 8:46
@2PEM Evi, salko vařím dvě hoďky potopené, občas doliju vodu, když se odpaří. Někdo to vaří i v papiňáku třeba jen půl hoďky, ale ten já nemám 8o|. Pak ho nechte vychladnout a pak teprve otevřete. Já to dělám většinou tak, že si ho uvařím večer, přes noc salko vychladne a ráno si udělám salám. A žádné patlání to není, hmotu jen rozdělím na dva díly a každý vytvaruji do šišky a zabalím. nebo to můžete dát do formy na srnčí hřbet :-).
2PEM 8. 12. 2008, 15:48
@Mončjatko Děkuji mockrát (Y) (Y) (Y) (Y) můžu ho už udělat teď o víkendu *-) nebo je brzy????? Tak to je super,že to není moc patlání ;-) ;-) ;-) ;-) já nemám ani papiňák ani srnčí hřbet ;-) ;-) ;-) ;-) děkuji (L) (L) (L) (L) (L) (L)
Filďa 19. 12. 2007, 23:22
No tohle vypadá zajímavě :^) (pl) by mě zajímalo jak to chutná s těma burizonama *-) A jak dlouho se vaří to salko?V zavřené plechovce?No už jsem si řekla,že nebudu nic dalšího z cukroví dělat,ale tohle mě zajímá :-$ že se sem vůbec dívám ;-)
Mončjatko 20. 12. 2007, 12:51
@Filďa Teď jsem vložila i foto rozkrojeného salámu.... (zajic).
Mončjatko 20. 12. 2007, 7:21
@Filďa Naďo, salko vařím v zavřené plechovce 2 hodiny. Voda se musí podle potřeby dolévat, aby byla plechovka stále potopená. Někdo vaří salko i v papiňáku a prý stačí vařit i 50 min. Já tuhle dobrůtku dělám teprve třetí Vánoce a už ji musím dělat neustále.... (zajic).
Filďa 20. 12. 2007, 21:35
@Mončjatko Díky za odpověď :-) jestli to vyzkouším,tak pak napíšu,jak se povedlo :-$
Mončjatko 21. 12. 2007, 16:59
@Filďa (L) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie