Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 26 návštěvníků)

Peříčkový řez - vynikající dezert

0.0
Peříčkový řez - vynikající dezert

Potřebné ingredience

Na piškot: 70g polohrubá mouka 1x prdopeč 4x vejce 70g cukr moučka 1x vanilkový cukr Krém: 1x smetana ke šlehání 1 zakysaná smetana 200g 4 lžíce cukr moučka 40ml vaječný koňak na posyp:strouhaná čokoláda, granko, jiné zdobení...

Postup přípravy

Piškot:
na piškot vyšleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva. Dobře promícháme. Vyšleháme tuhý sníh z bílků a vše opatrně smícháme. Vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C v předehřáté troubě asi deset minut. Vychladlé podélně rozkrojíme na tři stejné pruhy.

Krém:
Na krém ušleháme šlehačku, zakysanou smetanu smícháme se třemi lžícemi cukru moučka, vaječným koňakem a spojíme se šlehačkou. Jeden pruh piškotu potřeme třetinou krému, přiložíme druhý pruh, opět naneseme krém a na něj dáme třetí pruh. Lehce přitlačíme a potřeme povrch i boky krémem.

Dezert posypeme strouhanou čokoládou, můžeme dozdobit sezonním ovocem. Dáme do lednice vychladit asi na tři hodiny.

Recept je pořadu Prostřeno.
U nás měl velký úspěch. Dezert byl nadýchaný a díky vláčnému krému byl piškot pěkně vlhký.Příště si krém rozdělím...do poloviny zamíchám nasekaný ananas a rozetřu mezi piškot. Druhou polovinou krému piškot natřu zezhora a z boku. Bude to osvěžující. A zkusím dát jen větší polovinu prášku do pečiva.

Na piškot vyšleháme žloutky s cukrem moučka a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Dobře promícháme. Vyšleháme tuhý sníh z bílků a vše opatrně smícháme. Vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C v předehřáté troubě asi deset minut. Vychladlé podélně rozkrojíme na tři stejné pruhy.

Na krém ušleháme šlehačku, zakysanou smetanu smícháme se třemi lžícemi cukru moučka, vaječným koňakem a spojíme se šlehačkou. Jeden pruh piškotu potřeme třetinou krému, přiložíme druhý pruh, opět naneseme krém a na něj dáme třetí pruh. Lehce přitlačíme a potřeme povrch i boky krémem.

Dezert posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme sezonním ovocem. Dáme do lednice vychladit asi na tři hodiny. Já jsem tentokrát neozdobila, ale bylo to vynikající i bez ovoce.

A fotka zákusku, jak by měl vypadat:-) Z jednoho kusu jsem nakrájela 10 kousků.
Dobrou chuť!

...a s ovocem...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

s-arka 9. 10. 2011, 10:07
Taky dělám a dost často |:o) protože u nás je velmi oblíbený (zajic) Jen nedávám prdopeč a je vynikající i tak (Y) (Y) (Y)
Hanybunny 11. 10. 2011, 21:04
@s-arka Šárko, nám z toho množství prdopeče trošku trnula pusa, tak při dalšm pečení dál jen půlku, a nebo vyzkouším váš tip bez prášku (L)
horys 9. 10. 2011, 8:47
Dobré ránko Hani :-) právě snídáme váš vynikající řezík (C) je super (Y) moc vám děkuji za receptík Katka.
Hanybunny 11. 10. 2011, 21:02
@horys Delikatesní snídaně (Y) (Y) (Y)
janaforyou 28. 9. 2011, 16:13
Hanko ,to je z Prostřena,že? Zkoušela jsem ale ten celý prášek do pečiva mi tam byl cítit - hořce ,takže za nás to nebylo to pravé ,jinak na pohled moc pěkný a rychlý moučník.
Hanybunny 29. 9. 2011, 23:26
@janaforyou Jani, recept je z pořadu "Prostřeno", uvádím v textu. Také píšu, že příště zkusím dát jen 1/2 prášku. Také nám to nesedělo :-| A trošku víc mouky. Snad se příště zase povede |:o)
ivahouba 28. 9. 2011, 16:32
@janaforyou *-) Ja jsem tento recept taky zkousela, jak jsem uz komentovala nize. Pouzila jsem cely prasek do pec. Dr Oetker 12 g a citit v piskotu nebyl, jen se mi proti puvodnimu receptu zdalo, ze 70g mouky neodpovida mnozstvi mouky, ktere bylo videt na videu v Prostreno. Jejich receptum se neda verit, jsou nepresne jak v mnozstvi ingredienci, tak v postupech, ktere jsou videt v originale. Piskot po upeceni v Prostreno byl take vyssi nez muj (plech jsem uzila mensi), tak tim to nebude. Ted se prodavaji prasky do peciva 30 g, takovy jeden PDP by v receptu urcite byla silena bomba :-o Jestli mate nekdo dalsi zkusenosti, bude zajimave je porovnat ,-) Jinak rezy jsou s jahodami fantasticke, az budu mit prilezitost, znovu udelam a pridam trochu vic mouky ^o)
Ankavi 26. 9. 2011, 8:15
Zkoušela jsem ze 7 dkg mouky a vše OK (Y) Vaječňák jsem nedávala, jinak jsem prokládala zdobila jahodami - všichni se mohli utlouct :-p (clamp)
Hanybunny 26. 9. 2011, 9:12
@Ankavi Ivo, u nás se po něm včera jen zaprášilo. Příště zkusím dát trošku méně prášku, protože některým to větší množství dělá špatně v puse :-p. Udělám ho zase ve středu, když je svátek, bylo to docela rychlé (F)
ivahouba (upraveno) 28. 9. 2011, 16:18
(Y) Perickovy desert z poradu Prostreno jsem taky zkousela a je opravdu vyborny a jednoduchy. Jen se mi zdalo, ze mouky je trochu malo - v poradu Prostreno ve videu je videt miska s moukou a zdalo se mi, ze ji je tam urcite vic nez 70g. Jejich pisemnym receptum se neda verit, je tam plno chyb a omylu. *-) Vajecny konak v puvodnim receptu take nebyl (nerikam, ze to nevylepsi, ale jen je to potvrzeni nespolehlivosti receptu). Piskot v poradu byl take trochu vyssi, proto si myslim, ze mouky tam je asi opravdu o neco vic. Delala jsem s jahodama a bylo to skvele. Napad s ananasem musim zkusit, je to dobry napad - bude to lahodne a osvezujici (Y)
Hanybunny 26. 9. 2011, 9:15
@ivahouba Taky se mi zdálo té mouky málo, podruhé přidám a v receptu pak gamáž upravím. Při tom nízkém těstu jsem musela dávat bacha při krájení, aby se mi piškot nepolámal. Díky za tip s jahodami, určitě vyzkouším (clamp) .
Dada34 25. 9. 2011, 23:49
(Y) (Y) (Y)
Hanybunny 26. 9. 2011, 9:15
@Dada34 |:o) doporučuji!!! (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie