Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Zapečená ryba s anglickou slaninou, cibulí a sýrem...

0.0
Zapečená ryba s anglickou slaninou, cibulí a sýrem...

Potřebné ingredience

naporcovná ryba ( treska, file, kapr...dle uvážení),
tvrdý sýr,
anglická slanina,
cibule,
smetana,
2 vejce, sůl, koření na ryby (dle uvážení)

Postup přípravy

Rybu naporcujeme (já mám nejraději tresku či file...)...další postup...viz. obrázkový

Na suché pánvičce mírně osmahneme anglickou slaninu...jakmile pustí omastek, slaninu vyjmeme a do výpeku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, kterou také mírně osmahneme.

Do pekáče naskládáme rybu...na sucho...pekáč nemastíme.

...osolíme, můžeme pokapat citrónem a posypeme kořením (třeba na ryby, já dávám drobet gyrosu...záleží na Vaší chuti)....a poklademe anglickou slaninou.

..na slaninu dáme mírně osmaženou cibuli

...posypeme trvdým strouhaným sýrem....

.....ve sklenici rozšleháme smetanu s vejci a trochou soli (můžete nahradit mlékem, nebo dát místo smetany zakysanou smetanu).... vlijeme do pekáče......a dáme přikryté péct do trouby na 170°C.

.....5 minut před koncem sundáme poklop a necháme dopéct, aby se nám na povrchu udělala kůrčička.....
.....pak už stačí popřát dobrou chuť.

Jako příloha mohou být bramboty, hranolky, chléb, zel. salát.

JE TO JEDNO Z MÁLA JÍDEL, KTERÉ MI CHUTNÁ I STUDENÉ (a možná i víc, než teplé)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie