Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Tvarohový koláč s rybízem

0.0
Tvarohový koláč s rybízem

Potřebné ingredience

Tvarohový koláč:
Těsto:
350g polohr mouky
1 vanilk cukr
100g moučk. cukru
200g másla
1 vejce

Tvarohová směs:
250g rybízu
100 másla
4 vejce
750 tvarohu (3 vaničky)
1 vanilk cukr
2 lžíce citr kůry a š´távy
1 vanilkový pudink
150g moučk cukru
150ml smetany ke šlehání!!
50g cukru na karamel

Postup přípravy

Do mísy mouku+vanilk.cukr, moučk.cukr, máslo nastrohané na vločky a vejce. Udělaáme těasto, dáme do folie na 30min do lednice.
Rybíz omyjem a necháme okapat. Do mísy dáme změklé máslo, moučk.cukr a postupně vmícháme vejce, tvaroh, vanilk.cukr, citr. kůru a šťávu a pudink. prášek. Smetanu ušlaháme dopevna a zapracujeme do tvarohové směsi.
Těsto vyválíme na pomoučeném válu, do rozvírací formy dáme pečící papír (já to dělala na normálním peč. plechu) a naplníme těstem.
Polovinu tvaroh. směsi rozetřeme na těsto, navrstvíme rybízem a rozetřeme druhou půlku těsta (já to dělala tak, že jsem tu směs tam dala celou, posypala rybízem a hladítkem zahladila) a uhladíme.
troubu předehřejem na 175st. Do menšího rendlíku dáme cukr a 1 lžíci vody a zahříváme dokud cukr nezkaramelizuje. Tekutý karamel rzodělíme na povrchu dortu. Koláč pečeme asi 35min, potom snížíme teplotu na 150st a ještě asi 20min pečeme....
Dobrou chuť..já měla jen 2 tvarohy a manžel mě koupil Smetanu co se nehodí k šlehání :o( takže to bylo bez šlehačky a i tak to bylo výbornééé

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie