Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Hlíva ústřičná - dušená dobrota

0.0
Hlíva ústřičná - dušená dobrota

Potřebné ingredience

Slunečnicový olej, 1 větší cibule, vanička hlívy ústřičné, 3 stroužky česneku, mletý kmín, bílý mletý pepř, sůl, mořská řasa (nemusí být), cironová šťáva (suché kvalitní bílé víno nebo dobrý vinný ocet), špetka curry nebo kurkumy, ústřičná omáčka, hladkolistá petrřelka.

Postup přípravy

Na rozpáleném oleji orestujeme do žluta drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou hlívu a chvíli dusíme, přidáme rozdrcený česnek, dusíme, pepř, kmín, dusíme, podlijeme trochou vody, osolíme, přidáme řasu a dusíme houby doměka. Neměla by tam být už žádná voda, jen sosík, přidáme citronovou šťávu - zamícháme, potom curry nebo kurkumu - zamícháme. Nakonec posypeme čerstvou sekanou petrželkou. Podáváme nejlépe s čerstvým křupavým chlebem nebo rýžovýma nudlema.
Tento recept vychází z tradiční čísnké medicíny - vaření dle zásad pěti prvků. Prvek země, kovu, vody, dřeva a ohně. Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie