Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Mrkvová omáčka s masovými kuličkami - pro děti od 8. měsíce

0.0
Mrkvová omáčka s masovými kuličkami - pro děti od 8. měsíce

Potřebné ingredience

na knedlíčky:Mleté hovězí maso, 1 žloutek, koření "bylinkové máslo", majoránka, strouhanka na omáčku: 1 střední mrkev, 1 větší rajče, bazalka, petrželová nať, lžíce hladké mouky, lžíce bílého jogurtu, máslo nebo olivový olej, 1/4 cibule příloha: těstoviny nebo rýže

Postup přípravy

Knedlíčky:
asi jednu vrchovatou polévkovou lžíci mletého hovězího masa smícháme se žloutkem, strouhankou, majoránkou a bylinkovým máslem. Přivedeme vodu k varu a do vroucí vody házíme asi tak centimetrové masové knedlíčky, uvařené vytáhneme z vody a "vývar" použijeme jako základ pro omáčku.

Omáčka:
Do vývaru přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a dáme vařit, až je mrkev uvařená do měkka (tak, aby se dala rozmačkat vidličkou), vyjmeme ji. Připravíme si rajče - spaříme ho horkou vodou, oloupeme a vložíme do vývaru, do kterého jsme předtím vložili mrkev a dáme dusit do měkka. Nyní si slijeme vývar buď do nádoby do mražáku na pozdější další příkrm, nebo odlijeme tak, aby nám zůstalo jen trošku, aby nebyla omáčka příliš řídká (vývaru asi tolik, aby nakrájená rajčata byla zalita do 3/4), zbytek prolijeme s rajčaty přes sítko a rajčata propasírujeme.
V hrnci si na másle nebo olivovém oleji (asi lžíce) zapěníme na jemno nakrájenou cibulku, přidáme rajčata s mrkví, přidáme bazalku a petrželovou nať (např. sušenou) a dáme vařit, až trošku vyvře voda. Pak mírně zahustíme moukou a přidáme lžíci jogurtu a povaříme.

Podáváme s rýží nebo těstovinama.

Když dítko nesní ještě kousky, stačí vše nakonec jen rozmixovat. Když je vařeno maso v kuličkách, není bez chuti a i s kořením bez soli chutná natolik, že bude chutnat i vám.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ibyšek 22. 4. 2016, 18:20
dobrý nápad (Y)
SARINKA 05 3. 2. 2015, 15:31
Dobry den,zitra zkusim ..jak dlouho asi varite ty kulicky :-$.Dekuji :-)
Zuzulehele 17. 10. 2011, 20:13
zní to docela lákavě a Emč\a bude mít změnu-vyzkouším dík

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie