(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Zatloukané řízky se smetanou
Potřebné ingredience
vepřové řízky dle počtu strávníků,strouhanka,vejce asi tolik jako na klasik.trojobal ,šlehačka dle množství rízků.Samozřejmě sůl.
Postup přípravy
Řízky osolte.Do řízků z obou stran zatlučte strouhanku ,řízek protáhněte vejci a rychle z obou stran mírně do zlatova usmažte.Pekáč (zapékací misku) lehounce vymažte máslem,vyskládejte řízky,vše zalijte smetanou a zapečte.Podávejte z brambory,hranolky....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Fafav
(upraveno)
21. 2. 2008, 16:21
Podľa popisu to vyzerá výborne, nedal by sa namiesto strúhanky použiť sezam?
nahlásit

moschus
(upraveno)
21. 2. 2008, 16:44
@Fafav
Myslím,že asi né.Ta strouhanka se do toho vyloženě vtlouká.A sezam nevím,jak by se do toho masa vtloukl.Oni ty řízečky jsou díky té vtlučené strouhance takové príííííííma křehké.Já je dělám i pro pozvanou návštěvu.řízky si den předem natluču s tou strouhankou a usmažím.A druhý den jen zapékám a mohu s věnovat návštěvě.





nahlásit

gigina4
(upraveno)
21. 2. 2008, 16:12
Hm. tohle vypadá dobře a bude to asi rychlovka
určitě brzy vyzkouším






nahlásit