(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Fazolový gulášek s kukuřičnou polentou ( 100% vegan, bez lepku)

Potřebné ingredience
200 g fazolí červená ledvina, 3 cibule, olej, 1 mrkev, 1 pl drceného kmínu, sůl, Tamari omáčka, půl porku, Maizena, 1 kostka bio bujonu.
Kukuřičná polenta, uvařit dle návodu.
Postup přípravy
Fazole si namočíme přes noc, ráno vodu slijeme a dáme čerstvou tak, aby fazolky byly namočené. Vaříme s kouskem Kombu řasy kvůli stravitelnosti. Po 90 minutách odstavíme, vodu slijeme do jiné nádoby.
Do hrnce si dáme olej a nakrájenou cibulku, restujeme dorůžova. Poté přisypeme kmín, najemno nastrouhanou mrkev a sůl. Zalijeme vývarem z fazolí a přidáme kostku bio bujonu. Vaříme ještě tak 15 minut. Nakonec vložíme pár koleček porku a dochutíme Tamari omáčkou. Pokud je gulášek moc řídký, tak můžeme zahustit Maizenou rozpuštěnou ve vodě.
Polentu uvaříme dle návodu a před podáváním opékám na suché pánvi nebo v troubě pod grilem.
Do hrnce si dáme olej a nakrájenou cibulku, restujeme dorůžova. Poté přisypeme kmín, najemno nastrouhanou mrkev a sůl. Zalijeme vývarem z fazolí a přidáme kostku bio bujonu. Vaříme ještě tak 15 minut. Nakonec vložíme pár koleček porku a dochutíme Tamari omáčkou. Pokud je gulášek moc řídký, tak můžeme zahustit Maizenou rozpuštěnou ve vodě.
Polentu uvaříme dle návodu a před podáváním opékám na suché pánvi nebo v troubě pod grilem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé