Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Novohradský vepřový plátek

0.0
Novohradský vepřový plátek

Potřebné ingredience

3/4 kg libového bůčku bez kosti,sůl.pepř,paprika mletá,olej,1 velká cibule,250g steril.leča(malá sklenička),2,5 dl vody,10 dkg žampionů,1 smetana(může být šlehačka), hladká mouka.

Postup přípravy

Bůček si nakrájíme na plátky-trochu naklepeme,osolíme,opepříme a opečeme na oleji po obou stranách a vložíme do vymazaného pekáčku,dáme péct..Na tuku po opékání masa osmahneme kolečka z cibule,zaprášíme ml.paprikou-zalijeme vodou,přidáme lečo a směs nalijeme do pekáčku na maso a dusíme v torubě doměkka.Když máme maso měkké , přidáme pokrájené žampiony a přilijeme
smetanu rozšlehanou se 2 lžícemi hladké mouky-dochutíme a povaříme.
PZ. s vařeným bramborem je to výborná pochoutka.

příprava směsi na zalití bůčku

upečený bůček

maso zalité smetanou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ledura 22. 2. 2012, 22:11
(Y) (Y) (Y)
chalupnicka 23. 2. 2012, 12:24
@Ledura Děkuji |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie